Hiba
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 64

Következik a második felvonás

- 2012. május 15. kedd, 19:05

Holnap telt ház előtt rendezik meg a bajnoki döntő második mérkőzését.

Szerda, 18.15: Ferencváros – Győri ETO, Népliget

A múlt heti első mérkőzésen az FTC 50 percen át vezetett a Győr otthonában, közel voltak a meglepetéshez Tomoriék, végül 37-33-ra nyertek Görbiczék, így 1-0-ra vezetnek a két nyert meccsig tartó párharcban. A két fél egyaránt érdekelt volt a hétvégi nemzetközi kupadöntőkben, a Ferencváros a Viborg elleni KEK-finálé idegenbeli találkozóján is diadalmaskodott, így megvédte címét. Az ETO a Podgorica ellenében csak idegenben lőtt kevesebb gól miatt nem nyerte meg a Bajnokok Ligáját.

A történtek fényében arra kértünk négy, korábban valamelyik finalista csapatban játszó kézilabdázót, hogy értékelje a döntős párharcot. Megszólalóink ezúttal a Győr egykori – és következő (?) kapusa, Herr Orsolya; a Győrben nevelkedett veszprémi átlövő, Bulath Anita; az FTC és a Vác korábbi balszélsője, Kirsner Erika és Tóth Tímea, a Ferencváros korábbi közönségkedvence, az Érd jelenlegi balátlövője.

Herr Orsolya, a Siófok KC kapusa: – Biztosan jó hangulatban készül az FTC a mérkőzésre. Ugyanolyan meccsre számítok, mint ahogy az első is alakult. Nagyon fogadkozhatnak most a ferencvárosiak, de a Győr sikerére számítok. Szerintem nem fogja alapvetően befolyásolni a végedményt a hétvégi kupadöntők alakulása. Nem ezen fog múlni, innentől kezdve mindkét együttes a bajnoki fináléra koncentrál, hiszen profikról van szó.

Bulath Anita, a Veszprém Barabás KC átlövője: – Nagyon jó meccs volt már a döntő első találkozója is. 50 percen át az FTC megfogta a Győrt, hasonlóan jó derbire számítok szerdán is. A Ferencváros lendületben van, az ETO viszont minél előbb szeretné lezárni a párharcot. Fáradt mindkét együttes, a Győrnek nehéz dolga lesz. Mindenki azt várja, hogy Szucsánszki Zitáék hosszú idő után megverik a Győrt, biztos bagyok benne, hogy ők fogják legyőzni ismét a címvédőt, de nem tudom, hogy mikor. Nem lesz könnyű préda egyik fél sem a másiknak, biztos, hogy 100%-kal fognak erre a mérkőzésre koncentrálni a játékosok. Görbicz Anitáék tanulhattak a BL-vereségből, szoros, ki-ki meccset várok.

Kirsner Erika, a Váci NKSE elnöke, egykori balszélsője: – Ha a Fradi ugyanazt a teljesítményt, illetve játékot nyújtja, mint a Viborg otthonában, akkor van esélye. Bízom benne, hogy hazai pályán sikerül győzniük, de nagyon nehéz dolguk lesz, mert a Győr az elbukott BL-döntő után bizonyítani szeretne. Egy lelkileg összetört és egy csúcson lévő együttes fog találkozni, amiből remélem, hogy az utóbbi kerül ki győztesen. A Győr ugyanakkor egy nagyon jó és komplett gárda, viszont ha a Fradi csapatként fog működni, és a lerohanásai is sikeresek lesznek, akkor képesek lehetnek meglepetést okozni.

Tóth Tímea, az ÉTV-ÉVSE átlövője: – Kivételes helyzet a mostani, de lehet, hogy nem is ez a legjobb kifejezés rá. A Fradi KEK-győzelemmel a háta mögött léphet pályára, a Győr viszont elbukta a Bajnokok Ligája fináléját. Nem kérdés, hogy a győri lányokat megviselték a történtek. Sajnos a saját bőrömön tapasztaltam, hogy milyen érzés egy BL-döntőt elveszíteni. Nagyon sajnálom a győrieket, mert régóta szeretnének nyerni, de egyszerűen nem sikerül nekik. Azt ugyebár mondanom sem kell, hogy mindkét együttes nagyon erős és profi, éppen ezért kíváncsian várom, hogy a játékosok miként tudják kezelni a kialakult helyzetet. Nem tudom, hogy milyen taktika vezethet eredményre, mert mindkét együttes nagyon jól ismeri egymást. Nagy kérdés, hogy a Győr mennyire tudja összeszedni magát ebből a kudarcból, a Fradi pedig érthető módon feldobódva lép majd pályára. Az ő esetükben az a fő kérdés, hogy mennyire viselte meg őket a hazaút, elvégre hétfő délután értek haza, így vélhetően egy edzéssel a hátuk mögött indulnak csatába. Igazából bármilyen eredmény születhet a második mérkőzésen. Személy szerint úgy gondolom, hogy a Győr minél előbb szeretné megnyerni a bajnoki címet. Biztos vagyok benne, hogy egy nagyon jó, kiélezett mérkőzést játszanak majd.

Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva