A rezsim fellegvára lángokban állt

FradiMob - 2016. május 08. vasárnap, 13:40

Réti Zsolt írása a Magyar Kupa döntőjéről.Tisztelt Magyar táborok!

Bebizonyososdott, hogy az ultra mozgalom csak magára számíthat.

Nagyon büszke vagyok a csoportjainkra, társainkra, a tenniakarókra, barátaimra. A koreográfia nem valósulhatott meg. Mint bárhol európában, vagy a akár a Ferencvárosnál túl bürökratikus, túl szurkolóellenes a közeg. Ez sehol európában nem érhető tetten. A koreográfia mindenhol a futball ünnep szerves része. Igénylik a klubok és a szövetségek. Szinesítik a sportágat, marketing és közönség vonzó. Nem ovodások és hülyegyerekek vannak a lelátókon. Sokkal hozzáértőbbek és felelősebbek, mint a jelenlegi labdarúgó és klub vezetőink. A bizonyíték nem már mint az elmúlt 25 év! Az Újpest híres bolygós koreográfiája egy több mint 60 méter hosszú, egybefüggő zászlóból állt. Abban az időben európa is a csodájára járt. Megszilárdította a magyar szurkoló és ezáltal a labdarúgásunk megbecsülését Európában.

Ma szó szerint az elemekkel kell harcolni. Nincs párbeszéd szurkoló és MLSZ között. Csak üzengetés és packázás. Egy személyben ma egy rendőr dandár tábornok dönt a mérkőzések megrendezéséről. A kártyáról, jegyekről, látványról, kamerákról, fél város lezárásáról, rendőri eszközök indokolatlan és túlzó használatáról és természetesen ennek a kiszámlázásáról is.

Mondjátok ki halkan magatokban. Dandár tábornok! Aki ma dandártábornok. Az 80-as évek végén már ezredes, vagy alezredes volt. Azt a kommunista rezsim úgy ítélte meg, hogy elvtárs lehet. Egy jó káder. Az előmenetele biztosított. Mondjuk ki. A labdarugás, a rendezvény a marketing, a közönség szervezés ma már egy komoly és modern munka. Ebbe nálunk a pártálami beidegződések érhetők tetten.

Kedves Fidesz! Rendszert váltottatok? Nem. Még módszert sem.

Az idős szavazóitok pontosan össze tudják hasonlítani a módszereiteket. Rengeteg megkeseredett embernek kevés a habos kakaó, meg a stadionok. Ráeszmélnek, hogy ti is azok vagytok, akik ugyan úgy nyomják el és sanyargatják őket, mint Kádárék.

A szabadság nagyon fontos dolog. Az ember életének meghatározó eleme. Az Újpest és az Újpest Ultras tegnap mindenki szabadságáért küzdött.

Büszke vagyok erre! Ferencvárosi Barátaim ( le merem írni nagybetűvel is). Ne várjatok gratulációt a pályán elért győzelmetekért. Mi értetek is harcoltunk. Ez a legnagyobb gratuláció. Én így gondolom. Mikor egy őszintébb futballban vívtuk a csatákat. Sírtunk és nevettünk. Majd gratuláltunk, vagy éppen dühöngtünk. Ma csak sírunk és fogcsikorgatva harcolunk.

Respect azoknak, akik bejutottak és a fél szeku rájuk rontott. Erről beszéltem pár hete. Igen mindenki büszke rátok. Ti is kijátszottatok egy rendszert. Ti is bizonyítottatok. Az ember az egyetlen tényező. Nem a tákolt törvények, szabályok, terror és fenyegetés.

A koreográfia tíltása érvelhető volt. Volt igazság tartalma egy bürokratikus rendszerben. Csoda, hogy a kartonok bejutattak. Mert, ha papírok lettek volna a "szúró és vágó eszköz" révén engedélyt kértek volna. Igen!

Megnéztem újra a Torrente jelenetét. Emlékeztem, hogy Torrente mester egy buszjeggyel akarta elvágni egy társa nyakát. Csak ki volt lyukasztva. Jót röhögtünk rajta. Most meg ez az élet. Itt Magyarországon!

Az Újpest Ultras és társaik. Az srácok Újpestről. A csapatunk megpróbálta bejutattni a koreót erőszakkal. Komoly háború volt a bejáratnál. Sajnos a méreténél és súlyánál fogva nem sikerült. De, majdnem átjutott a kerítésen. Itt kérek elnézést a kellemetlenségért a szurkolóinktól,akik nyelték a gázt.

Ez volt az oka. Nem random és értelmetlen pusztítás. Mi nem ilyenek vagyunk. Vannak céljaink. Tegnap volt az a nap amikor először komolyan harcoltunk érte. A pyró nem bűn. Hírdetitek. Tárgyalásokat folytattunk éveken keresztül. Mindent, de mindent megpróbáltunk. De. Én mindig azt mondtam. A pyró az ultra szerzett joga! Ha meg tudja valósítani ám csinálja. Ha nem. Ne kérjen, ne alkudozzon, ne ígérjen. Tegnap megvalósította. Nem kért semmit és felgyújtott mindent. Bizonyítottunk értetek is! A legkisebb falu ultraiért, és még az ellenség Ferencvárosért is.

Ne tévedjetek! Ők is megtették volna. Mert ugyan olyanok vagyunk. Csak más a színünk. Miközben ezt írom:  másodpercre pontosan egy üzenet jön egy Ferencváros szurkoló barátomtól. Egy családfőtől. Akinek minden fiát Ferencvárosinak nevelte. Az egyik élvonalbeli labdarúgó. Elkötelezett labdarúgás szerető ember. A kisfiát most neveli, hogy Ferenváros szurkoló legyen. Ezért dilemában volt. Sokat beszélgettünk. A táborral akart lenni. De a gyereknek ez a győzelem egy ünnep. Megértem. Nekem is ezt jelenti ha a csapat a páylára lép.

Ezt az üzenetet kaptam: "Piró jó volt tegnap, Máté még úgysem látott ilyet."

Azt is elmondtam. Vigyázzon a gyerekre. Mert most nagy lesz a benyomás közti különbség. Mert tegnap éjjel Zolikával beszélgettem. Akinek az apukája szív Fradista. Nehezen is dolgozta fel amikor a fia lófejet festett otthon. Alatta egy névvel. Fél évig nem állt szóba vele. Ez egy ilyen sportág. Nem is sportág. Ez egy ilyen élet.

Magyar ultrák. Húzzátok ki magatokat. Az Újpest tegnap a lehetőségeit túszárnyalva teljesített. Legyetek büszkék. Mi is azok vagyunk. Ugyanis lángolt egy szimbólum.

Ledőlt egy mítosz. A rezsim felelgvára lángokban állt.

A modern foci porba hult.

Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva