Hiba
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 64

Szombaton Szolnokon játszanak a focistáink - Beharangozó

- 2011. május 05. csütörtök, 12:37

Szombaton mindenki a Tiszaligetbe!

Szombaton a kiesés ellen küzdő Szolnokon lépnek pályára a focistáink, ahol nem lesz könnyű dolgunk, idén már több élcsapat is elvérzett a Tiszaparti csapatnál.

Szolnoki MÁV FC - Ferencváros

Bajnoki mérkőzés, 27. forduló
Helyszín: Szolnok, Szolnoki Tiszaligeti Stadion
Időpont: 2011.05.07 - Szombat 15:00
Játékvezető: Berger József szolnok honvéd i
Asszisztensek: Forgács Attila, Tóth István
Tartalék játékvezető: Fajkusz Gábor

Jegyinformációk:

1500 Ft/db. A hazaiak 1500 jegyet bocsájtanak rendelkezésünkre, melyet kizárólag Szolnokon vásárolhatnak meg a vendég szurkolók.
Elővételben pénteken 8:00-17:00 között Szolnokon a klubházban lehet jegyet váltani, szombaton pedig a vendégpénztárak 12:00-kor nyitnak ki!

Kapunyitás 13:00-kor lesz!

Játékvezető:

Berger József idén kétszer fújt nekünk mérkőzést. Egyik mérkőzés épp a Szolnok elleni hazai volt, melyen többek között egy hazai 11-est felejtett el befújni, a másik mérkőzés a Honvéd elleni idegenbeli győzelem, melyen hagyta a durva, kemény játékot, lapjait az öltözőben hagyta. Reméljük a mostani teljesítményére kevesebb panasz lesz.

Múlt:

Az első osztályban utoljára 1945-ben találkozott a két csapat, azóta a Szolnok a második vonalban tengődött. A Ferencváros kizárásának következtében a másodosztályban. Utoljára 2009 április 11.-n léptünk pályára Szolnokon, akkor 3-0-s győzelmet arattunk. Gólok: Robertson (36., 42.), Ferenczi (65.)

Nehéz mérkőzés vár ránk:

Ezt több szempontból is megközelíthetjük; Csapatunk közel fél éve (!) képtelen nyerni vidéken. Utoljára novemberben Pápán (5-0) tudtunk diadalmaskodni Budapest határain kívül. Azóta kikaptunk a Paks, a Győr és a Kaposvár vendégeként, míg Siófokon csak egy döntetlenre futotta.
Szolnok duplázott erővel fog küzdeni a győzelemért, hisz egy esetleges Ferencváros győzelemmel matematikailag is kiesnek. Ez a szemük előtt fog lebegni és mindent megtesznek a győzelemért.
Tavasszal több nagy csapat is elvérzett a Tiszaligeti stadionban, többek között a Videoton is csak egy döntetlent tudott elérni. Idén mindössze csak a Vasas tudott az otthonukba nyerni.
És nem utolsó sorban a csapatunk elmúlt hetekben nyújtott teljesítménye nem sok bizakodásra ad okot, de reméljük a legjobbakat.

Játszhatunk Szolnokon:

Sokáig ez is kérdéses volt, de a héten eldőlt, hogy nem kell Kecskemétre vinni a mérkőzést.
A tájékoztatás:

A Ferencváros labdarúgó csapata szombaton visszatér Szolnokra. Ugyan az elsőosztályú bajnokságban oda-vissza mérkőznek meg a csapatok, azaz a Fradinak is pályára kell lépni a Tiszaligetben, mégis kérdéses volt a zöld-fehérek Tisza-parti fellépése.

A labdarúgó NB I. szombati, huszonhetedik fordulójában a Szolnoki MÁV FC együttese az ország legnépszerűbb csapatát, a Ferencvárost fogadja a Tiszaligeti Stadionban. Bár az újoncnak már csak matematikai esélye van a bentmaradás kiharcolására, és a fővárosiak utóbbi hetekben nyújtott teljesítménye sem nyerte el maradéktalanul a fanatikusok tetszését, ennek ellenére a zöld-fehérek elleni összecsapás minden bizonnyal tavaszi nézőcsúcsot hoz a megyeszékhelyen.

- Ahogy az elmúlt években mindig, úgy most is, rendőrségi szempontból kiemelt kockázatú mérkőzésnek bizonyul a Ferencváros szolnoki vendégjátéka – tudtuk meg a MÁV FC klubigazgatójától, Tóth Dénestől. – Ugyan stadionunkon tavaly nyáron elvégeztük az MLSZ által előírányzott felújítási munkálatokat, a nézőtér egyes részei mindezidáig elzárva maradtak a szurkolók elől. A zöld-fehérek elleni összecsapások azonban mindig többezer nézőt vonzottak. Nem tehetjük meg most sem, hogy akár a mi, akár a vendégek drukkereit nem engedjük be a meccsre, hiszen akkor a jegy nélkül maradók a stadionon kívül okozhatnak rendbontást. Már az NB II-ben is felreppent annak lehetősége, hogy Kecskeméten fogadjuk a Fradit, ám végül mindig sikerült normális körülmények között, jó hangulatban megrendeznünk a bajnoki találkozót.

Remélhetően így lesz ez most is. A rendőrség a klub vezetőivel közösen kedden megtarotta a pályabejárást a Tiszaligetben, s ezek után döntött úgy, hogy engedélyezi a szombaton 15 órakor kezdődő találkozó megrendezését.

- Az elkövetkező néhány napban még ki kell javítani a kibővített vendégszektor repedezett betonrészeit, valamint a rendőség kérésére rögzíteni kell a felállítandó kordonokat. Ezen feladatok elvégézését a Sportcentrummal közösen “bevállaltuk”, így nem lesz akadálya, hogy hazai környzetben fogadjuk a Ferencvárost – felelte érdeklődésünkre Tóth Dénes.

A nagy érdeklődésre való tekintettel már pénteken megkezdődik az elővételi jegyárusítás, majd szombaton 12 órakor nyitnak a pénztárak. A rendet a hazai klub 100 fős biztonsági szolgálata, valamint a rendőrség (a stadionon kívül és belül egyaránt) közösen biztosítja.

És hogy azért az esemény megszervezése mellett a labdarúgásról is essék szó: az újonc házigazda sorsa tulajdonképpen már eldőlt, csodával érne fel, ha jövőre is az NB I-ben szerepelhetne. Így számára már tét nélküli a szombati összecsapás, az esélytelen nyugalmával fogadhatja a dobogóért és az ezzel együtt járó nemzetközi kupaszereplés lehetőségéért küzdő Ferencvárost. A kék-fehérek előtt egy cél lebeghet, tisztességesen végig játszni a bajnokságot, és teljes erőbedobásra kényszeríteni a papírforma alapján sokkal esélyesebbnek vélt ellenfeleket. Ha ezt sikerül teljesíteni, a játékosok emelt fővel vehetnek búcsút az első osztálytól.

Várható kezdőcsapatunk:

Haber – Balog, Csizmadia, Tutoric, Junior – Maróti (Józsi) – Rósa, Morales – Schembri, Heinz, Abdi

Kispad: Ranilovic, Rodenbücher, Stanic, Tóth, Pölöskey, Miljkovic, Józsi (Dragóner)

Maróti játéka kérdéses. A Debrecen elleni mérkőzésen sérült meg az Achillese.
Sárga lap miatt egyik játékosunknak sem kell kihagynia a mérkőzést, viszont 4 játékosunk is 4-4 sárga lappal rendelkezik: Schembri, Heinz, Rodenbücher és Andrezinho. Egyikőjük hiánya sem lenne jó a csapatnak.
A vendégeknél játszhat a tőlünk kölcsönvett Fitos.

Szervezetten, vonattal Szolnokra:

Ahogy azt már korábban jeleztük, a Green Monsters szervezett utazást szervez a szolnoki mérkőzésre.

Csoportunk szombaton vonattal vág neki a szolnoki túrának!
Találkozó: 11:45-tól a Nyugati pályaudvaron.
Indulás: 12:28-kor
Hazafelé több vonat is lesz.
Utazzunk minél többen együtt és segítsük ismét győzelemhez csapatunkat!

Mindenki Szolnokra!
GM95

Értesítjük azon kedves szurkolóinkat, akik a szombati mérkőzésre vonattal szeretnének Szolnokra utazni, hogy a budapesti Nyugati pályaudvarról 12:28-kor induló vonathoz (érkezés 13:45) a szolnoki rendezők külön buszokat biztosítanak a Tiszaligeti stadionhoz való eljutáshoz!

A gépkocsival érkezőknek azt ajánlják, hogy a 442-es elkerülőt vegyék igénybe a Szolnokra történő megérkezéshez, mert az egyéb útvonalakon sok az útlezárás, útfelújítás!

Szolnoki jeggyel a Főtáv Arénába:

A férfi kézilabdásaink újabb közönségcsalogató akciót hirdetett meg. Aki a szolnoki jegyet felmutatja, ingyen tekintheti meg a bronzéremért folyó csatát. Szolnokról visszaérve mindenki látogasson ki a csarnokba és szurkoljanak a fiúknak a Tatabánya ellen. A mérkőzésről bővebben itt olvashatsz.

Őszi mérkőzés:

Ősszel nagyon nehezen tudtunk győzni a betömörülő Szolnok ellen. Egész mérkőzésen nálunk volt a labda, nyomtunk, küzdöttünk, de  gól sehogy nem akart összejönni, végül Rodenbücher fejese döntött a 62. percben. A vendégcsapat egy-egy kontrával veszélyeztetett.

A forduló további mérkőzései:

KTE - Győri ETO
ZTE - MTK
Kaposvári Rákóczi - DVSC
Szombathely - Vasas
Lombard Pápa - Siófok
Paksi FC - UTE
Honvéd - Videoton

Utolsó módosítás 2011. július 27. szerda, 11:21

Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva