Hiba
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 64

Kiengesztelni a közönséget

- 2012. május 19. szombat, 07:34

Ingyenes Üllői úti szezonzáró a Siófok ellen.

Tét nélküli és emiatt abszolút háromesélyes mérkőzést vív egymással szombat kora délután a Ferencváros és a Siófok együttese. Tét nélküli, hiszen a vendégek már elérték céljukat, a biztos bennmaradást, és Fradi helyzetén sem változtat sokat a bajnokságból hátralevő két mérkőzés végeredménye. Háromesélyes, mert ha Détári Lajos tartja magát az Újpest elleni 1-1 után tett nyilatkozatához, mélyvízbe dobja a fiatalokat.

És akkor itt álljunk meg egy percre, ugyanis amennyiben ez megvalósul, két eset lehetséges. Az egyik, hogy az újonnan bevetett futballisták a lehetőségtől felpörögve ízekre szedik a Siófokot, a másik, hogy a hirtelen jött rivaldafénytől görcsössé válnak, és a vendégek ezt kihasználva győzelmet aratnak. Természetesen létezik egy harmadik opció is, a békés döntetlen, de bízzunk abban, hogy szombati egyetlen mérkőzésként ilyen csúfságot nem követnek el velünk a pályára lépők.

Ha a tavaszi formát nézzük, a Siófok 17 (5 győzelem, 2 döntetlen, 4 vereség), a Fradi 15 (4 győzelem, 3 döntetlen, 4 vereség) ponttal áll. Valljuk be, ez 11 forduló alatt olyan közepes, és az sem mondható, hogy az utóbbi hetek bármelyik oldalon is a sikerről szólnának. A zöld-fehérek a Kecskemét legyőzése óta nem brillíroznak, gondoljunk csak a hazai vereségre a Pápától. Persze mélypont a másik oldalon is volt, említhetnénk itt a Vasas elleni 0-1-et. A kérdés tehát adott: ki talál magára, illetve sikerül-e szépen elbúcsúznia a Fradinak attól a közönségtől, amely a legutóbbi hazai mérkőzésen szó szerint hátat fordított a csapatnak? A lehetőség adott, ráadásul a nézőszámmal sem lehet probléma, a belépés ugyanis szurkolói kártyával ingyenes!

Edzői nyilatkozatok:

Détári Lajos, az FTC szakmai igazgatója:
„A Siófok nagyon jó együttes, amelyet Horváth Károly kiválóan összerakott. A mérkőzést nem felkészülésnek tekintetem a következő szezonra, mindenképp nyerni szeretnénk és úgy menni Paksra. Több fiatalnak is tervezem, hogy megadom a lehetőséget, de az, hogy pontosan kikről van szó, csak holnap derül ki, kerethirdetéskor. Célunk, hogy győzelemmel búcsúzzunk a saját közönségünktől.”

Horváth Károly, a Siófok szakmai igazgatója:
„Ugyanúgy készültünk, mint a többi bajnoki mérkőzésre, bár az Üllői úti pálya hangulata mindig más és más. Úgy érkezünk oda, hogy abszolút semmilyen vesztenivalónk nincs, bár a jobb helyezésért továbbra is küzdünk. Óriási bravúr lenne a Siófok részéről, ha az első tízben tudna végezni, ehhez viszont holnap pontot, pontokat kell szereznünk. Nem tervezek változtatni a csapat összeállításán, akik a bajnokságban jól szerepeltek, kivívták a jogot maguknak, hogy továbbra is játszanak.”

OTP Bank Liga, 29. forduló
Ferencvárosi TC-FGSZ Siófok
Budapest, Albert Flórián Stadion, szombat, 15.00.
V.: Szilasi Szabolcs (asszisztensek: Lémon O., Takács G.)

A várható összeállítások:
Ferencváros:
Jova – Junior, Fülöp, Klein, Sváb – Jovanovic, Busai, Kulcsár, Józsi, Beliczky - Pölöskey
Siófok: Ribánszki - Mogyorósi, Lengyel D., Nyári, Fejes - Pál Sz., Egerszegi, Kanta Sz., Kecskés, Melczer - Simon A.

(nb1.hu)

Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva