Hiba
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 64

Ma Fradi-Siófok - Beharangozó

- 2011. február 28. hétfő, 10:18

Magyar Kupa visszavágót játsszunk a Balaton-partiak ellen

Itt van az Ősz, itt van újra - mondá a nagy költő, és újfent bebizonyosodott: a világ ugyan változik, de a művészet mondanivalója örök érvényű. Nem kell megijedni, nem az évszakok körforgása borult meg, és nem is verselemző órát fogok tartani. Kedden, március első napján a Siófokot fogadjuk egy Magyar Kupa-visszavágó alkalmából, és a már említett Ősz nem mást takar, mint a Balaton-partiak szakmai igazgatóját, Horváth Károlyt. Hogy miért ragadt rá ez a nem éppen hízelgő elnevezés, nem nehéz kitalálni - a gyengébbek kedvért, ha vannak, mégis elmondom: az évek múlása látható nyomot hagyott egyre ritkuló hajkoronáján, konkrétan megőszült a derék mester.

S szép, mint mindig, énnekem - szól a vers folytatása, de nekem egészen más sorok jutnak eszembe a siófoki trénerről és csapatáról. Horváth Károlyról konkrétan az, hogy inkább maradjon otthon harcsát fogni vagy lángost sütni a keddi mérkőzés helyett...

Pedig szeptember 17-én még semmi problémám nem volt az úriemberrel, azóta viszont csapatával kétszer is szíven ütöttek, hátba szúrtak és elevenen megnyúztak. Horváth Károly és a Siófok ugyanis azóta kétszer is legyőzte a Fradit. Előbb bajnokin az Albert stadionban, a horrorisztikus Derbi utórengéseként húzgálták meg az alig-alig szédelgő oroszlán bajszát, majd ezt a merészséget Siófokon is megismételték, a rosszul sikerült Magyar Kupa-odavágón a - gyakorlatilag a tartalékjaival kiálló - kék-sárgák a két gólt szerző Csermelyi Imre vezérletével olyat tettek, amire épeszű csapat nem is gondol: egymást követő második összecsapáson is megverték a Fradit.

Nehéz helyzetből várjuk tehát a keddi visszavágót, de két dolog biztos: ezúttal mindkét csapat a lehető legerősebb összeállításában lép pályára - és ezzel szoros összefüggésben a másik, nekünk akkor is tovább kell jutnunk, ha Prukner László esetleg az U13-as csapatunknak adna bizonyítási lehetőséget. Mert a Fradi egyszerűen senkitől nem kaphat ki zsinórban háromszor, még a Barcelonától sem. És távol álljon tőlem a keddi ellenfél lebecsülése, de pláne nem a Siófoktól...

Játékosainknak szükségük lesz a biztatásra, ez a Napnál is világosabb, és az is,  pontosan tudják, mekkora a tétje ennek a találkozónak. Nem csak, illetve nem elsősorban a Magyar Kupa miatt, bár a sorozat fontosságát sem áll szándékomban kisebbíteni, sőt, úgy gondolom, a 21 sokkal szebb szám, mint a 20... Hanem azért, mert a játékosok is pontosan tudják, érzik, hogy egyszerűen nem tehetik meg fantasztikus szurkolótáborunkkal szemben, hogy kiessenek a Siófok ellenében.

Ellenfelünk támadószekciója komoly átalakításon ment át a téli átigazolási időszakban, még kérdéses, ez milyen következményeket hozhat a játékukban. Az őszi Sowunmi, Honma duó remekül kiegészítette egymást, a magas, jól fejelő, statikus Thomas, és az apró, gyors Honma sok gondot okozott szinte minden csapat védelmének. Sowunmi Ciprusra távozott, de érkezett Csordás Csaba, és Bertrand Nomel.

Csordást azt hiszem nem kell különösebben bemutatni, ő az a játékos, aki ellenünk mindig betalál. Ha a többi huszonkilenc találkozón helyzetbe se kerül, labdába se ér, ellenünk akkor is gólt lő. Mindig. Tehát akár még félhetnénk is tőle. De nem szükséges. Csordás ugyanis a találkozó eredeti, decemberi időpontjában még nem volt a siófokiak játékosa, így a versenykiírás értelmében-szerencsére-nem játszhat. Nomel már jóval ismeretlenebb, decemberben gyakorlatilag Szeged környékén kívül sehol nem tudták, kicsoda. A dallamos nevű Nomel Essoh Akpa Jean-Paul Bertrand eddig az NB III Alföld csoportjának kapusait riogatta, nagy ugrás tehát számára a Balaton-parti NB I-es brigádban való szereplés.

Az odavágón mindössze a 91. percben szépítettünk Andrezinho révén, és könnyen lehet, ez a gól nagyon sokat fog számítani összesítésben, például továbbjutást. De ha minden jól megy, akkor konkrétan semmit, és egy remek hangulatú keddi estén megszórjuk Nomeléket.  Úgy, ahogy már ősszel is kétszer meg kellett volna tennünk. De immár felesleges a múlton rágódni, ahogy a mondás is tartja: három a magyar igazság. Mondjuk 3-0.

Forrás: fradiszerelem.blog.nepsport.hu

Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva