Hiba
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 64

Mindenki egyért

- 2012. március 25. vasárnap, 18:50

Interjú Kökény Beával

Már csak egy hét van hátra a KEK-elődöntőjének első mérkőzéséig. A ferencvárosi lányok március 31-én, szombaton a dabasi sportcsarnokban küzdenek azért, hogy címvédőként újra a nemzetközi kupasorozat fináléjába kerüljenek. A mérkőzés előzményeiről, a rendezésről Kökény Beával, az FTC Kézilabdasport Kft ügyvezetőjével beszélgettünk.

Miért döntöttetek végül a dabasi rendezés mellett?

Kökény Beatrix: Több oka van. Az egyik, hogy nagyon jól éreztük magunkat tavaly. Nagyon kedvesen fogadtak minket. Tényleg szinte második otthonunk lett a dabasi sportcsarnok. Csak pozitívan tudunk beszélni erről az együttműködésről, ami az idő alatt kialakult. Szerintem ez idén is így lesz. A másik szempont, hogy szerettük volna, ha minél többen élőben nézhetik meg a mérkőzést. A jegyek hétfőtől kaphatók, és bízom benne, hogy szurkolóink megtöltik a dabasi csarnokot és, hogy mindenki bejut majd, aki szeretne. A harmadik ok sajnos gazdasági. Lehetőségünk nyílt arra, hogy egy kis különgéppel jusson ki a csapat a visszavágóra Budapest-Volgograd közvetlen járattal. Ennek azonban súlyos ára van, vagyis meg kell fizetni ezt a szolgáltatást. Emiatt nem mindegy, hogy mekkora lesz a hazai mérkőzésen a bevételünk. Szakmai szempontokat vettünk figyelembe, amikor a különgép mellett döntöttünk. Játékosainknak így nem kell nyolc órát a moszkvai reptéren várakozniuk. Kényelmesebben, pihentebben érkezhetnek a visszavágóra. A különgép miatt viszont nagyon megnőttek a költségeink, így még a dabasi csarnok bevonásával is valószínűleg veszteséges lesz a forduló.

A jegyárakkal kapcsolatban milyen szempontokat vettetek figyelembe?

Kökény Beatrix: Négyféle árkategória van. Igyekeztünk mindenkire gondolni, hogy ne az anyagiak gátolják a szurkolóinkat, hogy élőben nézhessék meg a mérkőzést. Az utazást is próbáltuk megkönnyíteni. A FradiBusz bevonásával különjárat indul Budapestről Dabasra. Szerettük volna úgy megoldani, hogy mindenki eljusson és hazajusson, de ez a kirándulás ne terhelje meg nagyon a pénztárcáját. Amennyiben ezt a mérkőzést a népligeti csarnokban rendeztük volna, akkor tízezer forint körüli jegyárat kellett volna meghatároznunk ahhoz, hogy valamennyire be tudjuk hozni a költségeinket. Ezért is volt jobb a dabasi megoldás. Arról nem is beszélve, hogy a dabasi csarnok bérleti díja kevesebb, mint a népligetié. A céljaink, hogy többen lássák a meccset, és a bevételünk is több legyen, így sikerülhetnek. A lányok is szívesen játszanak Dabason. Már nem idegen környezet, hanem egy bejáratott pálya, ahol jól érezte magát a csapat. Bízom benne, hogy az idei mérkőzés is azt bizonyítja majd, hogy jó döntést hoztunk.

Pedig – ha jól tudom – nem volt egyszerű a döntés…

Kökény Beatrix: Nagy fejtörés volt a jegyárakkal és a kijutással kapcsolatban is, illetve hogy melyik nap rendezzük a hazai mérkőzést. A rendezés napját és időpontját sok dolog befolyásolta. Dabason csak a szombat jöhetett szóba. A Ferencváros labdarúgóinak mérkőzése viszont ütközött volna a mi mérkőzésünkkel, de szerencsére a Fradinak, az ellenfelének, az MLSZ-nek, illetve a televíziónak köszönhetően olyan időpontra került át, ami miatt nem kell választania a focit és kézilabdát egyaránt szerető szurkolóinknak. Ezúton is szeretnénk megköszönni a klub vezetőségének pozitív hozzáállását, hogy a mi időpontunkhoz alkalmazkodnak, így akkor tudjuk megrendezni az elődötőt, amikor nekünk a legjobb.

Volt még egy időpontváltozás. A Dunaújváros elleni mérkőzés miért került át március 28-ról április 3-ra?

Kökény Beatrix: Nagyon sűrű lett volna a program. A felkészülés szempontjából ez az időpont a legmegfelelőbb számunkra. Mindenképp ki kell emelnem, hogy a dunaújvárosiak nagyon sportszerűek voltak mind a felnőtt, mind az utánpótlás mérkőzésekkel kapcsolatban. Rugalmasan kezelték, és azt tartották szem előtt, hogy nekünk melyik a legjobb időpont. A felnőtt, illetve a junior és ifjúsági mérkőzések máskor kerülnek megrendezésre. Az utánpótlás meccsekre jövő hét kedden, a felnőtt találkozóra pedig április 3-án kerül sor. Tehát a Dunaújvárosnak is köszönjük a pozitív hozzánk állását. Összességében azt mondhatom, mindenki – sportágon belül és kívül – igyekezett támogatni minket abban, hogy megtaláljuk a legmegfelelőbb megoldást. Remélem, hogy ez az összefogás is hozzásegít minket a lehető legjobb eredmény eléréséhez.

(ftckezilabda.hu)

Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva