Hiba
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 64

Kőkény Bea: Eddig elégedettek lehetünk

- 2012. március 13. kedd, 15:18

A szezon utolsó két hónapja felé közeledve egyre sűrűbb a program mind a felnőtt, mind az utánpótlás csapatok versenynaptárában. Az elvégzett munka gyümölcsét most lehet learatni. A szezon eddig eltelt időszakát az FTC Kézilabdasport Kft ügyvezetője, Kökény Beatrix értékelte.

Mi a véleményed a Zvezda Zvenyigorod elleni mérkőzésről?

Kökény Beatrix: A csapat célja az volt a KEK-ben, hogy a legjobb négy közé kerüljön. A másik, hogy a bajnokságban a második helyen végezzünk. Remélem, hogy a lányok májusra ezt is teljesítik. Visszatérve a nemzetközi kupára, örültem a továbbjutásnak, és annak, hogy nagyon jó játékkal nyertük meg az oroszországi mérkőzést.

Kedden délután három órakor kezdődik az elődöntő párosításainak sorsolása. Mit gondolsz a lehetséges ellenfelekről?

Kökény Beatrix: Mindenki a Lipcsét tartja a leggyengébbnek, de szerintem a németeket sem szabad lebecsülni, hiszen évek óta a Bajnokok Ligájában edződnek. Nagyon jó kis csapatot alkotnak. Azt gondolom, a Lipcse és a Volgográd ellen ötven-ötven százalék esélyünk lenne a továbbjutásra. A dánokat még most is esélyesebbnek érzem nálunk, mivel nagyon erős a keretük és sok bevethető, jó játékosuk van.

Ahogy már említetted, a bajnokságban biztosan második helyen zárja az alapszakaszt a csapat. Még két mérkőzés hátra van ugyan, de értékelnéd a csapat teljesítményét ebben a sorozatban?

Kökény Beatrix: A bajnokság alapszakaszában sikerült teljesíteni az elvárt második helyet. Azt gondolom, hogy a békéscsabai vereség és a hazai Győr elleni mérkőzés kivételével – ami gólkülönbségben volt más, mint amit vártam – elégedettek lehetünk. Összességében nagyon magabiztosan értük el a második helyet az alapszakaszban.

Egyelőre úgy tűnik, a Siófok ellen kell kivívni a döntőbe jutást. Mennyire látod esélyesnek a csapatot?

Kökény Beatrix: A Siófok ellen, még ha idegenben be is csúszna egy vereség, összesítésben a két hazai pályával illene továbbjutnunk. Bízom benne, hogy idén bajnoki döntőt játszhatunk.

A Magyar Kupában nem voltak elvárások egy esetleges szerencsétlen sorsolás miatt, ami be is jött.

Kökény Beatrix: Igen, hiszen a Győrrel kerültünk szembe. Éppen a sorsolás miatt nem fektetett le a vezetőség elvárásokat a Magyar Kupában.

Ráadásul elég szerencsétlen időpontban játszották le a csapatok a fordulót. Emiatt nem igazán volt rangadó jellege a mérkőzésnek.

Kökény Beatrix: Nem volt mérvadó a múlt heti mérkőzés. Mi is pihentettünk, ők is pihentettek. Egy jó edzőmeccs lett belőle. Szerencsére nem hatott ki a hétvégi teljesítményünkre. Tartottunk attól, hogy emiatt a találkozó miatt nem lesz annyira zökkenőmentes a felkészülésünk, de végül ez nem befolyásolta a Zvezda Zvenyigorod elleni nemzetközi kupamérkőzésünket.

Az igazolásokra térve, amikor két évvel ezelőtt Tomori Zsuzsi aláírt, akkor egy pozitív értelemben vett igazoláshullámot indított el. Utána számos válogatott játékos csatlakozott a Fradihoz. Most hasonlóan hathat az ő jelenléte?

Kökény Beatrix: Zsuzsi igazolása kulcskérdés volt számunkra, hiszen ennek a csapatnak ő az egyik meghatározó alakja. Úgy látom azonban, hogy nem csak minket nyugtatott meg, hanem szerencsére őt is. Az aláírás óta a teljesítménye folyamatosan nagyon magas szinten van. Nem volt olyan mérkőzése, amikor ne lett volna a legjobbak között. Bízom benne, hogy jól érzi magát, szeret itt lenni, és ezért is döntött mellettünk.

Sok a találgatás a további igazolásokat illetően. Van, amit meg tudsz erősíteni?

Vannak még terveink az igazolások terén. Szerintem április közepéig minden eldől, hogy ki jön, ki marad, de ez még a jövő zenéje.

Ha már a jövőt említetted, az utánpótlásban is sok pozitív változás történt az elmúlt időszakban. Ez minek köszönhető?

Kökény Beatrix: A TAO (társasági adó), mint támogatási lehetőség megkönnyítette az életünket. Több tornára eljutottak a gyerekek és mi is több eseményt szerveztünk már az utánpótlásnak, és rendezünk a jövőben például országos elődöntőket is. Ezt a TAO támogatásnak köszönhetően. Nekünk a csarnokért is bérleti díjat kell fizetnünk, amikor ilyen eseményeket szervezünk, így ha nem lett volna ez a támogatás, akkor ezeket nem tudtuk volna bevállalni. Bízom benne, hogy a most következő országos döntőkön a lány csapataink mellett, néhány fiú csapatunk is ott lesz a legjobb nyolc között.

A nyári tábor is egy új kezdeményezésetek. Milyen típusú foglalkozások lesznek ebben a szervezésben?

Kökény Beatrix: Egyéni képző edzőtábor lesz. Év közben ezek a dolgok elfelejtődnek a többi egyéb fontos feladat mellett. Az egyéni képességek fejlesztését nagyon fontosnak tartom. Egyelőre nyíltra hirdettük, vagyis bárki jelentkezhet rá (http://ftcnyaritabor.hu/). Szerintem saját nevelésű gyerekeink is beleférnek majd, akik úgy gondolják, hogy a nyár egy részét azzal töltenék, hogy csiszolják a tudásukat. Remélem, sikeres lesz ez az új kezdeményezésünk is.

(ftckezilabda.hu)

Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva