Hiba
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 64

Elek: Várom az edzőmérkőzéseket

- 2011. augusztus 03. szerda, 16:35

Elek idén is remek szezont produkálna a csapattal

Az alapozás negyedik hetébe érkezett az FTC-Rail Cargo Hungaria csapata. Augusztus 3-án, szerdán 18 órától játssza első edzőmérkőzését a zöld-fehér csapat az Érd ellen. Az eddig elvégzett munkáról, az eltelt időszakról Elek Gábort, a csapat vezetőedzőjét kérdeztük.

Hogy sikerült a felkészülés?

Elek Gábor: Jól sikerült. Szerencsére nincs sérültünk, ami mindenképp örömteli hír. A legnagyobb munkát végeztük el az eddigi edzői pályám alapján, bár feltétlenül ki kell emelnem, hogy az egész csapat iszonyatosan partner a munkában. Nagyon jól tudunk dolgozni és haladni.

Erősödött vagy gyengült a csapat a tavalyihoz képest?

Elek Gábor: Mindenképp erősödött. Van még egy nagy kérdés, mégpedig Deáki Dóra térde, ami nem száz százalékos. Ennek megfelelően is próbálom terhelni. Ezzel kapcsolatban azt látom, hogy hosszú időszak áll még előttünk. Mi nem vagyunk türelmetlenek, és bízom benne, hogy ő sem az. Azt gondolom, november-december környékére lesz teljes értékű állapotában. Két új játékosunk, Cifra Anita és Jelena Zsivkovics is kiválóan dolgozik. Nagyon jól és gyorsan beilleszkedtek. Mindezt persze az edzésmunka alapján gondolom, de még azért várom a mérkőzéseket, hogy teljesebb képet kapjak a csapat állapotáról. Az előkészületi mérkőzések mutatják majd meg, hogyan állunk.

Ma játsszátok az első edzőmérkőzéseteket az Érd ellen, majd egy hét múlva a másodikat. Mit vársz ezektől a találkozóktól?

Elek Gábor: Mindenképpen azt, hogy fussuk ki magunkat. Gyakoroljuk azt mérkőzésszituációban, éles helyzetekben, amit edzéseken már megcsináltunk. Vannak alapdolgok, amiket csiszolgatni szeretnénk, de semmiképp nem az eredmény a fontos ezeken a mérkőzéseken.

A Szabella Kupákon is hasonló elvárásokkal indul a csapat?

Elek Gábor: A Szabella Kupával kapcsolatban azt gondolom, hogy feltétlenül jó, hogy a világ élmezőnyéhez tartozó csapatokkal játszunk folyamatosan. Ez mindenképp előrelépés a tavalyi évünkhöz képest. Hiszek abban, hogy a komoly edzőpartner fejlődést jelent számunkra.

Tavaly azt mondtad, hogy a Murauban töltött egy hét nagyon jót tett a csapatnak. Ezt idén is így láttad?

Elek Gábor: Ugyan így. Olyan érzésem volt, amikor bekanyarodtunk a Relax Resort Kreischberg szálloda felé, mintha hazamennénk. A most eltelt hét pedig megerősített abban, hogy tényleg hazajárunk. Ahogy hozzánk állnak, ahogy szeretnek minket, és ahogy velünk bánnak, az minden igényünket kielégíti. Nagyon jól érzi ott magát a csapat. A tavalyi évünk szempontjából is nagyon fontos mérföldkő volt Murau és ahogy láttam, az idei évben is az lehet.

(ftckezilabda.hu)

Utolsó módosítás 2011. augusztus 03. szerda, 16:36

Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva