Miért nem dugultok már be?

FradiMob - 2017. november 13. hétfő, 11:36

Amikor egy senki szeretne valaki lenni...


Emlékszem, milyen volt amikor fiatalon a táborba jártam. Az elején még nem voltak szabályok. Aztán kezdett kialakulni a hierarchia, és az erősebb,okosabb szabályokat hozott. Ezeket gyorsan meg kellett tanulni, hogy mit lehet és mit nem. Hogyan kell viselkedni.Ha nem tanultad meg, vagy éppen leszartad a szabályokat, nagyon megvertek.Ha szerencséd volt, akkor csak Hypos Feritől kaptál egy pofont. 

Az elején nem voltak szabályok, így "indián", "csövike" és többi szutyok szerepelt a tv-ben. Ezekkel azonosították a Ferencváros táborát. Punk tarajos, dongónadrágos csövesekkel, akik az első pofon után elszaladtak. Ezek nagyrésze aztán később el lett zavarva a táborból, a 2es szektor nagytakarítást csinált. Előtte,közben, meg lett ezeknek a szutykoknak mondva, hogy a tábor nevében ne nyilatkozzanak. Nekik és mindenki másnak. A hierarchia csúcsán lévők tehették ezt meg. Pontosan úgy, ahogy Európa összes táboránál.

Emlékszem, az egyik Vasas meccs után (ahol kisebb pofozkodás volt, majd a rendőrökkel egy vita) nyilatkozott a SportPlusnak egy régebbi arc. Azzal kezdte és azzal fejezte be a nyilatkozatot (ahol a rendőr azon állítására reagált, miszerint még számolni sem tudnak a szurkolók) , hogy kizárólag a saját maga nevében beszél, és nem pedig a tábor nevében.

Aztán megjelent az internet, és megjelentek a senkik akik szeretnének valakik lenni, de a cselekedetük nem szól másról, mint a lájkgyűjtésről. A senkik minél több lájkot kaptak, annál inkább hitték magukat valakinek. És mivel elhitték magukról, hogy valakik, úgy gondolták, már joguk van a tábor nevében nyilatkozni. A facebookon bejelöltek mindenkit akiről azt gondolták, hogy Fradista, és a virtuális tábor (táboruk) megmondóemberei, vezetői lettek.

Így aztán "bukott ügyvéd", "paróka tamás" és a többi ismeretlen nyilatkozik fűnek-fának (velük azonosítják a tábort) szurkolói vezetőként, szurkolói koordinátorként a tábor nevében. A hierarchia csúcsán lévők helyett. Csoportvezetők, Szszjn ( és 2-3 ismert, híres-hírhedt személy, akik nem nagyon élnek ezzel a lehetőséggel) helyett. 

De miért nem dugultok már be?

Egyszerű. Ha bárkit keres bármely média képviselője, azt riportert,újságírót irányítsátok a vezetőkhöz. Vagy kérjétek el az elérhetőségét, és azt küldjétek át (mondjátok személyesen) pl. Hamberger Ádámnak. Ti ne nyilatkozzatok. Mert ebből csak kavarodás lesz.


Utolsó módosítás 2017. november 13. hétfő, 16:07

Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva