Kósa változtatna a stadionbeléptetési szabályokon.

m.k. - 2015. november 03. kedd, 11:53

Gerrila jogalkotási módszerrel a felesleges jogszabályok ellen...Gerilla jogalkotási módszert vezet be a Fidesz-frakció – mondta el Kósa Lajos azon a sajtó-háttérbeszélgetésen, amelyen újságíróknak mutatkozott be a párt új frakcióvezetője. Rávilágított: Magyarországon 300 ezer jogszabály van hatályban,  a legnagyobb részét az emberek nem is ismerik, a betartásukat pedig senki nem ellenőrzi, viszont a szokásos módon, kormányzati előkészítéssel, hosszas egyeztetéssel gyakorlatilag lehetetlen azokat eltörölni.

Itt jön képbe a nagyobbik kormánypárt képviselőcsoportja, amely lecsap majd ezekre az értelmetlen szabályokra. – Legalább százezret el kéne törölni – fűzte hozzá Kósa, megmagyarázva: kilövünk majd belőlük jó párat, s mire a bürokrácia felocsúdik, nem lesznek.

Azt szeretné, ha a frakció felvenné a küzdelmet az életünket megnehezítő ostoba jogszabályok ellen. Erre a munkára akarja képessé tenni a frakciót.

A filozófia a következő: ha csökkentjük a jogszabályokat, erősödik a jogkövető magatartás.

Békén hagyni az embereket.

Ha csökkented a hülye szabályokat, több teret engedsz a normális emberi életnek. Kósa szerint évtizedekig tombolt a "szabályozási illúzió". Ennek az volt a lényege, ha észreveszel egy problémát, akkor rögtön gyártasz rá egy szabályt. Az emberi élet azonban nem ilyen. A politikának az embereket szolgálnia, nem a bürokráciát. Azokat a szabályokat kell lebontani, amelyek akadályozzák az életet. Ez azonban nem mindig könnyű, mert a bürokrácia ellenáll. Például 5 év áldozatos küzdelem során sikerült elérni, hogy ne legyen kötelező pótizzókészletet tartani az autó csomagtartójában. Az emberek többségének halvány lila gőze nincs, hogy kell kicserélni egy autóizzót, ám mégis büntettek érte. A frakciónak készen kell állnia arra, hogy kigyomlálja az ostoba szabályokat.

Kósa Lajos a felesleges jogszabályok közül kiemelte a stadionbeléptetésre vonatkozó rendelkezéseket, amin mindenképpen változtatni kell a jövőben.

(pestisracok.hu, origo.hu)

Utolsó módosítás 2015. november 04. szerda, 09:19

Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva