A Fradi jegyárait még a Bayern-drukkerek is sokallnák.

FradiMob - 2017. február 18. szombat, 09:33

Kell a pénz a fizetett kommentelőkre...A Magyar Nemzet Online írása:

A Fradi jegyárait még a Bayern-drukkerek is sokallnák

Miután múlt héten a jegyárak radikális csökkentéséről számolt be az MTK klubelnöke, Deutsch Tamás, utánanéztünk, a tavaszi idényt szombaton kezdő hazai élvonalhoz mérten tulajdonképpen mennyire kedvezőek az új árak, s hol milyen összegeket kell kifizetni az NB I-es találkozókért.

Kiderült: az Új Hidegkuti Nándor Stadionba szóló eredeti, hajmeresztően magas, 4900-as alapárú belépő 1950 – illetve a létesítmény másik oldalán 2300 – forintra csökkentése is majdnem a legdrágábbat jelenti Magyarországon. A Groupama Arénában egy Fradi-meccsre mindössze 50 forinttal többet, 2000-et kérnek el a legolcsóbb alapárú belépőért. Igaz, ez a kapu mögé, a B-középbe szóló, C kategóriás jegyár, a Videoton elleni jövő hétvégi bajnokin például 2300 forintba kerül majd a legolcsóbb belépő egy felnőttnek.

A legalacsonyabb árakkal Diósgyőrben kalkulálnak – azazhogy Mezőkövesden, hiszen a DVTK a stadionépítés miatt jelenleg itt játssza hazai bajnokijait, a kedvezményes árral a klubvezetés a miskolci szurkolók ötven kilométeres utazásához kíván hozzájárulni. Míg itt a kapu mögé 500 forintért is felülhet bárki, addig az MTK-nál a kombinált családi jegy esetében a 12–18 éves gyermeké kerül ennyibe.

A Ferencvárosnál pedig a legalacsonyabb kategóriájú mérkőzésen egy diáknak, nyugdíjasnak vagy kerekesszékesnek is legalább 1400 forintot le kell szurkolnia. Természetesen ebben a statisztikában is kijön, hogy hazánk keleti, illetve nyugati felén élők, valamint a fővárosban dolgozók mit engedhetnek meg maguknak, ám még így is meglepő, hogy a grafikonunkon is megjelenített, teljes árú belépőket tartalmazó összevetésben a harmadik legtöbbet elkérő csapat a Haladás. Ráadásul a szombathelyi szurkolóknak stadionjuk építése miatt jelenleg Sopronba kell utazniuk, ahol legalább 1500 forintba kerül a belépő. (De aki vipjegyet vesz potom 25 ezerért, az korlátlanul ehet-ihat, s előkelő helyen parkolhat…)

Ha már így belelendültünk, gondoltuk, érdemes Európában is körülnézni, és összevetni az átlagkereseteket a jegyárakkal.

Csak a bajnoki címvédők körében kitűnik, hogy a Ferencváros kontinensszinten sem dolgozik alacsony árakkal. Bár azért nem Barcelona-szintű a díjszabás: a Camp Nouba csak a havi átlagkereset 2,6 százalékáért jutnak be a katalánok, de a hazai 1,05 százalékos arány nemhogy a környező országokhoz, még a Bayern München árszabásához (0,75 százalék) képest is sok. Sőt, a legolcsóbb Fradi-belépő – de nyugodtan mellétehetjük az MTK-ét is – ilyen összevetésben kétszer annyiba kerül, mint a legkedvezőbb bázeli. A svájciaknak az Európában legmagasabb, nettó 5020 eurónyi havi átlagkeresetüknek csupán a 0,47 százalékát kell kifizetniük egy meccsjegyért.
Igaz, abból egy magyar diák már vesz egy éves bérletet Felcsútra…

Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva