Hiba
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 64

Meccsdömping előtt

- 2012. január 04. szerda, 12:18

Interjú Elek Gabival

Nehéz mérkőzésekkel kezdődik a 2012-es év. Ahogyan tavaly, úgy idén is Békéscsabán lépnek pályára először a ferencvárosi lányok, majd január 11-én a Győr látogat a Népligetbe. A tavaszi fordulók kezdete előtt Elek Gábor vezetőedző értékelte az elmúlt időszakot és beszélt jövőbeli várakozásairól.

A Dunaújváros elleni mérkőzéssel lezárult az őszi forduló. Elégedett a látottakkal?

Elek Gábor: Nem hiszem, hogy elégedetlennek kéne lennem, hiszen tizenöt mérkőzésből tizennégyet megnyertünk. Az az egy vereség a második fordulóban is belefért volna a Győr ellen, de abban a különbség mértéke volt elkeserítő. Az utána következő mérkőzéseinket veretlenül hoztuk. Összességében nincs okom elégedetlennek lenni.

Az elmúlt hónapok nyugodtan teltek, nem volt sok mérkőzés. Hiányoztak a Bajnokok Ligája fordulói?

Elek Gábor: Nem a kevés meccs miatt van hiányérzetem, hanem a Bajnokok Ligája miatt. Idén már nagyon jó lett volna abban a sorozatban szerepelni, de most azon dolgozunk, hogy jövőre ott legyünk.

Míg több csapat pályára lépett két ünnep között, a Fradinál most kisebb pihenéssel telt ez az időszak. Ez a szünet megtörte a csapat lendületét?

Elek Gábor: Majd a jövő dönti el, hogy megtörte vagy sem. Tavaly nem igazán volt szünetünk. A válogatott játékosoknak szinte semmi. Mégis nagyon nehezen indítottunk az ünnepek után, gondolva itt a Vác és Békéscsaba elleni mérkőzésekre. Nem árt, ha a játékosok tudnak egy kicsit pihenni. Mindez persze csak teoretika, majd az élet eldönti, hogy jól vagy rosszul jött ez a szünet.

Az első mérkőzés a Békéscsaba ellen lesz Békéscsabán. Mire számít?

Elek Gábor: Egyértelmű győzelmet várok. Nincs más alternatíva. Minden mással nagyon elégedetlen lennék.

Milyen játékot vár a csapattól?

Elek Gábor: Taktikusat. Okosan kell megoldanunk a feladatunkat. Ha sikerül hasonló sebességen játszanunk, mint az elmúlt két mérkőzésünkön, akkor nagy baj nem érhet minket. Nagy kérdés, milyen formában leszünk.

A Békéscsaba ellen mutatott játék meghatározhatja a Győr elleni mérkőzést?

Elek Gábor: Nem gondolom. A Győr az a Győr.

Januártól nagyon sok mérkőzést játszik a csapat. Hogyan látja, készen állnak egy komoly menetelésre?

Elek Gábor: Most még nehéz megmondani. A pihenő után nem régen kezdtük el az edzéseket. Úgy gondolom, van a csapatban annyi munka, hogy ez az egy hétnyi pihenő ne okozzon különösebben nagy visszaesést.

(ftckezilabda.hu)

 

Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva