Összefoglaló Kubatov sajtótájékoztatójáról.

FB - 2017. április 13. csütörtök, 12:49

Rámegy még egy-két évünk...Az nsonline összefoglalója Kubatov sajtótájékoztatójáról:


A Ferencváros labdarúgócsapata csütörtökön 13 órától sajtótájékoztatót tartott, amelyen részt vett Kubatov Gábor, a klub elnöke és Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója is. A sajtóeseményen szó esett többek között Thomas Dollról, Gera Zoltán és Lipcsei Péter jövőjéről, illetve Kubatov a szurkolókkal való tárgyalásról és Csányi Sándorról is beszélt.

Kubatov gyorsan lehűtötte a kedélyeket, elmondása szerint „semmilyen nagy bejelentés nem lesz, így aki ezért jött, csalódni fog”.

A Ferencváros elnöke tisztában van azzal, hogy a futballcsapat várakozáson alul teljesít, ugyanakkor hozzátette, nem Thomas Doll vezetőedzőt teszi felelőssé a most kialakult helyzetért.

„Elképzelhető, hogy nem leszünk bajnokok. A klub felől is van egy nyomás, hogy valamit tenni kellene. A legegyszerűbb persze az lenne, ha kiraknánk az edzőt. Ott vagyunk a kupadöntő küszöbén. A Ferencváros történetének negyedik legsikeresebb edzője Thomas Doll. A közös munka eredményeként iszonyat bevételünk volt játékoseladásokból, 2.5 milliárd forintot csináltunk ebből. Ennek a munkának Thomas is a részese volt.”

Kubatov a Nemzeti Sport kérdésére válaszolva elmondta, hogy egyelőre nem tudtak túljutni a problémákon. A nyáron egyaránt lesznek távozók és érkezők, és az utóbbiak segítségével akár a nemzetközi kupaporondon is sikeresek lehetnek.


A szurkolókkal való tárgyalásokról a következőket mondta:

Egyezségre kellene jutnunk a szurkolóinkkal ahhoz, hogy még többen legyünk, de ez az alku eddig nem köttetett meg, biztos rámegy még egy-két évünk. Abban állapodtunk meg, hogy semmiféle infót nem adunk ki. Korrekt beszélgetés volt. Abban reménykedem, hogy majd lesz belőle megoldás. Kell még rajta dolgoznia mindkét félnek.”


Orosz Pál a csapat céljait összegezte:

„A célkitűzésünk a bajnoki cím és a kupagyőzelem volt. Ha az utóbbi meglesz, történelmet írunk, olyan ugyanis még nem fordult elő, hogy a Ferencváros egymás után háromszor megnyerje a kupát.”

A Ferencváros elnöke Csányi Sándorról is szót ejtett: elmondása szerint nagyon régóta nem volt az MLSZ-nek ilyen jó vezetője.

Csányi Sándor a legjobb MLSZ-elnök a rendszerváltás óta. Illethet akár kritikával engem, de megbízhatunk benne gazdaságilag. Rengeteg munkát belefektet, benne van a lelke, azonban borzalmas apparátus dolgozik alatta.”

Ami Gera Zoltán jövőjét illeti, Kubatov szerint a rutinos középpályás hajlik a hosszabbításra.

„A minap volt vele egy jó beszélgetésünk, akkor azt jelezte, hogy még egy évig maradna. Az is nagy kérdés, hogy mi lesz a karrierje után egy-két évvel, milyen tervei vannak. Ezt neki kell eldöntenie, de ha meg tudunk vele állapodni, akkor szívesen dolgoznánk együtt vele később is.”

Az NB III-as csapat következő szezontól való megszűnésével Lipcsei Péter jövője is kérdésessé vált, vele kapcsolatban azt mondta Kubatov, hogy amíg ő marad az FTC elnöke, addig Lipcseinek mindig lesz munkája a Fradinál.

Végezetül a Fradi-városról beszélt a zöld-fehérek első embere.

„A pénzünk megvan rá, de nem akarjuk úgy elkölteni, hogy előtte ne legyen nagyon komoly előkészítő munka. Egy éve dolgozunk rajta, a koncepciók készen vannak. Ilyen sportkomplexum nincs sehol a világon, ahol 17 szakosztály kapna otthont, ennek az összehangolása történik. Abban reménykedem, hogy őszre elkezdődnek a munkálatok.”

Kapcsolódó cikkek (címkék szerint)

Vissza az oldal tetejére