Hiba

Elek: "Borzasztóan koncentrált a csapat"

- 2012. április 05. csütörtök, 08:47

Elek beszélt a dabasi mérkőzésről és hogy mire számít Volvográdban.

- Hogyan emlékszel vissza a Volgográd elleni első meccsre?
- Nagyon-nagyon stabilan indult a védekezésünk és mögötte a kapusteljesítményünk. Ebből kiválóan meg tudtuk oldani a lerohanásainkat az első félidőben, amelyekből számos gólt szereztünk. Az első harminc percben mutatott védekezésünk majdnem a hibátlanhoz közelített, tehát igen magas szintű volt. Emellett kiváló százalékban fejeztük be az akcióinkat, ami szintén nagyon fontos volt. Szedojkina nem akármilyen kapus, tehát az, hogy a tizenötödik percben le kellett őt cserélni, mindenképpen jó momentum.

- Mi történt a második félidőben?
- Abramovics megkapta azt a buta gólt, ami mindenkivel előfordul, és belefér a mérkőzésbe, az viszont nem, hogy utána ezen morfondírozva már kevesebbet tudott segíteni nekünk. Ezenkívül a többiek is belefáradtak kicsit a koncentrálásba, a támadás-befejezésekbe hiba csúszott, eladott labdák jöttek, pedig tudtuk, hogy az oroszok nagyon komoly szinten űzik a lerohanást, úgyhogy ezzel vissza is tudtak jönni. Aztán amint a végjátékban kicsit pontosabbá váltunk, akkor megint növelni tudtuk az előnyünket. Isten igazából azért nagyon nagy feladat lesz a visszavágó.

- Tomori Zsuzsi többek szerint is világklasszis teljesítményt nyújtott. Te is így látod?
- Meghatározó szerepe volt a győzelemben, elsősorban fejben, gondolkodásban szenzációs, és most már igen régóta nagyon magas szinten kézilabdázik. Én is úgy gondolom, hogy ez világklasszis teljesítmény volt védekezésben és támadásban is. Ki kell mondani, hogy kiváló játékossá érett.

- Ezt a nyolcgólos előnyt talán már csak a Fradi veszítheti el, nem?
- Nagyon bízom benne, hogy a kinti körülmények rendben lesznek minden téren. Ha egyenlőek lesznek a feltételek, akkor nekünk ott tovább kell jutni, de félek tőle, hogy különböző dolgok megtörténhetnek, erre lelkiekben fel is készítem a csapatot. Három hete le volt beszélve a szállás, az ellátás, a tévéközvetítés, ami a szerdai nap folyamán teljesen megváltozott. Az európai szövetséggel leleveleztem, hogy viszünk ki saját kamerát, mert az oroszok sértettségében, arroganciájában érzem azt, hogy minden eszközt meg fognak ragadni. Tehát nem biztos, hogy azt szeretnék, hogy ország-világ lássa ezt a mérkőzést.

- Pályára tudnak úgy lépni a lányok, mintha döntetlen lenne összesítésben?
- Ezzel nem szokott probléma lenni, és most is azt látom, hogy borzasztóan koncentrált a csapat. Ami kevésbé örömteli, hogy a keddi edzésen Zácsik térdével kisebb sérülés történt, így ki is kellett állnia a szerdai tréningről. Nála ezt komolyan kell venni, mert ő nem a hipochonder típus.

A csapat péntek reggel 7.30-kor különgéppel indul Volgográdba, ahová dél körül érkezik meg.

KEK, elődöntő, visszavágó:
HK Dinamo Volgográd – FTC-Rail Cargo Hungaria
Április 7., 12.00 (magyar idő szerint), Volgográd, Dinamo Sportcsarnok
Játékvezetők: Jan Erik Leandersson, Mikael Lindroos (finnek)

handball.hu

Kapcsolódó cikkek (címkék szerint)

Vissza az oldal tetejére