A jobbik pénzt, a fidesz pirotechnikát adna.

FradiMob - 2018. március 05. hétfő, 15:36

Dübörög a kampány...
Pár nap és választ az ország. Nehéz döntés lesz. Legszarabb,szarabb,szar, kevésbé szar. Nagy a verseny, így a gazemberek a szebbik arcukat mutatják felénk. És ígérgetnek.

A régen radikális, ma csicskapárt jobbik pénzt ígért szurkolói csoportnak, cserében Kubatovot kéne támadni, a mérkőzésen szidalmazni. Az elmúlt 3.5 évben meg szartak ránk. Nem képviseltek minket, akiknek a hátán bemásztak a Parlamentbe. Mondjuk 2006 harcosait ne is képviselje gulyásmarcika és terryblack bugyijában turkáló. 

Mellette a különböző szurkolói, de jobbikosok által szerkesztett facebook oldalak fizetett hirdetésekben szidják Kubatovot (politikai tettei miatt) vagy éppen éltetik a (momentum)jobbikot.

A szurkolókat az elmúlt években vegzáló, üres stadionokat produkáló fidesz a pirotechnika engedélyezésének mézesmadzagjával kampányol a szurkolói társadalom kegyeiért. Másfél-két éve ilyenkor, az Szszjn rendezvényről hazafele utazót a villamosról szedték le a civilrendőrök, mert a rendezvényen szabálysértő módon begyújtott egy fáklyát. Most meg Orbán után Bánki Erik, az Mlsz elnökségi tagja vette a szájára a legális pirotechnikát.

Az a Bánki Erik, akinél többek között emiatt is jártak a Szurkolói Iroda tagjai pár éve, ahol a politikus úr még szigorúbb törvényekről beszélt, az angol mérkőzéseket hozta fel példának, ahol bár nincs pirotechnika, mégis jó a hangulat, és chippel ellátott belépőkről vizionált, mondván akkor látni lehet ki merre mozog a lelátón, főleg akkor ha balhé van.  Azért itt is komoly gondok vannak az agyban. 

Egyébként kb egy mondatot kéne módosítani, talán egy kormányrendeletben, a legális pirotechnikához. Egyszer már Csányi és a szurkolók meg is egyeztek ebben. De a klubvezetők és a politikusok megfúrták azt. Bánki most, hogy kampány van, a következőket nyilatkozta:

Abszolút egyet tudok érteni Orbán Viktor miniszterelnök véleményével ebben a kérdésben – fogalmazott Bánki Erik. – A Fradi–Debrecen mérkőzésen például szenzációs volt a hangulat, voltak pirotechnikai eszközök, nagyon kulturáltan használták ezeket a szurkolók, hiszen az első sorban használták a görögtüzeket, amikor leégtek, akkor le lehetett dobni, senkit sem veszélyeztetett a nézőtéren és szerintem szenzációsan jó hangulat volt. Mindenképpen érdemes végiggondolni, hogy szabályozott körülmények között hogyan lehet megengedni ezeknek az eszközöknek a használatát. Nyilvánvaló, hogy itt nagyon szoros együttműködésre van szükség a klubokkal, hiszen az ő felelősségük, hogyan tudják ezeket a szabályokat betartani.

Azt gondolom, hogy elindultunk egy nagyon rossz helyzetből – amikor a magyar stadionok biztonsága elég véleményes volt –, egy nagyon szigorú törvényi szabályozással és a szervezők szándékával, együttműködésével sikerült rendet teremteni a magyar stadionokban. Kerítés nélkül vannak, nagyon jó hangulat is lehet, lehet kulturáltan szurkolni a mérkőzéseken. Eljött az idő, hogy egy szinttel feljebb lépjünk. Én is támogatom, hogy szervezett és kulturált körülmények között lehessen pirotechnikai eszközöket használni, hogy minél jobb hangulat legyen, hogy minél több néző jöjjön ki, nemcsak azért, mert jó meccseket lát, hanem, mert nagyon jó hangulatban lehet szurkolni.

Bánki Erik elmondta, magának az MLSZ-nek kell majd kezdeményeznie azt a törvénymódosítást, ami majd lehetővé teheti az ilyen eszközök használatát a stadionokban: „Van is erre fogékonyság az elnökségi tagok és az elnök úr részéről is, azt gondolom, a közeljövőben ez szintén téma lesz.


Utolsó módosítás 2018. március 05. hétfő, 18:32

Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva