Hiba
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 64

Dragóneréknél családi ügy a Fradi.

m.k. - 2015. január 05. hétfő, 10:18

Kéthónaposan már a Ferencváros stadionjában figyelte apukája edzését, tizenhat évvel később pedig Fradi-focistaként debütálhatott a felnőttcsapatban Dragóner Filip (16).


A klub korábbi védőjének, Dragóner Attilának (40) a fia az U17-es keret tagja, de a Ligakupában már bemutatkozott az első csapatban. A nagy előddel ellentétben ő csatárként szeretne a drukkerek kedvence lenni.

– Tisztában vagyok vele, hogy Thomas Dolltól megelőlegezett bizalmat kaptam, de így is nagy lépés a pályafutásomban a Ligakupa-szereplés. Igaz, még sok mérföldkő vár rám – mesélte Filip, aki szinte az Üllői úton nőtt fel. Csecsemőként már ott volt a nagyok edzésein, 2004-ben pedig együtt ünnepelte a focistákkal a szakosztály eddigi utolsó élvonalbeli aranyérmét.

– A Debrecen ellen 3-1-re megnyert bajnoki után apa bevitt a pályára. Emlékszem, a fejemre rakta a kapus Szűcs Lajos sapkáját, nem is láttam ki alóla. Csak a tízezer szurkoló ünneplését hallottam – mosolygott a fiatal tehetség, aki a papa 26-os mezszámát még nem kapta meg, egyelőre 71-esben bizonyít.

A szélső – akinek a Chelsea-ben szereplő belga Eden Hazard (23) a példaképe – elárulta, a bemutatkozást jelentő Ligakupameccs előtt egyáltalán nem izgult, s az sem zavarta, hogy a neve miatt sokat várhatnak tőle.

– Élvezni akartam a játékot, jó érzés, hogy én lehetek a következő Dragóner a Fradi történeté­ben. Nagy feladat van előttem, de sok munkával képes lehetek megvalósítani az álmaimat. Szeretnék apuhoz hasonlóan bajnoki címet nyerni a csapattal, jó lenne majd idővel a válogatottban és külföldön is bemutatkozni – mesélte Filip.

Apa és fia napi kapcsolatban van egymással a pályán is, hiszen Attila edzi az U17-es együttesben szereplő Filipet, de játék közben ritkán találkoznak.

– Régen többet fociztunk, de mára apa sajnos már nem tud annyira futni – nevetett a fiú, aki néha még kispályára el tudja csábítani édesapját.

Sz. Z. (bilkk.hu)Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva