Hiba
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 64

Kubatov:Akkora szerverszobánk van, mint a NASA-nak.

- 2015. február 11. szerda, 12:40

Újabb kacagtató szavak istenkirályunktól...Kubatov Gábor, a Ferencvárosi Torna Club elnöke a Nemzetközi Sportmenedzsment Konferencia keretében beszélt a stadionfejlesztések fontosságáról, valamint elárult részleteket a Fradi új arénájáról, többek között azt, hogy amíg a korábbi stadiont gyakorlatilag két laptopról üzemeltették, a mostaninak akkora szerverszobája van, mint a NASA-nak. (Ki mutatta meg kubatovnak a NASA szerverszobáját? Milyen szert keverhettek az italába, és melyik flashben látta ezt?)

Kubatov az előadása elején elmondta, a Fradit nem csak mint labdarúgóklub látja, fontosnak tartja a többi 17 szakosztályt is. A zöld-fehér klub éves költségvetése 4.3 milliárd forint, 2014-ben 430 millió forintos bevételt generált, 2015-re 800 millió a cél.

A Fradi-vezér előadása arra a kérdésre kereste a választ, miért érdemes, miért kell stadiont építeni Magyarországon. Ötéves elnöki tevékenysége alatt megtapasztalta, miért éri meg a sporttal foglalkozni – a lényeg nem a pénz. Tisztában vannak vele, hogy 1000 sportoló gyerekből csak egy lesz igazán kiemelkedő, de a többi 999-ért érdemes infrastruktúrát fejleszteni.

„Kilencszázkilencvenkilenc gyereknek lehetőséget adunk, hogy jobb ember legyen, ezért építünk stadionokat – mondta Kubatov. – Olyan embereket nevelünk, akik hisznek az elvégzett munkában. Ha nem lesz belőle bajnok, lesz belőle jó ember. De vajon méltatlan körülmények között lehet-e európai eredményeket elérni?”

„Az elmúlt években bérelnünk kellett a pályákat, hogy az utánpótláscsapataink edzeni tudjanak. Torz bajnokságunk van, korábban kezdjük, később fejezzük be, mert nincsenek fűtött pályáink. Az új stadionoknak ez alapfeltétele, így lehet majd hosszabb bajnokságot rendezni. Egy stadion nem csak a lelátóról és a gyepről szól. Most már van elemző rendszerünk, elit kiszolgálást kapnak a vendégek. Ez korábban nem volt jellemző, talán érthető, hogy eddig miért nem tudtunk felzárkózni Európához.”

„Korábban elképzelhetetlen volt, hogy az angol élvonalból igazoljunk, és ma sem tudunk olyan fizetést kínálni, mint egy belga vagy holland csapat. Roland Lamah-tól azt kértük, jöjjön el, nézze meg a körülményeinket és a céljainkat – végül hozzánk igazolt.” (Ingyen.)

A Ferencvárosnál öt éve megvizsgálták, miért nem járnak a drukkerek a meccsekre, és arra jutottak, hogy azért, mert félnek. De mitől? "A trágárságtól, az utcai összetűzésektől, semmiképp nem szeretnének rohamrendőröket látni. Éppen ezért mi próbáltunk olyan stadiont létrehozni, amely az új kor kihívásainak megfelel, amelyben a legnagyobb biztonságban lehetnek a szurkolók" – mondta.

Kubatov előadásában elhangzott, hogy négy nézői csoportot kell megkülönböztetni: a saját ultra, az ellenfél ultrája, az átlagnéző és a VIP. Ezeket a csoportokat szét kell választani, mert nem szeretik egymást. A Ferencváros régi stadionjában nem lehetett különvenni őket. Rossz büfék, méltatlan mellékhelyiségek várták a nézőket, hölgyeket vagy gyerekeket nem tudtak kihívni. (Bezzeg most milyen sok néző van a stadionokban, és milyen sok gyerek, meg nő... És... Itt akit nem szeretnek, azok a hazug kétszínű politikusok. Meg a rovott múltú biztosítási csalók.)

A Fradi elnöke elmondta, néhány éve szerette volna, hogy a legnagyobb szponzora, a francia Groupama cég vezetője és a francia nagykövet találkozzon egymással. Amikor odaértek a stadionhoz, a Fradi és a Debrecen ultrái összecsaptak egymással, a francia nagykövet feleségét pedig könnygázzal fújták le. (Újabb kitalált sztori. Ami igaz, hogy a rendőrök ok nélkül fújnak mindenkit... )

Az új stadionban nagyobb biztonság, valamint új beléptetőrendszer van. Kubatov tudja, hogy a „vénaszkenner” az elmúlt év legrondább szava lett, amit végtelenül sajnál, de véleménye szerint ez szolgálja a Ferencváros érdekeit. (A klub hajtóvadászatot folytat a saját szurkolói ellen. Igen. Ez valóban a Ferencváros érdeke. Gratulálunk Gáborka...)

"Sajnálom, de a Fradinak az volt az érdeke, hogy száz százalékban be tudja azonosítani a szurkolókat. Így kevesebb biztonsági emberre is van szükség, egyúttal megszűnt a biztonságiak korrumpálhatósága" - magyarázta a politikus.

„A régi stadiont két laptopról üzemeltettük, most akkora szerverszobánk van, mint a NASA-nak – állítja Kubatov. – Európában egyedülálló módon bevezettük a Cisco-rendszert, csaknem száz rendezvény volt már az új stadionban, de még az út elején járunk.” (100 szupertitkos rendezvény...)

„Összefoglalva tehát: hogy miért érdemes stadiont építeni? Hiszek benne, hogy ha családok látogatnak ki, és a gyerekek ott ikonokat látnak, akkor belőlük is azok lehetnek egy nap. Az ezerből az a kilencszázkilencvenkilenc, aki végül nem lesz az, az is jobb emberré válhat.”(Remek PR duma,olyanok mint egy lufi...)

(nsonline.hu kiegészítve Buga Jakab által)

Utolsó módosítás 2015. február 11. szerda, 16:56

Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva