Tizenegy embert azonosítottak. És a mi véleményünk.

Buga Jakab - 2017. november 10. péntek, 10:15

Sajtótájékoztatót tartott a klub...Az nso,ulloi129,rangado.hu segítségével számolunk be a klub sajtótájékoztatójáról. A téma a Debrecen elleni késelés-verés volt.


10.46: Megállapodás volt, hogy a visszatérő szurkolók nem bántják a korábbi vezérszurkolót. Fradimob: Nem volt ilyen megállapodás. A szkenneres szurkolókra vonatkozott ez, de a srácok jelezték, hogy a korábbi vezérszurkoló elmúlt évekbeli provokatív viselkedése, fenyegetőzései miatt, nem tudnak garanciát vállalni a személyére. Ezért kérték a mérkőzés előtti napokban az összes érintettet, klub és security vezetőket illetve Bonyhát, hogy ne jöjjön a kapu mögé, akadályozzák azt meg.

10.44: Nem növelik a biztonsági őrök számát a stadionban, ellenben átcsoportosítás lesz. Fradimob: Most már ez felesleges. A Debrecen meccsen is az lett volna. Ott egyszerűen nem kellett volna beengedi a probléma forrását.

10.41: Az MLSZ döntése egyelőre nem jogerős a szektorbezárásokkal kapcsolatban. Amennyiben visszakéri a jegy árát valaki, akinek oda szól a jegye a következő három hazai meccsre, visszakapja, cserélni is tudja, viszont B-típusú szurkolói kártyával az ezen kívüli szektorok nem látogathatók a megegyezés értelmében. Az MLSZ első fokú döntése értelmében az Üllői út felőli kapu mögötti szektorok lesznek zárva a soron következő három hazai meccsen (Videoton, Honvéd, Balmazújváros). Fradimob: Reméljük az MLSZ felfüggeszti a szektorbezárásokat.

10.40: A szürke ruhás férfi a rendes kapun próbált bemenni (a vénaszkenneres kapun), ott erre nem volt lehetősége, mert a keze egy sérülés miatt be volt kötve. Ezért ment be a problémamegoldó kapun. Ott minden meccsen körülbelül 40-50 ember lép be a stadion területére. Fradimob: Vicceltek? Bandázs volt a kezén, amit ő is elismert. Illetve a lelátón már nem volt ez rajta. Ilyen gyorsan meggyógyult? Igen sok embert érdekelne a recept. És. A vele tartó másik három ember miért a problémamegoldó kapun ment be? Ott is mindenkinek a szkenneres keze volt sérülve? Miért kell hülyének nézni az embereket.

10.38: A biztonsági szolgálat azért nem avatkozott közbe, mert abban a pillanatban messzebb tartózkodtak az esettől. Fradimob: a biztonsági szolgálat tudott a problémáról. Egy hete volt felkészülni, kidolgozni a megoldást. Az első félidő nem szólt másról, mint tanakodásról. Kiemelni vagy sem. A security ki akarta emelni, de valaki fentről azt az utasítást adta, hogy nem.

10.35: A Paks-FTC jövő heti bajnoki mérkőzésre, akinek érvényes jegye van,elutazhat, beléphet az idegenbeli meccsre. Fradimob: szuper.

10.33: A klub kitart a szurkolói megegyezés mellett, továbbra is lehet vénaszkennelés nélkül belépni. Fradimob: korrekt.

10.32: A 11 felfüggesztett kártyából 9 olyan kártya, ami a most visszatérő szurkolók birtokában volt. A szürke ruhás késelő is köztük van.

10.31: A klub mindenki felelősségét vizsgálja, így a biztonsági szolgálatét is. Ez a vizsgálat még nem zárult le. Fradimob: Korrekt. Ha már az átvilágítás eredményét nem láttuk, talán ezt.

10.30: Alaposabb átvizsgálás várható a jövőbeli hazai mérkőzéseken a Groupama Arénában. Fradimob: Nem az átlag szurkolókkal kell kibaszni, hanem a kiskapukat kell bezárni.

10.28: Nem szigorúbb, hanem az eddig megszokott biztonsági ellenőrzés lesz a stadionban. Korábban a kríziskezelő egységet kivonták a B-szektorok alól. Ez az egység, most visszatér oda.Fradimob.: Sajnos ezt sokan újabb provokációnak élik majd meg. Teljesen felesleges. Főleg Cs.Mihály security középvezető fenyegető üzenete után. Mondjuk ki nyíltan. Az első meccsen Bonyhát küldték oda valakik, hogy kiprovokálja a balhét, a következőn a kriziskezelők feladata lesz ez.

10.26: A klub szerint nem könnyű a biztonsági szakemberek dolga, akiknek a kést kellett volna megtalálniuk, hiszen az akár egy bankkártya méretű eszköz is lehet, amelyet össze is lehet hajtani. Fradimob: Ez igaz.

10.25: Jelenleg 11 ember van beazonosítva, ezt egyébként a rendőrség végzi. A Ferencváros érez felelősséget, azonban hangsúlyozza, hogy mindezt megakadályozni nem tudták volna. Fradimob: A beazonosítást a rendőrség végzi. Akkor kérjük Nyíri és Volly urakat, hogy ne írjanak olyan közleményt, ne mondjanak olyat, hogy a szurkolói csoportvezetők adják fel a társaikat, mert ez nem igaz, és kicsit olyan a feelingje, mintha ezen két klubvezető folytatná a sakkozást, feszültséget szítani a csoportok és emberek között.

10.24: A klub szerint bevált a megállapodást, amelyet Kubatov Gábor klubelnök kötött a visszatérő szurkolókkal, akiknek vezetőivel együttműködve azonosítják be a tetteseket. Újra: Fradimob: A beazonosítást a rendőrség végzi. Akkor kérjük Nyíri és Volly urakat, hogy ne írjanak olyan közleményt, ne mondjanak olyat, hogy a szurkolói csoportvezetők adják fel a társaikat, mert ez nem igaz, és kicsit olyan a feelingje, mintha ezen két klubvezető folytatná a sakkozást, feszültséget szítani a csoportok és emberek között.

10.22: A klub információ szerint a két sérült már elhagyta a kórházat.

10.21: A klub a rendőrséggel együttműködve jár el, minden felvételt, adatot átadott a klub a rendőrségnek. Köztörvényes bűncselekményről van szó. Akiket azonosítanak a felvételeken, felfüggesztik a kártyájukat, ők semmilyen ferencvárosi eseményre nem jöhetnek be a nyomozás végéig. Fradimob: Ennyi.

10.20: Volly György, a Ferencváros sajtófőnöke most ismerteti az 59 kérdés az üggyel kapcsolatban, illetve a válaszokat is. Fradimob: Hát talán neki most pont nem kéne megszólalni. Max a lemondását beadni. És különben is, mióta irányítja a securityt?

10.15: A videón tisztán látható, hogy a támadók eltakarták az arcukat. Most egy másik kameraállásból is megtekintjük az eseményeket, jól látható, hogy szervezett támadásról lehet szó, a többnyire fekete ruhát viselők, akik a B1-es szektorból jönnek, sietve érkeznek a támadás helyszínére. Célirányosan mozogtak, a felvétel alapján nagyon jól tudták, hogy kit, hol keressenek. Fradimob: Na akkor essen szó egy kicsit a saját szarunkról is. A tábor vezetőink egy vagy két emberrel kell igen mélyen elbeszélgetni. Aki lázította a fiatalokat. Aki a tűzbe küldte őket. Mert ez az ember kibaszott sok ezer szurkolóval, kibaszott a tábor vezetőivel, és kibaszott ezekkel a fiatal odaállós srácokkal. Ezt nem itt és nem most kellett volna intézni. A fiatalok hiányozni fognak, nem lesz elengedve a kezük, de ebből tanulniuk kell. Még egy hiba nem lehet, mert annak végzetes ára lesz.

10.12: A sajtó munkatársainak kivetítik a biztonsági felvételeket, amelyből az látszik, hogy a félidőben a büfénél tört ki a verekedés, egy szurkolói csoport néhány emberre támad rá. Ami fontos, hogy nem a szürke ruhás, korábbi vezérszurkolót támadják első sorban. Fradimob: Ez már megint mi? Akkor kit támadnak? gyerekeket, terhes nőket, tolókocsis bácsikat? Ne kezdjük előlről ezt a lejáratós dumát.

Kiderült, nem a késsel hadonászó „szkenneres” főszurkoló az egyetlen, akit véresre vertek a szünetben: a B1-es szektor alatti kamerák megmutatták, hogy a már ismert balhé előtt egy másik szurkolóra is rárontottak a lincselők.Az FTC által bemutatott felvételen jól látszik, a 10-12 huligán a falhoz szorítja a fekete ruhát viselő áldozatot, a földre viszi, majd hosszú-hosszú másodpercig üti, rúgja. Fradimob: Újabb lejárató duma. Bonyha és társa. Ez a társ volt aki még kapott. Senki más.

Nyíri leszögezte, előre megfontolt, összehangolt támadás történt a Bonyha becenevű korábbi vezérszurkoló, valamint a felvételen látható férfi ellen. "Az, ha valakinek a barátnője váltóruhát hoz be, nem arra utal, hogy hirtelen felindulásból elkövetett támadás történt a lelátó alatt." Fradimob: Igen tudjuk. A horogkeresztes zászlótól, a Csatáry molinóig itt minden szervezett, összehangolt, a cél a klub lejáratása. Sőt. Mi voltunk a választási irodánál is. Nyíri, te csak a feszültséget kelted. Nem tudsz belenyugodni abba, hogy Kubatov megegyezett az Szszjn-nel.

10.10: 59 kérdés érezett a Ferencvároshoz az utóbbi időben, a sajtó munkatársai mindezekre választ kapnak most. A rendőrség kérése, hogy hangfelvétel, kép, illetve videó a személyiségi jogok védelme érdekében nem készülhet az eseményen.

10.07: Elkezdődött a sajtótájékoztató!

Utolsó módosítás 2017. november 10. péntek, 17:30

Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva