Konfliktus a stadionnál. Jó vagy rossz?

Buga Jakab - 2015. december 13. vasárnap, 09:27

Balhé a Fradi-Újpest után-szólta a hírek...Balhé a Fradi-Újpest után

Két-háromszáz szurkoló próbált bejutni a Groupama Arénába a Fradi-Újpest meccs után, a rendőrök azonban visszaszorították őket a Népligetbe.

Összecsaptak a rendőrökkel Fradi-szurkolók a Groupama Arénánál - jelentette az Origo tudósítója. A rendőrök könnygázt is bevetettek,  hogy megfékezzék a stadionhoz vonult körülbelül két-háromszáz fős tömeget.

A rendőrök visszaszorították a Népligetbe a szurkolókat, akik sörösüvegekkel dobálták az egyenruhásokat.


Ezt írat az origo.hu és képeket is mutatott.

Felmerül a kérdés,hogy ez a stadionnál lévő konfliktus jó vagy rossz volt. Ártott vagy segített a szkenner ellenes harcban.

Kubatov mondhatja,hogy erről beszélt, ezeket a balhés embereket tiltotta ki, ezeket akarja jogosan lecserélni. Igen sokan azonnal a támogatásukról biztosítják, a fidesz szavazok épp úgy, mint a balos nyuggerek.

De a szombati konfliktus előtt is ezt mondta Kubatov. És akkor támogatták ebben oly sokan. Tavaly télen Kubatov végigrohanta a magyar médiát, és mindenhol mocskolta, szidta a Tábor tagjait, szerintünk hazudott is róluk. Megbélyegezte az amúgy is megbélyegzetteket.

Tehát a megítélésünkön a szombati események nem változtattak semmit. Talán páran megerősítésként érzik. Igaza volt a gyermeklelkek megmentőjének. Eddig is így gondoltam, most is így gondolom. Ennyi.

Viszont. Nem is olyan régen leírtuk, hogy ami a stadionnál történik és hangos, a médiába bekerül, az nem jó Kubatovnak. Nem jó a politikai imázsának, nem jó a szponzoroknak még akkor sem,ha kényszerből érkeznek, nem jó azoknak a szülőknek akik a gyerekeiket a klubhoz hozzák, nem jó a szkenneres szurkolóknak sem.

Főleg nekik nem. Mert lassan nagyobb gyűlölet van a szkenneres Fradista és a szkennerellenes Fradista között, mint egy lila és zöld között.

Megjelent egy politikus és hozta magával a politikából ismert megosztást.

Mondjuk ki nyíltan, most még csak kisebb pofozkodások vannak a két oldal között, de ha ez az irány folytatódik, akkor a stadion körül (és akár idegenben) tömegverekedések lehetnek szkenneres és nem szkenneres között.

És azt imádni fogja a média. A főcímek erről fognak szólni.

És akkor hiába a telefonhívás meg az óriás plakát, és az 5ft-os jegy sem fog segíteni, az átlag szurkolók elkerülik majd a háborús övezetet. Akárcsak a szponzor.

Ha ez a konfliktus növekszik itt bármi lehet. Jöhet egy elkeseredett tábortag aki molotov koktélt dob a stadionnál vagy akár a népligeti edzőtábor regisztrációs helységére vagy éppen a Fradi Shopra. Nincs veszteni valója. A Ferencvárosnak viszont igen. De lehet egy szkenneres késeli meg az őt felszopónak,árulónak nevező tábortagot. Bármi lehet.

A téli szünetben Kubatovnak el kell gondolkodnia. Mert bármi lesz, azért ő a felelős. Tavaly télen ő ásott árkot szurkoló és szurkoló közé.

Neki kell engednie, neki kell egy köztes megoldást találni.

Egy beszámoló szerint szkenneresek támadtak tábortagokra:Utolsó módosítás 2015. december 13. vasárnap, 10:05

Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva