Megfelelési kényszer. Az a bizonyos kirekesztés.

Watchdog - 2017. október 13. péntek, 15:44

Újabb kampányfilm...A Simon Wiesenthal Központ is lájkolja ezt.

Újabb kampányfilmet készített az FTC a kirekesztés ellen.

Miközben évek óta a saját szurkolóikat kirekesztik. Szkennerrel, szurkolói kártyával és a többivel. Nemsokára derbi, a lilák jönnek, és sem szkenner, sem kártya nem kell nekik. De közel a szkenner kérdését érintő megállapodás, így ugorjunk át a témán.

Van itt más téma.

Égető fontosságú téma, ahogy a fradi.hu írja. A kirekesztés, ami ellen klubunk újra felszólal.

fradi.hu:

2012-ben a Ferencvárosi Torna Club, a hazai sportegyesületek közül elsőként, kampányt indított a kirekesztés ellen. A téma égető fontossága miatt időről időre új figyelemfelhívó kisfilmet készítünk. Legújabb videónkban minden eddiginél több fradista mutatja meg: a Fradiban egyek vagyunk!

Az elmúlt években számos trófeát nyerő labdarúgó-csapatunkat a vezetőedző, Thomas Doll mellett Amadou Moutari, Botka Endre, Böde Dániel, Vladan Cukic, Gera Zoltán, Fernando Gorriaran, Julian Koch, Leandro de Almeida, Lovrencsics Gergő, Otigba Kenneth és Priskin Tamás képviseli.

A 2015-ben bajnoki címet, 2017-ben Magyar Kupát nyert női kézilabda-csapatunkból a vezetőedző, Elek Gábor, valamint két játékosunk, Nerea Pena és Szucsánszki Zita szerepel a kisfilmben.

Euro Kupa-győztes vízilabda-csapatunkat az olimpiai bajnok Madaras Norbert és Varga Dániel mellett fiatal saját nevelésű kapusunk, Vogel Soma képviseli.

A Ferencváros legendája, a zöld-fehérben legtöbb meccsen pályára lépett Lipcsei Péter is megszólal a kisfilmben, akárcsak a 2015-ben és 2016-ben is duplázó női labdarúgó-csapatunk kapitánya, Bognár Enikő.

Birkózó szakosztályunkat a világ- és Európa-bajnok Bácsi Péter, valamint Szöul ötkarikás aranyérmese, Sike András képviseli.

A kirekesztés ellen buzdít többszörös magyar bajnok tornászunk, Babos Ádám, a jégkorong-csapat svéd szakvezetője, Greg Lindqvist, a 2017-ben Eb-n és vb-n szereplő vívó, Hári Máté és ökölvívó szakosztályunk vezetője, a korábbi világbajnok Kótai Mihály is, akárcsak két fradista zenész, Lotfi Begi és Szendrey „Szasza” Zsolt.

Szimbolikus értékű, hogy utánpótlás labdarúgóink is képernyőre kerülnek a kisfilmben, hiszen nagyon fontos, hogy a jövő generációjának is átadjuk üzenetünket: a Fradiban egyek vagyunk!

A videók az FARE (Football Against Racism in Europe) Football People akcióheteiben debütálnak a nyilvánosság előtt. A nemzetközi akció időtartama alatt a 90 másodperces kisfilmet a Fradi Suli Program helyszínein is levetítjük a diákoknak.

A FARE-t 1999-ben alapították Bécsben, ma pedig már 35 európai országból több mint 150 tagszervezete van.

A Football People akcióheteket 2001 óta rendezi meg a FARE. Akkor 9 ország csatlakozott – manapság a kontinensen jócskán túlnőve világszerte 70 országban több mint 1500 programmal küzdenek a kirekesztés ellen.

Kampányunk 2012-es indulásakor készítettük első, kirekesztés ellen felhívó kisfilmünket. A kampányért a Magyar Olimpiai Bizottság Fair Play-díjjal tüntette ki az FTC-t, amelyet Kubatov Gábor, a klub elnöke brazil játékosunkkal, Somaliával együtt vett át.

A diszkriminatív magatartásforma azonban nem tűnt el egyik pillanatról a másikra, a Ferencváros pedig fontosnak tartotta, hogy időről időre új kampányfilmmel hívja fel a figyelmet a megfelelő magatartásra.

Második kampányfilmünkben labdarúgó-csapatunk tagjai hívták fel a figyelmet arra, hogy a kirekesztő magatartás nem elfogadható a lelátón sem. Kampányunkról később Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója tartott előadást a Puskás Ferenc Stadionban.

stb,stb,bla-bla-bla.

Az új kampányfilm ide kattintva nézhető meg.

Utolsó módosítás 2017. október 13. péntek, 16:03

Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva