Hiba
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 64

Dunaújváros: Újabb győzelem kapujában

- 2011. február 19. szombat, 14:48

Bravúr továbbjutás után most Dunaújvárosban kell helytállni

Fergetes győzelemmel hangolt a magyar bajnokságban soron következő mérkőzésére az FTC-Rail Cargo Hungaria. Elek Gábor együttese február 20-án 18 órakor lép pályára a Dunaújváros otthonában, ahol egy kettős vereséget elszenvedett hazai csapat ellen kell megszereznie a két pontot.

Ősszel nem játszott könnyed mérkőzést a Ferencváros hazai pályán a Dunaújváros ellen, de a két pontot így is kiharcolta. Nagy kérdés tehát, hogy újabb szoros meccs vár-e a ferencvárosi lányokra, vagy a nemzetközi kupagyőzelem után ezúttal a dunaújvárosi sportcsarnokban mutatják meg, hogy győzelemre születtek.

Pozitív előjelek

Hatalmas bravúrral, 33-32-re győzött az FTC-Rail Cargo Hungaria a KEK nyolcaddöntőjében a Viborg HK ellen, s jutott tovább 66-66-os összesítéssel, több idegenben lőtt góllal az előző két Bajnokok Ligája-kiírás dán győztese ellen. Míg a zöld-fehér együttes győzelmi mámorban várja tehát a vasárnapi találkozót, addig ellenfele kettős vereséggel a háta mögött léphet pályára. Februárban a bajnokság ötödik helyén álló Dunaújváros a Magyar Kupa negyeddöntőjében és a bajnokságban is a DVSC-KORVEX ellen lépett pályára, s mind a két mérkőzés után vesztesen hagyta el a játékteret, van tehát min javítaniuk Kiss Szilárdéknak.

Győzedelmes közelmúlt

Nemcsak a csapat jelenlegi teljesítménye szól a Fradi győzelme mellett, hanem az elmúlt másfél év meccskrónikája is. A 2009/2010-es bajnoki szezonban egy győzelmet és egy vereséget könyvelt el Elek Gábor együttese a Dunaújváros ellen. Az egymás elleni mérleget az idei kiírásban pedig egy hazai zöld-fehér siker egészítette ki. A ferencvárosi lányok október végén szoros mérkőzésen, 28-27-re győztek Kiss Szilárd csapata ellen. Történt mindez úgy, hogy a Fradi csak a második félidőben tudta magához ragadni az előnyt a nyitott védekezéssel felálló dunaújvárosi lányok ellen. Ráadásul a vendégek ezek után is többször fordítani tudtak. A meccs végén azonban a hazai közönség örülhetett, hisz győzött Elek Gábor csapata. A találkozó hősei az együttes harcos és eredményes csapatkapitánya, Szucsánszki Zita, a sokat küzdő Németh Csilla és az utolsó másodpercekben büntetőből győztes gólt szerző Tomori Zsuzsanna voltak.

Elek: Szoros küzdelemre számítok

Az őszi mérkőzéshez hasonlóan szoros összecsapásra számít Elek Gábor, aki erős ellenfélnek tartja a Dunaújváros csapatát. „Játéktudásban magas szintet képviselnek, az a kérdés, hogy mentálisan milyen állapotban lépnek pályára vásárnap a házigazdák” – vélekedik a vezetőedző, aki kulcsfontosságúnak tartja, hogy együttese erőnlétileg is felülkerekedjen ellenfelén vasárnap. Az összecsapáson a hosszabb ideje sérült játékosokon kívül – Dajka Bettina, Zsigmond Fruzsina, Mohácsik Mária, Deáki Dóra - kívül mindenkire számíthat Elek Gábor.

 

 

Dunaújvárosi REK - FTC Rail Cargo Hungaria

Bajnoki mérkőzés, 18. forduló

Időpont: 2011. 02. 20. 18:00
Helyszín: Dunaferr sportcsarnok (2400, Dunaújváros Eszperantó út 4.)

Ligeti Egység:

Csoportunk vonattal közelíti meg a helyszínt. Várunk mindenkit, szurkoljunk minél többen a lelátón!

Találkozó: 13.30 Déli pályaudvar.
Indulás: 14.01 vonattal.

Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva