Még négy stadionban lesz szkenner.

FB - 2017. május 26. péntek, 12:42

De nem ezen a területen terjeszkedne a cég...
Berlinben járt az index újságírója a Fujitsu World Tour-on, a japán techóriás 27 megállós globális road showján, ahol a cég európai kutatási részlege minden évben bemutatja a legújabb fejlesztéseket.

Részlet a cikkből:

Magyar szemmel érdekes volt a kiállítás kiberbiztonságnak szentelt sarka, mert egy hazai céggel, a Fradi-stadion hírhedt vénaszkennerének fejlesztőjével is lehetett találkozni.

Ahogy a magyar cég, úgy több másik is a Fujitsu PalmSecure nevű technológiájára épít. Ez az ujjlenyomat- vagy az íriszolvasókhoz hasonlóan egy biometrikus azonosítórendszer, csak ez a kéz vénamintázatát olvassa le, így nehezebb átverni, mert se fényképpel nem működik, se levágott kézfejjel, bár az ilyesmivel egyébként sem javallott kísérletezni. Higiénikusabb is, mert nem kell magához a szenzorhoz hozzáérni, ezért kórházakban is jól jöhet. Törökországban például használják is, Brazíliában meg bankautomatákban lehet vele találkozni.

A PalmSecure-t hasznosító magyar cég, a BioSec fejlesztette azt a vénaszkennert, amely a Budapesten, a Groupama Arénában debütált 2014-ben, és a törzsszurkolók egy csoportja úgy kiakadt tőle, hogy máig tartó viaskodásba bonyolódtak a klubvezetéssel. Györgydeák Péter, a cég ügyvezetője elmondta, hogy a terméküket főleg külföldre szánják, és bár már megállapodtak négy további stadionnal, elsősorban nem erre az alkalmazási területre koncentrálnak.

Bővebben itt.

Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva