Nincs lezárva a nyomozás, vádat emelt az ügyészség.

FradiMob - 2018. február 28. szerda, 11:58

Nyomás alatt a hatóság a késelés miatt...
Már vádat is emelt az ügyészség a DVSC elleni mérkőzésen történt verekedés/késelés kapcsán. Gyors volt.

Miközben valahol az hangzott el, hogy nem lesz ilyen, úgy tűnik, mintha nyomás alatt lenne a hatóság. Máskor évekig nyomoznak, a lezárt nyomozásokat az ügyészek visszadobálják pótnyomozásra, újabb bizonyítékot és gyanúsítottakat keresnek, tanúkat hallgatnak ki, stb.  Most nem, pedig úgy fest lenne rá ok.

Bár az életvédelmi osztály lezárt egy nyomozást, ebben emelt vádat az ügyészség most, a 9.kerületi rendőrök folytatják a nyomozást, újabb elkövetőket keresnek, ez immár egy "másik ügy". Ezek aztán később akár egyesítve is lehetnek, de az is lehet, hogy közben az egyikből már ítélet is születik, majd később a másikból is. 

A verekedés/késelés óta sok minden történt, történik folyamatosan, de ahogy jeleztük, mi egyelőre kiszálltunk az sztoriból. Így maradnak a közlemények:


VÁDAT EMELT AZ ÜGYÉSZSÉG A GARÁZDA FUTBALLSZURKOLÓK ÜGYÉBEN

A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség összesen tizennyolc személlyel szemben nyújtott be vádiratot aljas indokból elkövetett, maradandó fogyatékosságot okozó testi sértés kísérlete, aljas indokból elkövetett könnyű testi sértés, valamint garázdaság bűntette miatt.

A vádirat szerint a vádlottak a Ferencvárosi Torna Club futballszurkolói közösség tagjaiként vettek részt a Groupama Arénában 2017. november 04-én megrendezett FTC-DVSC férfi, NB1-es futballmérkőzésen.

A mérkőzés szünetében a vádlottak egy kb. harminc – ötven fős csoport tagjaként – miközben többen az arcukat különböző módon eltakarták – rátámadtak egy szurkolói csoport vezetőjére és egy tagjára. A vád szerint a támadás oka az volt, hogy az említett szurkolói csoport a korábban bevezetett szigorúbb biztonsági szabályok miatt a mérkőzések látogatását nem bojkottálta úgy, mint a vádlottak, és ők ezt árulásnak tekintették.

A két sértett férfit az egységes és szervezett csoport, köztük a vádlottak, kitartóan bántalmazta, ütötte, rúgta őket, egyiküket többször megtaposták.

Az egyik sértett ennek következtében könnyebb, a másik férfi súlyos sérüléseket szenvedett. A súlyosan megsérült férfi esetében maradandó fogyatékosságot okozó sérülés reális esélye is fennállt, ennek elmaradása kizárólag a véletlennek volt köszönhető.

A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség a vádlottakkal szemben szabadságvesztés büntetés kiszabására tett indítványt a vádiratban, kilenc terhelt esetében azzal, hogy a bíróság a végrehajtást próbaidőre függessze fel. Emellett a kerületi ügyészség indítványozta azt is, hogy a bíróság a vádlottakat tiltsa el bármely sportszövetség által megrendezésre kerülő sportrendezvény látogatásától, valamint ilyen sportrendezvények helyszínéül szolgáló sportlétesítménybe történő belépéstől.

Ügyészség


Utolsó módosítás 2018. február 28. szerda, 12:22

Kapcsolódó cikkek (címkék szerint)

Vissza az oldal tetejére