Az ajánlatunk...

FradiMob - 2017. március 18. szombat, 18:33

Nézzük, ki akarja a megegyezést...


Pár napja nyilatkozta Kubatov Gábor, az FTC elnöke, hogy ő bizony szeretné,ha végre megegyezés lenne a klub és a szkennert bojkottáló szurkolók között.

Ez a bojkott lassan 3 éve zajlik.

A jelenlegi helyzet egy patt helyzet.

Nem sikerült a klubnak "lecserélni" a kint maradó szurkolókat, hiányzik a hangulat a mérkőzésekről, nem tudták az új stadionunkba tartósan növelni a nézőszámot, hiába a médiadömping. Nem tudták a bent maradt szurkolók,nézők "szurkolói kultúráját" vagy akár a kint maradók szkennerrel szembeni álláspontját megváltoztatni.

Az Szszjn-nek nem sikerült sem Kubatovot, sem más klubvezetőt "elzavarni", a döntésük megváltoztatására rábírni őket. Nem tudták növelni a támogatóik számát, aki maradt, a majálisra az sem kíváncsi. Elmaradtak a kreatív és valóban eredményes akciók, ugyanakkor voltak nagylétszámú megjelenések, sajnos kevés eredménnyel.

És voltak (lesznek) a stadionon belül, hangos akciók (pl.Debrecen) mert ugye a várat csak belülről lehet megvédeni...

Ez a jelenlegi senkinek sem jó (vagy mindkét félnek tökéletes) helyzet várhatóan a Fidesz hatalmon maradásáig lesz. (Ez 2022)

A kérdés ugye az, hogy ha ez a helyzet senkinek sem jó és mindkét fél szeretné a megegyezést,akkor miért ülünk mindannyian még mindig nyakig a szarban?

Talán valaki mégsem akarja ezt a megegyezést?

Tavaly végigültük a klub-Szszjn tárgyalást. Mosolyogtunk hol az egyik, hol a másik fél makacsságán.

Egy javaslatunk volt csak, amikor a klub félárú belépőket (és sört) ajánlott a kapu mögé beszkennelő tábornak, ennek a fordítottja, azaz aki nem akar szkennelni,az drágább belépőt lenne kénytelen venni.

Elutasították.

Szinte mindenben megtudtak volna egyezni a felek, egyedül a kurva szkennerben nem.

A klub szerint kell a szkenner, szkenneljenek. Az ajánlatuk szerint, 2, később csökkentették, 1 év után, ha nincsen "balhé", megszüntetik a kötelező szkennert.

Az Szszjn szerint nem kell a szkenner, töröljék azt el. Ha "balhé lesz",akkor legyen kötelező, addig nem kell.

Milyen köztes megoldás van? Ahol nem az egyik vagy nem a másik fél enged, marad is a szkenner meg nem is. Ilyen csak egy van.

Az ajánlatunk (ami már az egyik tárgyaláson elhangzott):

A kapu mögötti ultra szektorba (vagy akár az egész stadionba) választható lenne a szkenner. Aki akar pl. a kedvezmények miatt, az szkennel,aki nem,az a régi szurkolói kártyával vagy névreszóló jeggyel tud belépni.

A csoportvezetők, ismert vezetők szkennelnek.(És nem csak a vezetők, hanem a "piruszosok" is... Tehát olyanok akiket már a bíróság vagy a klub egyszer kitiltott, de az letelt.)

A csoportvezetők felelősséget vállalnak a csoportok tetteiért. Minden szurkoló mellet nem állhatnak ott, így felelősségük nem lehet, ha pl egy részeg beugrik a pályára. De a csoportos pályára rohanás nélkülük nem történhet. Horogkeresztes zászlót bárki be tud csempészni, azt bárki előhúzhat a zsebéből,azt megelőzni nem lehet (csak motozással tudja a secu), de egy kiírás, egy molinó több emberes akció.

Az, hogy ez a felelősség mire, mennyire, meddig terjed ki, megbeszélés kérdése.(Sok függ attól, a klub mekkora "mozgásteret" ad a csoportvezetőknek, akik mellény és fizetés nélküli valódi szurkolói koordinátorok lehetnének.)

A visszaélések elkerülését megelőzve, létrejönne egy "fegyelmi bizottság" (hasonló volt már Berki idején), amiben a klub és a szurkolók képviselői lennének (jogászok,csoportvezetők), melynek a feladata lenne egy érthető, egyszerű házirend, viselkedési kódex kidolgozása, majd pedig az ezt megsértők korrekt,igazságos, de kemény szankcionálása.

A fontosabb marketing kérdésekben (jegyár vagy a sas), biztonsági kérdésekben (utaztatás vagy a pirotechnika) a klub a csoportvezetőkkel egyeztetne, de akár egy közös munkacsoportot is létrehozhatnának.A Baráti körös belépés meg a többi hülyeség minket nem érdekel.

Sok minden múlik a részleteken, amit át kell beszélni, majd akár írásban rögzíteni.

Ebben az esetben a szkenner marad is meg nem is.

Nézzük, ki akarja valóban ezt a megegyezést.

Várjuk Kubatov Gábor válaszát, akár azt,hogy mégsem szeretne megegyezni,akár azt,hogy "oké,mehet", esetleg a meghívót a személyes egyeztetésre.

Ha esetleg az Szszjn nem szeretne ilyen megegyezést,akkor kérjük őket, jelezzék felénk, de még inkább a rájuk váró szurkolók felé.
Utolsó módosítás 2017. március 19. vasárnap, 20:15

Kapcsolódó cikkek (címkék szerint)

Vissza az oldal tetejére