Keltakereszt hiszti.

FB - 2017. május 09. kedd, 17:58

Normálisabb stílus a klubtól...
A vasárnapi NB3-es bajnokin csodás, igazi futball hangulatot varázsolt az önkéntes száműzetésből újra összeálló Fradi-tábor. Üröm az örömben: feltűnt egy kelta kereszt is.-írja a 24.hu.

Majd folytatja:

A mérkőzésen ugyanis a Fradi-tábor egyik kis csoportja, vagy egy-két tagja épp olyan, az UEFA által tiltott jelképet – kelta kereszt, lásd a fotoapalyaszelen.com oldalon és a Green Monsters szurkolói csoport facebook oldalán is megörökített képen – terített ki jól látható helyen a stadionban, amely miatt 2014 nyarán a szervezet pénzbüntetéssel és stadionbezárással, zárt kapus meccsel sújtotta a zöld-fehér klubot.

Aztán kérdeznek az MLSZ-től és az FTC-től, hogy:

  • foglalkozik-e kifejezetten ezzel a szabálysértéssel az MLSZ?
  • az eset miatt lesz-e MLSZ-büntetés?
  • ha igen, kit büntet a szövetség, a szervező klubot, a Ferencvárost, netán be tudja azonosítani a képen jól látható elkövetőt és akár polgári, vagy egyéb per keretében direktben őt?
  • a Ferencváros tervez-e bármiféle szankciót az adott szurkolóval, vagy a jelkép mögötti zászlón olvasható szurkolói csoporttal szemben?
  • az eset kihatással van-e a jelenleg is zajló klub vs. szurkolók közti tárgyalásokra?

Az FTC válaszolt is nekik, íme:

A Ferencvárosi Torna Club évek óta elszántan és kitartóan küzd a kirekesztés minden formája és megnyilvánulása ellen. Ezért a Magyar Olimpiai Bizottság 2013-ban Fair Play díjjal is kitüntette klubunkat. Ahogy az elmúlt 6 évben, az FTC most is elítéli, kivizsgálja és szankcionálja a kirekesztés minden formáját és megnyilvánulását.

Reméljük, sikerült világossá tenni mindenki számára, hogy a Fradi mindig is küzdeni fog a kirekesztés ellen és a lelátói biztonság érdekében. Természetesen ilyen esetben, mint a hétvégi, az első lépés a Magyar Labdarúgó Szövetségé. Szeretnénk jelezni, hogy az FTC-t a dunaújvárosi rendezők nem keresték meg hivatalosan a hétvégi mérkőzéssel kapcsolatosan.

Klubunk ugyanakkor örömmel észlelte, hogy a ferencvárosi szurkolók egyes vezetőit a legjobb szándék vezérelte, amikor lépéseket tettek a rend helyreállítása érdekében.(Két csoport összeszólalkozott, majd a 16-os tagjai megnyugtatták mindkét felet.)

Ez és egyáltalán a rend fenntartása azonban nem is az ő dolguk lett volna, kíváncsian várjuk az MLSZ illetékeseinek álláspontját a kérdésben, mert jól látható, hogy a szurkolói vezetők minden igyekezete ellenére még mindig akadnak olyanok a lelátón, akik nem vesznek tudomást arról, mit jelent például egy kelta kereszt kihelyezése és elfeledkeznek arról, milyen súlyos büntetést kapott a Fradi már ezért korábban. Tájékoztatjuk, hogy válaszunkat az MLSZ részére is megküldjük. A fellépés sikeressége a magyar labdarúgás közös érdeke.

Ez mintha normálisabb stílus lenne, mint az elmúlt három évben megszokott.

Ami pedig a "keltakereszt hisztit" illeti, ha látta volna az újságíró vagy az MLSZ ellenőr, miként tapsolták Lakatos Istvánt a zászló mögött állók.

Hát. Bizony.

Utolsó módosítás 2017. május 09. kedd, 18:14

Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva