Hiba

Kapic: Fradi-szívem lett

- 2011. február 18. péntek, 20:14

Egykori középpályásunk Adem Kapic a mai délutánját szánta honlapunkra.


-  Kevesen tudják azt, hogyan kerültél a Ferencvároshoz?

-  Egy ügynökség küldött el egy dvd-t Garami Józsefnek, aki ez alapján azt mondta, jöjjek ide. Nem próbajátékról volt szó, csak felmérték, hogy egészséges vagyok-e, így edzettem a csapattal egyet, majd megkötöttük a szerződést.

-  Igaz az a hír, hogy előtte te más poszton játszottál, sokkal támadóbb szerepkörben?

-  Igen igaz. Világ életemben támadó középpályás voltam, de a védekezésbe is besegítettem. Itt a Fradiban azt kérték tőlem, hogy 70%-ban védekezzek, és adjak stabilitást a középpályának és a csapatnak is. Én ezt egy feladatnak, kihívásnak tekintettem, igyekeztem megfelelni az elvárásoknak, ami olyan jól sikerült, hogy ezen a poszton ragadtam. Megkedveltem és megszerettem a védekező középpályás szerepet, itt játszottam életem legjobb formájában.

Sokat köszönhetsz akkor a Fradinak?

- Igen rengeteget. Itt lettem elismert játékos, válogatott, innen szerződtem külföldre. Ezért örökké hálás leszek a Ferencvárosnak. Anyagilag szinte mindenhol jobban kerestem, mint az Üllői úton, de szakmailag magasan a Ferencváros jelentette pályafutásomban a csúcsot, ezt az időszakot soha sem felejtem el.

-  Anyagilag egy stabil csapatba kerültél, de egy majdnem csődben lévő klubtól távoztál.

-  Fura ez a kettősség, mert amíg anyagilag megvolt a háttér, addig nem voltunk bajnokok, később pedig rosszabb körülmények között ez összejött. Mi az öltözőben egyébként nem foglalkoztunk az anyagi problémákkal, játszottunk, edzettünk, harcoltunk a klubért, de ugye itt a Fradiban minden kitudódik, így az újságokban rendszeresen ott voltak a problémákról szóló hírek, amelyek sokszor így megzavarták a felkészüléseinket.

-  Utólag így elmondhatod, mi hiányzott a 2003-as bajnoki címhez?

-  A Debrecen elleni találkozó egy nagyon szerencsétlen találkozó volt. Ott szinte nem jött össze semmi. Voltak helyzetek, de kimaradtak és görcsösek lettünk. A Loki a második csapatával állt ki, ez sajnos visszaütött nálunk, mert ott volt a fejekben az, hogy itt könnyű dolgunk lehet. Elhittük ezt, ami nagy hiba volt. Emellett figyeltünk folyamatosan az Újpest-Mtk meccsre is, nem magunkkal foglakoztunk kizárólag.

-  Egy évre rá viszont a sors visszaadott mindent.

- Az egy más meccs volt. Rengeteget tanultunk az előző évből, így ott már rutinosak voltunk. Csak magunkkal foglalkoztunk és rettenetesen akartuk a sikert. Teljesen kikapcsoltunk mindent. Én úgy játszottam, hogy azt sem tudtam ki az ellenfél. Csak a saját feladatomra koncentráltam, kikapcsoltam a külvilágot is. Oroszlánként küzdöttünk, ott azon a napon senki sem tudott volna minket megverni.

-  Igaz az a pletyka, hogy ekkor nem hallgattatok Pintér Attilára és saját magatoknak játszottatok?

-  Nem igaz. Ugyanúgy megkaptuk a felkészítést és betartottunk minden taktikai utasítást. Profi játékosok voltunk, így nem mehettünk a saját fejünk után.

A Fradi után külföld, majd újra a magyar élvonal következett, nem hiányzott az Üllői út?

- De igen, volt is rá lehetőség, hogy visszajöjjek. Pár éve Bobby Davison hívott, de próbajátékot kért tőlem, amibe már nem mentem bele. A Lombard Pápa után így visszavonultam.

Hol élsz most?

- Magyarországon, Budapesten. Nagyon megszerettem a várost, az országot, amíg Szlovéniába üdülni járok már évtizedek óta, addig Budapestre haza. Ez az otthonom, jól érzem magam.

Nem hiányzik a foci közege?

- De igen, éppen ezért szeretnék segíteni, visszaadni abból, amit kaptam az évek során, de edzőként és vezetőként nem tudom elképzelni magamat. Egy motorolajokat gyártó gyár magyarországi, szlovéniai és bulgáriai képviselője vagyok, ebben a munkában sokat segít nekem egykori csapattársam és igen jó barátom Zombori Zalán. Már támogatjuk a Ferencváros kézilabda szakosztályát, de hamarosan egy akcióval jelentkezünk, ami a Fradi-Újpest meccsel kapcsolatos majd (erről még ma olvashattok a honlapon). Szeretnék segíteni a klubon, hiszen nagyon a szívemhez nőt. Sokan mondják, hogy csak annak van Fradi-szíve, aki gyerekkora óta az Üllői úton nő fel, de úgy érzem az évek alatt nekem is az lett.

(fotók: ftc.hu, nso.hu, cikk: ftcnews.com)

Kapcsolódó cikkek (címkék szerint)

Vissza az oldal tetejére