Hiba

Tomori pályára léphet a Valcea ellen

- 2013. január 28. hétfő, 13:55

A Larvik ellen begyűjtött piros lap ellenére nincs eltiltás.

- Hogy reagáltál, amikor megtudtad, pályára léphetsz Valceában?
- Már nagyon vártam, hogy döntés szülessen. Amikor az Európa-bajnokságról hazaértem, már elkezdtem kérdezősködni, van-e valami fejlemény ezzel kapcsolatban. Feszült is voltam amiatt, hogy nem tudtam, mit várjak. A mérkőzés napja pedig egyre csak közeledett. Mindenképp játszani akartam, akarok Valceában. Tudjuk, hogy nincsenek túl nagy győzelmi esélyeink a Valcea ellen idegenben, de ha egy jó meccset tudnánk játszani, ha zavarba hozhatnánk a román bajnokot, az megalapozhatná a továbbiakat. Itthon már magabiztosan léphetnénk pályára a Zvezda ellen a következő körben.

- Gondolkoztál azon, mi lesz, ha eltiltanak?
- Rossz lett volna. Mivel rólam van szó, piros lapos esetről, azt gondoltam, biztosan eltiltanak, de örülök neki, hogy mégsem így történt. Nem örömteli dolog a lelátóról követni a csapatom mérkőzését. Arról nem is beszélve, hogy nekem, a játékomnak is szüksége van arra az első mérkőzésre, a hőfok, az érzés, hogy újra elkezdődött a BL, a román csarnok pokoli hangulatáról nem is beszélve. Remélem olyan löketet ad nekem is a vasárnapi találkozó, hogy a következő meccsünket Dabason, hazai pályán megnyerjük.

- A bajnokságban mutatott játékból kiindulva sokan féltik a csapatot a Bajnokok Ligájától. Jóllehet, idén még nem kaptatok ki a magyar bajnokságban és a Magyar Kupában…
- Már nagyon várom, hogy leteljen az év első hónapja, mert számomra nem hozott túl sok jót. Nem voltam formában. Persze ez lehet, hogy egy törvényszerű mélypont következett az ősz és az Európa bajnokságot követően. Azt gondolom, hogy a januári bajnoki meccsekről nem sok következtetést lehet levonni a BL szempontjából. Azért így is behúzta a csapat a két pontokat. A bajnoki meccsek egészen mások, mint a BL találkozók. Fejben mindenképp tisztáznunk kell magunkban a BL csaták előtt, hogy most tényleg elkezdődött az európai kupa és nagyon komoly harcok várnak ránk ebben a sorozatban. Újra össze kell állnunk és az őszi formánkhoz hasonlóan ki kell jönnie az elvégzett munkának. Azért remélem, hogy még szerdán a Fehérvár ellen tudunk gyakorolni.

- Eléggé meseszerű lenne, ha hasonlóan sikerülne az újabb kör első mérkőzése Valceában, mint legutóbb a Volgográd ellen Oroszországban…
- Valóban nagyon jó lenne most is győzelemmel indítani, de maradjunk a realitások talaján. A világ legjobb nyolc csapata között vagyunk. Ezeken a meccseken a győzelem egy-egy gólokon múlik majd. A mi csoportunkból a Valcea egyértelműen kiemelkedik. Tizenkét-tizenhárom világklasszis játékosuk van. Mondhatni Győr szintű csapat a román bajnok. Csoda lenne, ha elődöntőt játszanánk! A Krim és Zvezda elleni meccseken dől majd el szerintem a továbbjutásunk. Ha itthon megnyernénk a szlovének és oroszok elleni meccsünket és Ljubljanában vagy Moszkvában elcsípnénk két pontot, vagy pontokat, amivel négybe léphetünk, akkor felőlem a Valcea egész nyugodtan jöhet velünk. (Nevet.)

Fradi.hu

Kapcsolódó cikkek (címkék szerint)

Vissza az oldal tetejére