Minek nektek barát?

FradiMob - 2017. március 28. kedd, 15:17

A facebookon sztároskodni jó lesz más is...Nem is olyan régen tettük szóvá a lengyel Slask kapcsán,hogy mivel barátaink, tartsuk tiszteletben az ő viszonyukat a többi lengyel táborhoz és ne posztolgassuk az ellenségeik videóit,képeit. Főleg az ismertebb szurkolók és fradista honlapok,face oldalak ne tegyék ezt.  Nekünk is szarul esne, ha a "barátaink" a lilák vagy a diósgyőriek képeit raknák ki.

Kértük ezt, mivel a barátaink.

Gondoltuk mi...

Félrevezetett minket a a sok facebook "sztároskodó" kép, a Slaskos ruhák itt-ott. Persze, vannak srácok akik komolyan veszik ezt a kapcsolatot, sőt szeretnék ha hivatalos lenne a két tábor között a "barátság". De ehhez nem elég a facebook kép, meg egy Slask póló.

Lengyelországban ez másként működik, ott a huligánok sem a neten verekednek. Ott a "barátok" egymás mérkőzéseire nagylétszámmal utaznak. Több száz fővel is akár. Adott esetben közös "erdei grill partikat" is csinálnak. Rengeteg példa lenne erre, horvátok vagy akár hollandok utaztak 500 fővel a lengyel barát mérkőzésére.

Bár a tábor egyes vezetői szerint sosem voltunk még ennyire erősek, mi nem tudunk 30 életképes embert sem összeszedni egy wroclawi utazásra. Úgy,hogy nem járunk,járhatunk a saját mérkőzéseinkre. Amiből következik, hogy meghívni sem nagyon tudjuk őket, mert a "népligeti majális" nem mindenkinek vonzó. Arról nem is beszélve, hogy amikor össze kéne dobni a hotelre vagy kajára a pénzt, a többség  nem hajlandó lemondani a piáról vagy a cuccról, és nem ad egy fillért sem. Bezzeg amikor a piramis játékba lehetett beszállni,  mindenkinek volt zseton nem is kevés.

Ha nem is nyíltan, de meg is üzenték a wroclawi srácok, ennek az útnak a végén nem lesz "hivatalos barátság". Szeretettel várnak minket bármikor, de így részükről nem lesz barátság. ( A liláknak hasonló a helyzet a Pogonnal.) Miközben az európai táborok sorban állnak é kilincselnek,hátha egy lengyel mob barátkozik velük. Mi sztároskodunk, aztán szó szerint leégetjük magunkat.

De lehetne példa a Rapid Wien vagy éppen a hazai Zalaegerszeg is. Nem tudunk megjelenni komolyabb létszámmal és minőséggel sem itt,sem ott? Sehol,csak a kocsmában?

Minek nektek barát, facebookon sztároskodni jó lesz más is, pl a kocsmahaverok vagy a rivós spanok. 

Ja, és a női kézilabda kapcsán bukarestben is szeretettel várják a kilátogató híres-hírhedt Ferencváros Táborát.

Amikor látjuk a Groupama-beli képeket, felnézünk az égre, és sóhajtunk, mivé lettél drága Ferencváros.

Tegyétek hozzá nyugodtan, mivé lettél hírhedt Fradi Tábor. 

Igen, ebben a mi kezünk is benne volt.

Talán még menthető a helyzet, de a jelenlegi úton nem.

Ezzel az önbecsapással.

Utolsó módosítás 2017. március 30. csütörtök, 17:08

Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva