A fideszesek sem kérnek a stadionokból.

Watchdog - 2015. december 13. vasárnap, 10:13

Üresek a stadionok, milliárdok a haveroknak...


Minden kormánynak megvan a maga módszere, ahol a haveroknak tömik a zsebét.

Jelenleg ez a stadionépítést. Nekünk szurkolóknak a sorra épülő arénák tetszenének is, de Kubatovnak hála az összes stadion üres. Még akkor is,ha egy-egy mérkőzésre itt vagy ott sikerül teltházat összehozni a fideszes önkormányzatoknak leküldött belépőkből.

Egyre nagyobb a társadalom ellenszenve a stadionépítésekkel kapcsolatban. Orbánnak valamit lépnie kell, hogy a stadionok megteljenek szurkolókkal és legalább azt mondhassák,hogy "na ugye", ezért kellett építeni.

origo.hu:

A magyar választók 80 százaléka kevesebbet vagy sokkal kevesebbet költene stadionépítésekre – derült ki a Publicus Intézet legfrissebb felméréséből. A kutatás szerint a megkérdezettek a stadionokon megspórolt pénzeket a szegénység felszámolására költenék.

A Publicus Intézet a Vasárnapi Hírek megbízásából, december 2. és 5. között, 1000 fő megkérdezésével készített reprezentatív közvélemény-kutatásban vizsgálta a labdarúgásra költött adóforintok célzottságával kapcsolatos véleményeket.

A válaszadók 8 százaléka jár valamilyen gyakorisággal focimeccsre,  és 6 százalék tervezi ezt a jövőben. A megkérdezettek negyede csak televízión követi a hazai bajnokságot, bár egyharmaduk csak az eredményeket. 

Tíz válaszadóból nyolcan úgy gondolják, hogy kevesebbet vagy sokkal kevesebbet kellene költeni stadionokra, míg minden majd' tizedik ember gondolja azt, hogy nagyságrendileg annyit kellene költeni, amennyit most költ a kormány.

A profi labdarúgásra és az NB I-es focisták támogatására négy megkérdezettből hárman költenének kevesebbet, mint most. Mindkét esetben konszenzus van a különböző pártok támogatói között, még a Fidesz-szavazók kétharmada is ekképpen gondolkodik. A stadionokon és a profi focin megspórolt pénzt a többség elsősorban az egészségügy fejlesztésére, a szegénység és az éhezés felszámolására, valamint az oktatás rendbetételére költené.

Szinte mindenki hallott arról, hogy a magyar fociválogatott kijutott a 2016-os Európa-bajnokságra. Legtöbbjük szerint ez elsősorban a focisták jó teljesítményének, a szerencsének és az edzők munkájának volt köszönhető. Mindössze minden huszadik megkérdezett gondolja azt, hogy a sikernek oka volt a focihoz való kormányzati hozzáállás,  és kevesebb mint egy százalék említette a stadionépítések felfutását az okok között.

Kapcsolódó cikkek (címkék szerint)

Vissza az oldal tetejére