Hiba
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 64

Prukner a Fradi újjáépítéséről beszélt

- 2011. május 09. hétfő, 11:36

Vezetőedzőnk a csapatépítésről beszélt a Sport7-ben

Edzőnk az MTV Sport7 műsorában részletesen beszélt arról, hogy hogyan épített csapatot a semmiből.

– Évek kellenek ahhoz, hogy egy csapatot föl lehessen építeni, ha csak magyarországi példákat vesszük, akkor a Debrecen és a Videoton is évek óta próbálják összehozni a csapatot, megteremteni hozzám mind az objektív feltételeket, mind a játékosállomány minőségét. Mindenhol nagyon komoly munka folyt, és ennek fog beérni most a gyümölcse. Egyik pillanatról a másikra ezt nem lehet megoldani, annyi összetevője van ennek a dolognak – mondta a műsorban a Fradi szakmai igazgatója, aki szerint ennek is köszönhető a Videoton bajnoki címe.

– Arra vállalkoztam, hogy megpróbálok összehozni egy csapatot, tavaly nyáron kettő hetünk, maximum kettő és fél volt arra, hogy tíz játékost igazoljunk, és el tudjunk kezdeni edzeni, ez a kiindulópont. Annál könnyebb egy csapatot fölépíteni, ha minél erősebb a magja, a Ferencvárosban erre kevés lehetőség volt. Ezért erős most a Videoton, ezért volt erős a Debrecen, mert azt a magot, akik képviselték, aki azonosultak azzal a klubbal, sikerült fölépíteni egy-két év alatt, és eköré a mag köré lehetett frissíteni a játékosállományt. Így volt eredményes a Debrecen, és így lesz eredményes a Fehérvár is.

Prukner László kitért a Fradi egyéb problémáira és céljaira is.

– Néhány játékost örököltem meg az előző évből, akiknek a fele sérült volt, például Dragóner Attila, aki meghatározó játékos volt korábban, és aki Achilles-ín szakadással szinte az egész félévet kihagyta. Egy Rósa Dénes, egy Balog Zoli ők voltak igazán azok, akik ezt a korosztályt képviselték, és volt az a korosztály, akikre építkezni lehetett. Úgy érzem, őket meggyőztem, hogy igyekezzenek meg felpörgetni ezt az évet, és próbáljunk kialakítani egy olyan csapatot, amelyik köré aztán majd építkezni lehet. Sok kritikát kapunk, hogy ez nem csapat, én úgy gondolom, hogy sokat dolgoztunk, de még nem kész a Ferencváros, ez tény és való. Nem fogalmaztak meg velünk szemben semmilyen kimondott célt a korábbi időszakban, mióta én tizenegy hónapja a Ferencvárosnál vagyok, azóta négy igazgató volt a klubnál, úgy gondolom, mindegyik maximálisan bízott bennem, de nem tették ránk azt a terhet, hogy megfogalmazzák az elvárásaikat, mivel nem lehetett tudni, hogy a körülöttünk levő világ hogy fog változni. Mi ezt magunknak tűztük ki célul belül az öltözőben, hogy próbáljunk meg minél jobb eredményt elérni. Ha oda tudunk jutnia dobogóra, akkor egy lépést tettünk arra, hogy évek múlva a Ferencváros újra régi fényében tündököljön.

Forrás: pepsifoci.hu

Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva