Állami pénzek Orosz Pál Humán Telexénél.

FB - 2016. február 18. csütörtök, 12:06

A Ferencvárostól és az MLSZ-től is munkát kapnak, teljesen véletlenül...


A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) nem is olyan régen az esetleges hazai olimpia megrendezésével kapcsolatban  egy közbeszerzés eredményét hirdette.  A Magyar Olimpiai Bizottság vezetői többek között : Borkai Zsolt, Deutsch Tamás és Schmitt Pál és persze egyéb fideszes emberkék.

Karácsony előtt Rogán Antal (szintén fidesz) szomszédja nyert teljesen véletlenül egy 457 milliós munkát.

A közbeszerzés egyik nyertese teljesen véletlenül a Humán Telex kft. Több tízmilliós megbízást kaptak, a rendezvényeik technikai feltételeit pedig a Piccanteria Kft. A Piccanteria és a Humán Telex is Hajnal Tamás tulajdonában van, az utóbbi cégben pedig érdekelt Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója, valamint Losonczy Pál, a Jobbik V. kerületi képviselője is. (Hajnal Tamás facebook profilja itt.)  Ugye a 2024-es budapesti olimpia kormánybiztosa éppen az a Fürjes Balázs aki a Groupama stadion építéséért is felelt.

Hajnal-Orosz duóhoz tartozik még a Magyar Delikátesz kft (magyar élelmiszerek kereskedelme és catering)  és a Magyar Ízek Alapítvány (Pl. Libamáj Fesztivál szervezői) amelyek rendszeresen kapnak állami támogatást, főleg a Földművelésügyi Minisztériumtól.

A Humán Telex (új nevén: HTX Advertising & Event) és a Piccanteria honlapja szerint teljesen véletlenül munkákat kaptak az FTC-től, az MLSZ-től, a MOB-tól, az Magyar Villamos Művektől, a Századvég Alapítványtól (fidesz)  meg a Brókernettől és a Questor Csoporttól.

A Human Telex (ahol a csapatot bemutató oldalról eltűnt Orosz Pál fényképe, csak a "kapcsolat" oldalon található a neve) csinálta az MLSZ "Életünk a foci" és a "Gyűlölet nem pálya" kisfilmjeit. Érdekes, hogy az FTC vezetőjének a cége beszállító az MLSZ-be.

Baán László, aki a Városliget átalakításának miniszteri biztosa és mostanság azért került szóba mert Orbán tanácsadójának Habonynak ingyen adta oda a Szépművészeti Múzeumot az esküvőjére illetve néha-néha pár festményt is adott neki a lakás csinosítására, ez a Baán László vezette Új Európa Alapitvány honlapját is teljesen véletlenül a Human Telex üzemelteti.

Hajnal Tamás (és Orosz Pál?) cége a KTP Sportservices Kft. direkt a sportrendezvények háttér tevékenységeire specializálódott, benne a catering (büfék vagy VIP vendéglátás) hostess vagy biztonsági őrzés, különböző technikai szolgáltatások. A referenciáik között az összes (MLSZ) válogatott mérkőzés, az Újpest vagy a Felcsút stadionja, és a Győr (Questor botrány) illetve Pápa (Lombard botrány) stadionja is.

Ezek után most már tudjuk miért ült Orosz (és Nyíri) a fidesz kongresszuson az első sorban. Azt is látjuk, hogy valami FTC-MLSZ alku volt (ugye büntetve sincs a klub egy ideje, pedig lenn  miért.) csak a részleteket nem ismerjük még.

És a nagypolitikát figyelve, ahol a hatalomba lévőknek van 2-3 kedvenc cége amelyeket túlárazott munkával látnak el, és akik visszaosztanak, a kérdés adott: Kubatov Gábornak ehhez van köze és ha igen akkor mennyi?

Aztán az is kérdés, hogy azok után, hogy a Kubatov/Nyíri/Orosz kontra Tábor konfliktus már rég nem a stadionban vagy annak környékén játszódik, (Lásd munkahelyi látogatások illetve tüntetés Kubatov házánál) várható e a Tábortól, hogy megjelenik valamelyik Human telexes borfesztiválon, libamájfesztiválon vagy éppen a cég által rendezett Dreher bulin és ha igen, akkor a cég partnerei miként reagálnak erre, és ezen reagáláshoz mit szólnak majd Orosz társai.


Utolsó módosítás 2016. február 19. péntek, 10:25

Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva