Hiba
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 64

Böde: “Masszív és gólra törő lesz a játékunk”

- 2015. február 12. csütörtök, 08:45

Csülkös bableves, marhapörkölt, kolbászos lecsó?


Kezdődhetne már a bajnokság?
Még nem. Akad még teendőnk a rajtig. Hogy csütörtökön a KTE elleni felkészülési, nem pedig a Dunaújváros elleni bajnoki mérkőzés vár ránk, azért sem bánom, mert kicsit tompának érzem most a brigádot. Fáradtak vagyunk, ami nem csoda, hiszen már a törökországi edzőtábor előtt megterhelő munkát végeztünk, ott meg rátettünk még egy lapáttal.

Képzelem mennyire élvezte.
Nem a szívem csücske ez az időszak, de nem is morgok miatta, hiszen alapozás nélkül sehol sem lennénk a bajnokság közben. Amúgy semmi gondom Törökországgal, sokadszorra jártam ott, az év ezen szakaszában minden adva van ahhoz, hogy egy csapat tagjai semmi másra ne koncentráljanak, csak a futballra. Jó az idő, jó a pálya, jó a kaja.

Csülkös bableves, marhapörkölt, kolbászos lecsó?
Majdnem… A jó kaját úgy értettem, hogy garantálva van a megfelelő táplálkozás. A kint töltött tíz napot tényleg csak a foci tölti ki. Ébresztő, reggeli, edzés, ebéd, pihenő, még egy edzés, utána konditerem vagy uszoda, esetleg szauna, vacsora, alvás – így teltek a napjaink. Mondhatni, monoton, ezért sem ártott, hogy a szakmai stáb egy-két csapatépítő foglalkozást beillesztett a programba. Én speciel remekül szórakoztam a buggypályán.

Hogy hol?
A buggypláyán. A vadregényes úton csővázas terepjárókkal száguldoztunk. Én ezerrel nyomtam neki, csak az volt a baj, hogy nem működött a kézifékem, így kevesebb trükköt tudtam bemutatni. Viszont a sárban sem lassítottam, a végén úgy is festettem, mint aki mocsárfürdőt vett.

A Fradi.hu-n látható felvétel szerint a szomszédjait sem kímélte…
De szép volt! Az első nap, kihasználva, hogy a teraszról be tudok mászni, belopóztam Jova Levente és Batik Bence szobájába. A fürdőszobában megbújva vártam, hogy belépjenek, gondolhatja, mi volt a reakciójuk, amikor üvöltve előrontottam onnan… Szegény kapusunk úgy megijedt, hogy óvintézkedés gyanánt szigetelőszalaggal leragasztotta az erkélyajtót. Ezt akkor bánta meg, amikor a kulcsuk elromlott, és ketten együtt tíz percig rángattuk az ajtót, amíg végre elszakadt a ragasztás. Szerencsére a hetediken laktunk, így senki sem látta, amint két férfi egy teraszajtót feszeget…

A pályán könnyebben mentek a dolgaik, hiszen mindhárom meccsüket megnyerték.
Ez egyfelől örvendetes, másfelől a kelleténél nagyobb jelentőséget nem szabad tulajdonítani ezeknek a győzelmeknek. Egyebek mellett azért sem, mert sejtésünk sincs róla, hogy a dán Hobro vagy a japán Sonan Bellmare mire vinné az NBI-ben. Majd a tétmérkőzéseken kiderül, mit értek ezek a sikerek. Ha Dunaújvárosból nem hozzuk el a három pontot, akkor semmit. Azt persze jó volt látni, hogy mindenki maximálisan odatette magát. Igaz, ami igaz, senki sem lazsálhat, mivel eljutottunk odáig, hogy Thomas Doll minden poszton két emberrel számolhat. Nagy a harc a csapatba kerülésért. Sőt: már a keretbe bekerülésért is.

Önnek sincs bérelt helye?
Senkinek sincs. Kijelenthető, hogy erősödött a Fradi. Ami engem illet, módfelett bizakodó vagyok, mert Hajnal Tamás, Varga Roland és Cristian Ramírez személyében jó játékosok kerültek hozzánk, ráadásul most nem volt akkora jövés-menés, mint nyáron. A csapat magja együtt maradt, az imént említettekkel csak acélosabb lett. Hogy Tomi kiváló labdarúgó, eddig is tudtuk, de hamar nyilvánvalóvá vált, hogy mindenki elleshet Tőle valamit. Nem túlzás, példaértékű, ahogy hozzááll a futballhoz. Gera Zolihoz hasonlóan a tanácsaival rengeteget segíthet a fiataloknak, a kérdés csupán az, hogy mit fogadnak meg abból, amit mond.

A maga 28 évével Ön is tanulhat Tőle?
A táplálkozás terén már el is látott egy-két hasznos útmutatással. Ha csak 5%-ot segít, már hálás lehetek érte.

Milyen lesz a Fradi tavasza?
Masszív és gólra törő.

Az ősszel hat gólt jegyzet. Tavasszal többet remél?
Mivel egyáltalán nem vagyok elégedett a hat góllal, természetesen többre vágyom. Az első ferencvárosi évemben tizenhétig jutottam, nem tettem le az ismétlésről. Minden mérkőzésnek úgy vágok neki, hogy gólt akarok rúgni, ha sikerül, még meg is döntöm az egyéni csúcsomat. Ez jól hangzik, kár, hogy a valóságban nem ilyen egyszerű.

Az ötödik helyről várják a folytatást. Feltételezem, feljebb vágyik.
Az a minimum, hogy a dobogón zárjuk a bajnokságot. Közben a Magyar Kupában is szeretnénk nagyot alkotni, a döntőbe mindenképpen be kell jutnunk. A fináléban pedig minden megtörténhet, még az is, hogy megnyerjük.

Bajnoki bronz és MK arany, aláírná most?
Ha a bronzot ezüstre cserélhetem, akkor igen. Az előző idényben harmadikok lettünk, már csak azért is jó lenne másodikként végezni, hogy elmondhassuk: egyet előreléptünk. Jövőre meg még egyet…

Pietsch Tibor / Nemzeti Sport

Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva