Kubatov: Arra kérem a szurkolókat...

FradiMob - 2018. július 04. szerda, 12:50

Rendkívüli sajtótájékoztató...


Ja, volt ma valami ilyen rendkívüli sajtótájékoztató. Minket ebben a nagy békében nem hívtak, mondjuk legalább nem láttuk Nyíri ocsmány pörköltszaftos pofáját, így fogalmunk sincs miről volt szó. De hála pár stabil rajongónak, közölhetjük veletek, átvesszük tőlük.

Ulloi129.hu és fradi.hu:


09:29
A meghívó tegnap érkezett, téma nem volt megadva
Kedves kollégák! Tisztelettel meghívunk benneteket a holnapi sajtóeseményünkre. A rendkívüli sajtótájékoztató időpontja: 2018. július 4., szerda 11.00 óra Helyszíne: Groupama Aréna, Sajtóközpont (parkolás a főépület előtt) Résztvevők: Kubatov Gábor, az FTC elnöke és Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója

11:01
Megérkeztek a főszereplők

11:03
Kubatov Gábor - szezon előtti célkitűzések:
  1. Szeretnénk megnyerni a bajnokságot.
  2. Szeretnénk jól szerepelni a nemzetközi kupában
  3. Tudunk jól viselkedni a nemzetközi színtéren a pályán és a lelátón is

11:07
K.G.:

Folyamatosan és fokozatosan büntetett minket az UEFA a pénzbüntetéstől a stadionbezárásig, számításaink szerint 10-12e szurkoló lesz.Szigorúbb beléptetési rendszer és drapéria engedélyeztetés lesz, telefonkönyvnyi útmutatás jött az UEFÁ-tól, hogy mit lehet, mit nem lehet, csak Fradi és nemzeti színű drapériák lehetnek. Szeretnénk kérni, hogy a szívtől az égig kézmozdulatot szurkolóink ne használják a mérkőzéseken.Nem szeretnénk, ha egy esetleges győztes mérkőzésből is kudarc válhatna egy meggondolatlan cselekedetből. (Hát... Bármi lehet. :) )


2012 óta hosszú utat jártunk be, több kampányt indítottunk a megfelelő szurkolói viselkedés érdekében. Az a kérdés, hogy mindenki megértette-e az üzenetünket. Az UEFA fokozatosan büntetett minket, kaptunk pénzbüntetést és zárt kapus meccset is. A következő szankciókat pedig csak úgy tudjuk elkerülni, ha a meccsre várható 10-12 ezer emberből egyetlenegy sem csinál olyat – akár véletlenül, akár készakarva – ami rosszul érintheti a klubot. Az UEFA-nak telefonkönyvnyi szabálya van – mi sem mindegyiket értjük, de mindegyiket el kell fogadnunk és be kell tartanunk. Ennek megfelelően a mérkőzésen csak zöld-fehér, illetve nemzeti színű zászló lehet. Komoly molinórend lesz, minden feliratot engedélyeztetni kell, és szigorított lesz a beléptetés is a nemzetközi meccseken. Arra kérem a szurkolókat, hogy a szívtől az égig kézmozdulatot ne használjuk! Megkerestük az alkotót, tudjuk, hogy semmiféle rossz szándék nem volt benne, de félreértésekre ad okot, és az UEFA büntet miatta. Úgyhogy fokozottan kérem a szurkolókat, hogy mindezeknek megfelelően szurkoljanak, mert adott esetben a győztes meccs is lehet kudarc, akár egyetlen személy helytelen viselkedése miatt is.

11:13
Joseph Paintsilről:
A játékosra nem haragszom, ahogy egyszer mondta: "Én csak egy test vagyok egy szervezetben."Volt opciós jogunk a szerződtetésére, a menedzser ezt decemberben aláírta, a végrehajtása nem történt meg. Eljárást indítottunk a nemzetközi és a hazai szervezeteknél is az ügyben.

11:14
Theo Schneiderről:
Orosz Pál: hároméves ciklust és teljesen szabad kezet kapott, minden jó dolgot elismerve ami hozzá kötődik, de ilyen még nem volt, hogy az utánpótlásunknak osztályozót kelljen játszania. Úgy gondoljuk, hogy Prukner László kezében jó helyen lesz az utánpótlás.

11:17
Kérdés: milyen szankciók lehetnek az UEFÁ-tól?
A legsúlyosabb a kupából való kizárás, aminek beláthatatlan következményei lennének. De úgy gondolom, hogy a szurkolónk java része megtanulta, hogyan kell viselkedni, amit nagyon szépen köszönök mindenkinek!

Kaphatunk újabb zárt kapus meccset vagy akár kupából való kitiltást. Nem szeretném alaposan elemezni az opciókat, mert szerintem az elmúlt években a szurkolóink megtanultak viselkedni. Annak ellenére mondom ezt, hogy mi kaptuk a legtöbb büntetést az MLSZ-től és voltak sajnálatos esetek, de a többség igenis megtanult viselkedni. Megszenvedtünk ezért, de egyetlen ostoba ember is elég lehet, hogy mindezt tönkretegye. Ha az UEFA kitilt minket a nemzetközi kupákból, nem tudunk igazolni. Most fel tudjuk mutatni, hogy minden évben indulunk a nemzetközi porondon, de enélkül nem tudunk igazolni, mert a magyar bajnokság önmagában nem vonzza a légiósokat.

11:21
Kérdés: mi a célkitűzés a nemzetközi kupában?
K.G.: A csoportkörbe kerülés, ennél nem adom alább, még akkor sem, ha esetleg az U17-es csapatunkkal kellene kiállnunk.
O.P.: Mindig úgy kell kimennünk a pályára, hogy győzni akarunk. A Maccabit nézhetjük úgy is, hogy van-e akkora különbség, mint volt köztünk és a Partizani között? Legyünk mi a következő Partizani most... (Ami minket illet, ha most kiesünk az első körben, akkor Dollnak takarodnia kell, és takarodni is fog. :) )

11:23
Kérdés: végleges a keret?
O.P.: Szép névsor van már az érkezők oldalán, de dolgozunk tovább, amíg van lehetőség.
K.G.: A légiósok közül van, akit el kell mozgatni, mert meghatározott számban lehetnek a keretben, van olyan, akire már ajánlat is van.
Utolsó módosítás 2018. július 04. szerda, 13:23

Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva