Alkotmánybíróság? Pesszimista vagyok.

FradiMob - 2017. február 03. péntek, 19:18

Pedig sokan nagyon,de nagyon bíznak a döntésben...Mindenki várja az Alkotmánybíróság szkennerrel kapcsolatos döntését.

Kubatov és szkennerellenzők pont úgy,mint a Kubatov pártiak. A szkennerellenzők ettől a döntéstől várják a totális győzelmet.

Abban bíznak,hogy az AB döntése után Kubatov kényszerből megszünteti ezt a teljesen felesleges beléptetési módszert.

Most abba ne menjünk bele,hogy ha így is lenne/lesz,akkor milyen bosszú-forgatókönyvek lehetségesek illetve a többség által inkább kritizált problémák megmaradnak még, pont úgy,mint Kubatov az elnöki székben,pedig hát az ő távozását is nagyon szeretnék sokan.

Sokan nagyon,de nagyon bíznak ebben a döntésben. Mindent egy lapra tettek fel.

Február 7-én okosabbak leszünk, hacsak nem napolják el megint a döntést, addig egy szakmai véleményt olvassunk erről a döntésről:

A magam részéről pesszimista vagyok és úgy érzem, hogy hoznak egy "is-is" döntést: magát a biometrikus azonosítást nem találják majd alkotmányellenesnek, de megállapítják, hogy a Sport tv vonatkozó passzusa adatvédelmi szempontból nem eléggé precíz és kidolgozott és majd kötelezik a jogalkotót az adatvédelmi szabályok jogszabályban történő pontosítására.

Ha egy ilyen döntés születne, akkor az azt jelentené, hogy ( a GDPR életbelépéséig) maradhatna a szkenner de az adatok nem a clubnál, vagy az általa megbízott adatfeldolgozónál, hanem a szurkolói kártyán lesznek tárolva, az ugyanis nem megy szembe az EU 29-es (adatvédelmi) Munkacsoportjának a személyek biometrikus azonosítására vonatkozó ajánlásával.

A GDPR (az EU Általános Adtavédelmi Rendelete) 2018. május 25-én fog hatályba lépni, ami azért véleményem szerint bele fog kavarni a történetbe, ugyanis a biometrikus adatokat beemeli a "személyes adatok különleges kategóriái" közé ( a faji vagy etnikai származás, politikai vélemény, vallási vagy világnézeti meggyőződés mellé) , melyek gyűjtésével kapcsolatban a jelenlegi szigorúbb szabályokat állít fel.

Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva