Az újpesti kollégák figyelmébe.

FradiMob - 2018. január 03. szerda, 13:08

Jégkorong mérkőzés után sztároskodtak...Karácsony után rendezték Újpesten az Újpest-Ferencváros jégkorong mérkőzést. Régen, rendszeresen jártunk a Kisstadionba vagy éppen idegenbe is követve a csapatot, de mára sajnos eltávolodtunk a jégkorong szakosztálytól. (Is. De ez a helyzet a vízilabdával is. Is.) Így nem figyeljük a mérkőzések eredményeit sem. Sajnos.

Amire azonban felfigyeltünk, az a hír volt, hogy a újpesti szurkolók támadtak meg fradistákat.

A mérkőzés után, egy kis csoportot ért támadás, pirotechnika után jött a rugdosás.

Ilyen a világ, ezzel akkora probléma nem is lenne, de...

Felhívnánk az újpesti kollégák figyelmét, hogy ezen kisebb csoport tagjai "privátok" voltak, nem tartoztak szurkolói, főleg nem huligán csoporthoz.

Volt idő, a 80as és 90es évek, amikor "belefért" a "sálasok, privátok" leszedése.  Azonban most más világ van. Ezt tapasztalhatták azon lila srácok, akik diósgyőri "privátoktól" szereztek ereklyét, sálat, amit a bíróság rablásnak ítélt, és letöltendő börtönévekkel jutalmazott. Nálunk is voltak ilyen "megváltozott a világ" tapasztalatok. Nem is kevés. Próbálunk ebből tanulni. 

Talán Újpesten is ezt kéne. És még jó pár más táborban is.

Stadionban akciózni teljesen felesleges, kamerarendszer, fotósok, civil rendőrök, név szerint ismerő rendezők stb. A média felkapja, a politikus meg a rendőr ráizgul. Ugyanez van, ha egy a "mérkőzésen mocskos szájú, az erőszak verbális formáját imádó" privát kap verést,találkozik az erőszak fizikai formájával, telesírja a médiát, mint az erőszak elutasítója, a Blikket meg a többit.

Senkinek sem jó ez. Így évek óta a banda kontra banda az utcán illetve korrekten az erdőben az irány. Sajnálatos, hogy ebben az újpesti kollégák nem partnerek. Nem adják az ilyen eseményeket. A privátok leszedéséig futja az erejükből. (Arról nem is beszélve, hogy mennyi, de mennyi olyan eset volt, hogy beleszaladtunk pár fős lila huligáncsoportba és mivel olyan mértékű volt a létszámkülönbség, elmaradt a mészárlás.) Jó volna most már ha odaállnának.

A privátoknak, sálasoknak meg el kéne felejteni a verbális erőszakot. A provokációt. Csak akkor kurva anyázzon, akkor köpködjön, akkor "románozza a csíkszeredai szurkolókat" ha vállalja érte a következményeket, a fizikai erőszakot. Ugye politikus úr? Kedves Almássy Kornél.

Utolsó módosítás 2018. január 04. csütörtök, 15:01

Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva