Hiba
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 64

Elek Gabi: "Nagyon komoly döntőre számítok"

- 2012. április 10. kedd, 12:22
Interjú a sikeredzőnkkel.
Bejutott a KEK-fináléba az FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapata, ahol a dán Viborg lesz az ellenfele. Bár a zöld-fehérek az elmúlt három fordulóban egyaránt orosz együttest búcsúztattak, Elek Gábor, a Ferencváros vezetőedzője mégsem boldogtalan, hogy a mostani sorozatban nem kell többet Oroszországba utaznia.

A Ferencváros a nyolcaddöntőben a Rosztovot, a nyolc között a Zvezdát, míg az elődöntőben a Volgográdot ütötte el a továbbjutástól és így bejutott a KEK döntőjébe. Bár címvédőként elvárható volt Szucsánszkiéktól a továbbjutás, a Viborg elleni fináléban komoly ellenállásra számíthatnak Elek Gábor tanítványai. A tavalyi sorozatban már megmérkőzött egymással a két csapat, akkor az FTC jutott tovább idegenben szerzett több góllal. A zöld-fehérek mestere szerint a két legjobb csapat került a döntőbe, így nagyiramú, nyílt sisakos összecsapásokra lehet számítani.

- A KEK-döntőben az FTC a Viborggal találkozik. Lehet azt mondani, hogy a sorozat két legjobbja jutott a fináléba?

- Bár nem szeretnék szerénytelennek tűnni, a teljesítmények alapján valóban a két legjobb csapat jutott a döntőbe – mondta honlapunknak Elek Gábor, a Ferencváros vezetőedzője.

- Nem sajnálta, hogy elfogytak az orosz csapatok?

- Nem. Nem olyan nagy öröm Oroszországba utazni, még annak ellenére sem, hogy eredményes volt ez a három felvonásos történet. Bár a Rosztov, a Zvezda és a Volgográd ellen is simán jutottunk tovább, nem bánom, hogy Dániában lesz a finálé.

- A „három felvonásos történet” utolsó részét az elmúlt szombaton rendezték. Annak ellenére, hogy a Fradi kikapott, sima továbbjutás lett a vége. Mi döntött a javukra?

- Úgy gondolom, hogy a Fradi most mind mentálisan, mind játéktudás tekintetében jobb csapat a Volgográdnál. A találkozó elején ugyan a mi hibáinkat kihasználva 5-1-re elhúzott az orosz együttes, ám végül minden visszaállt a rendes kerékvágásba, és átvettük a játék irányítását. Sajnálom, hogy nem tudtuk megnyerni a mérkőzést, az viszont mindenképpen örömteli, hogy olyan játékosoknak is lehetőséget tudtam adni, akik eddig kevesebbszer mutatták meg magukat az idei KEK-sorozatban.

- Korábban azt lehetett hallani, hogy féltek a volgográdi körülményektől. Minden rendben volt Oroszországban?

- Minden korrekt volt. Ezúton is köszönjük a volgográdiaknak a sportszerű szervezést. A lehetőségek nyílván mások voltak, mint egy európai városban, ám az oroszok minden tőlük telhetőt megtettek a hibátlan szervezésért.

- Térjünk át a Viborgra. Mennyit változott a dán csapat az elmúlt egy évben?

- A kapuban ugyanazok maradtak. Tavaly nem játszott ellenünk a jobbszélsőként szereplő román Varzaru, aki meghatározó embere a Viborgnak, így ezen a poszton erősebbek lettek. Balszélen Fiskert jobbnak látom, mint a hírek szerint visszavonult Mikkelsent. Belső posztokon tavalyhoz képest nem szerepel Acsimovics és Amariei, de helyettük is érkeztek jó játékosok. A Lipcse elleni elődöntőben Jurack nagyon jó formában játszott, ő még mindig meghatározó tagja ennek a Viborgnak. Ha kell, gólt lő, ha kell, előkészít, és ha baj van, mindig rá számítanak. Úgy gondolom, hogy a variációs lehetőségeket tekintve elég hosszú kispaddal rendelkeznek. A dánok nagy iramban, de sok hibával játszanak. Az indításaik életveszélyesek, ám a kapusposzt lehet a gyenge pontjuk. Nagyon komoly döntőre számítok.

- Örül annak, hogy itthon lesz az első mérkőzés?

- Nem akarok megint vészharangokat kongatni, de az egész tavasz arról szólt, hogy mi kapjuk a nehéz ellenfeleket, ők a könnyebbeket. Most a döntőben pedig mi kezdünk itthon, bár lehet, hogy ez jó nekünk. Tavaly megleptük a Viborgot idegenben, és ezt megismételni nagyon nehéz lenne. Ha itthon, hazai közönség előtt megfelelő eredményt tudunk elérni, akkor javíthatjuk az esélyünket, amely jelen pillanatban még ötven-ötven százalék. Hasonló taktikával készülünk, mint az oroszok ellen, nagy iramban kezdünk, és már az elején megpróbáljuk döntésre vinni a dolgot.

(sportklub.tv)

Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva