Mazsihisz-Ferencváros közös akció. Megfelelünk.

FradiMob - 2018. július 13. péntek, 15:17

A lengyel sast elvitte az afrikai pincér...
Az elején kijelentjük, hogy nem várjuk az FTC vezetőségétől, így Kubatov Gábortól sem azt, hogy a mérkőzések alatt az Albert Stadionban (alias Groupama Aréna) nyilaskeresztes zászlók lengjenek, a szünetben pedig SS indulókra sörözzön a drukkerhad. De...

Mióta ő az elnök, aki egyben a hatalmon lévő párt alelnöke, minden évben valami megfelelési kényszer hatására, próbálja feltüntetni a Ferencvárost, mint a rasszizmus és antiszemitizmus elleni harc vezetőjét. Emlékezzünk a különböző rasszizmus elleni videókra, a Holokauszt Emlékközpont vagy éppen a Mahatma Gandhi Egyesülettel való kooperálásra, az ilyen-olyan kirekesztés elleni konferenciákra. 

Pechünkre az EL-ben pont a kiválasztott nép egyik sztárcsapatát kaptuk, így boritékolható volt, hogy klubunk vezetői mindent megtesznek, hogy újra és újra megfeleljenek. Jó, oké, szemét UEFA, meg szemét FARE, meg szemét Vizentálék meg a többi, és meg kell felelni, de van egy határ, amit nem kéne átlépni. Hát most megint sikerült. Ráadásul ez a ránkerőltetett antiszemitizmus ellentétes hatást fog eredményezni, részint ha mindenkinek azt mondjuk, hogy nem vagyunk azok, az olyan, mintha elismernénk, hogy azok vagyunk, illetve a szurkolók körében is mint ellenállás meg fog jelenni a rasszizmus meg a többi.

Az 1956-os, a "rakamazi turulmadaras", a magyar-lengyel barátságos "lengyel címerben a sas", stb pólós embereket nem engedték be a stadionba. (Mondjuk illet volna előre közölni, hogy milyen motivumok lesznek kiszűrve, mert miközben a mérkőzés előtt sast röptetünk, nem gondolná senki, hogy a lengyel címerben lévő sas tiltott. )

A büfében afrikaiak szolgálták ki a szomjas vendégeket, bizonyítva, hogy itt bizony kérem szépen itt nincs rasszizmus. (Mondjuk lehet nem akarnak legközelebb jönni.) Mondjuk ez így pont rasszizmus, inkább fehér magyarnak kellett volna kiszolgálni a színesbőrű drukkereket. Nem baj, majd jövőre. 

A klub kiadott egy Ferencváros-Tel Aviv eseménysálat, amiből egyet még a Táborban is láttunk. (Lehet az UEFA/FARE embere provokált.)

És volt egy MAZSIHISZ-Ferencváros közös akció is. 

Ebben felhívták a figyelmet a "hazai sporttörténelem megrendítő alakjára, Tóth "Potya" Istvánra." "Az Európa-liga mérkőzés előtt a hűségre, az önfeláldozó bátorságra és emberségre emlékezett a Ferencváros és a Maccabi Tel-Aviv csapata, hogy mire volt képes halálos veszélyben a legendás Fradi-edző, Tóth „Potya" István és a „Fradi-szív". A Ferencváros kiemelkedő játékosa és első hivatásos edzője 1944-ben az üldözöttek mellé állt, társaival több száz zsidót mentett meg a biztos haláltól. Miután a németek leleplezték Tóth „Potya" István embermentő akcióját, átadták a nyilasoknak, akik Budapest ostroma alatt, napokkal a harcok befejezése előtt kivégezték."

"A Fradi Múzeumban tartott megemlékezésen jelen volt Tóth István unokája, Heisler András, a Mazsihisz, valamint Kubatov Gábor, az FTC elnöke is. Köszöntőt mondott Tobak Csaba, a Fradi Múzeum igazgatója, majd Andreides Gábor történész idézte fel Tóth „Potya" István életét. Végül Igor Ujhazi, a Zsidó Világkongresszus antiszemitizmus elleni munkacsoportjának koordinátora méltatta a mártírhalált halt sportlegendát."

Az eseményt az FTC, valamint a Mazsihisz közösen szervezte, az akció része a Zsidó Világkongresszus és a londoni székhelyű Chelsea labdarúgóklub nemrég meghirdetett kirekesztésellenes kezdeményezésének.

És akkor voltak ilyen "a mi hősünk" pólók is...

Reméljük a közeljövőben nem találkozunk izraeli csapatokkal, mert ha így haladunk "metéltessük magunkat a mérkőzés előtt" akció is lesz, és zöld-fehér Fradi címeres kipát is árulni fog a Fradi Shop.Utolsó módosítás 2018. július 13. péntek, 16:27

Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva