Így hazudtunk mi! Helyreigazítás.

m.k. - 2016. október 05. szerda, 14:54

Pert vesztettünk. Helyreigazítunk. Van ilyen is...


Kezdjük az előírtakkal,azzal,hogy hamisan vádoltuk meg Kindlovits Mátét, az FTC elnöke, Kubatov Gábor,fideszes képviselő titkárát azzal, hogy fenyegető sms-t írt egyik szerkesztőnknek még 2014-ben.

Ezt írtuk le egy 2015. február 18-i cikkben itt a FradiMobon, s újból hivatkoztunk a nemlétező sms-re.

Kindlovits Máté sosem állította vagy írta le,hogy a kezében lenne az ügyészség,a rendőrség vagy akár a bíróság.

Azóta már távozott szerkesztőnk, egy bárki által hozzáférhető "fake sms" programmal alkotott egy valódinak tűnő, de hamis smst.

Ebben a cikkben azt is állítottuk,hogy Kindlovits Máté a secusokkal támadta a Cközép tagjaira.

Ez sem igaz, csak a Cközép ájvékolása tévesztett meg minket.

A hamis állításokért, a becsmérlő szavakért, azért,hogy ezzel átvertük a szurkolótársainkat, elnézést kérünk minden érintettől. Kindlovitstól pont úgy,ahogy a minket olvasó szurkolóktól.

A felesleges szkenner elleni harc okozta indulatból cselekedtünk. Mely harcban akkor még hittünk. Mert minket is átvertek.

Több éve jelennek meg itt cikkek a FradiMobon.

Sokszor kritizáljuk,kritizáltuk a klubot, annak vezetőit. (Mint ahogyan mostanság tesszük a tábor vezetőivel vagy éppen a különböző szurkolói portálok szerkesztőivel a klub vezetői mellett.)

Kicsit olyan,mint egy párkapcsolat, ahol végletek is vannak. Egyfelől imádjuk, szinte szerelemmel a Fradit. Másfelől, ha úgy érezzük,hogy fájdalmat okoz nekünk,akkor gyűlölünk is. (Általában egy bűnbakot megnevezve.) Gyűlölni meg ugye azt lehet akit szeretünk. Hát így vagyunk mi is ezzel.

De eközben, még ha ezt nem is lehet minden sorunkból kiolvasni, de el kell ismerni,hogy bizony jó munkát is végeznek a klubban, amit el kell ismerni.

Nem véletlen,hogy a klubot illetve a szkennert támadók,kritizálók vezetőinek a családtagjai,gyerekei a klubnál versenysportolnak. Szar minden, de még sem annyira,sőt... 

De említhetnék,hogy 12 év után marha nagy fölénnyel lett bajnok a csapatunk,hogy 30 pontot vertünk a lilákra, és a kupadöntőn pont őket picsáztuk el.Ezt bizony meg kell köszönni minden résztvevőnek. A játékosoktól a klubvezetőkig a szertároson át.

Akkor jutunk előre ebben a senkinek sem jó megrekedt konfliktusban, ha nem csak a hibát látjuk a másik félben,hanem elismerjük az általuk elvégzett munkát is. A sikeres csapat mögötti háttérmunkát amit a klubvezetők tesznek pont úgy,mint amit a tábor csinált,csinál, a hangulatot,koreot,amiért Európa egyik leghíresebb szurkolótábora vagyunk.

Akkor jutunk előre ebben a senkinek sem jó konfliktusban, ha őszintén beszélünk. Ha nem hazudunk. Senki. Egy részvevő sem. És ha kiállunk és azt mondjuk,hogy gyerekek, itt és itt, mi hazudtunk nektek. Vagy azért mert minket is átvertek, vagy azért, mert  azt hittük igaz,amit írtunk,mondtunk, vagy azért mert úgy éreztük ezzel a hazugsággal győzhetünk a másik felett,azaz tulajdonképpen értetek hazudtunk nektek.  Legyünk őszinték egymással, de legfőképpen a szurkolótársainkkal.  

Mi megtesszük most az első lépést.

A folytatásban természetesen ha úgy látjuk,hogy hibáznak,rossz döntést hoznak a klub vezetői, a klub alkalmazottai, a csapat tagjai vagy éppen a tábor vezetői,akkor továbbra is beléjük fogunk állni. Nem hagyjuk szavak nélkül, és írni fogunk róla. A mob stílusában, amelyből bár visszavettünk, most még egy picit finomítunk rajta. Így segítve a felek közeledését. Megpróbálunk ésszel kritizálni az indulat helyett.
Utolsó módosítás 2016. október 11. kedd, 17:50

Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva