Kubatov: Legfontosabb a szurkolók véleménye.

FradiMob - 2017. február 17. péntek, 13:13

Ehhez lenne pár szavunk...
Folytatódik a cicaharc az MLSZ és az FTC elnöke között.

Pár napja Csányi nyilatkozott, most Kubatov válaszolt. Az üllöi129.hu-ról vettük át a szavait, és a végén pár sorban reagáltunk rá.

Íme:


Olvastam [a keddi Csányi-interjút]. Akinek nem inge ne vegye magára, de azt biztosan állíthatom, hogy a kritika nem az elnök úrnak szólt. Személyesen jó viszonyt ápolok Csányi Sándorral, akit a rendszerváltás utáni legjobb MLSZ-vezetőnek tartok. Ő csak betesz a fociba, nem kivenni akar, szerelmese a magyar labdarúgásnak. Elnöki munkájának hála minden pillére áll a focinknak, anyagilag stabil, átlátható, fejlesztések zajlanak, szakmai előrelépés is történt.

Az apparátusnál, mi a Fradinál így látjuk, baj van. Az MLSZ-nek vannak jó kezdeményezései, azonban sokat közülük nem képes befejezni. Talán a legmarkánsabb példa, hogy nem képes elkészíteni hosszabb távon a részletes sorsolást. Németországban a szurkoló január negyedikén tudja, hogy április nyolcadikán a meccs mikor kezdődik. Mi viszont még az idénynyitó előtt nyolc nappal sem ismertük a Haladás-meccs időpontját, ami nonszensz. Angliában július hetedikén nyilvánosságra hozták az augusztusban kezdődött bajnokság szeptember végéig érvényes menetrendjét. Hol vagyunk mi ettől? Így jobban lehetne tervezni. A Fradi ráadásul bérlő a stadionban, és itt előfordulhat, hogy bizonyos napokon, napszakokban más eseményt rendeznének: konferenciát, esküvőt, bármit. Ami nagy bevételt jelent.

Miközben a kluboktól feszes rendet követel meg a szövetség, amelynek a klubokért kellene tevékenykednie -, gyakran következetlenül, a csapatok érdekeit figyelmen kívül hagyva működik. Abban viszont következetes, hogy ha úgy véli, sérelem érte, büntet.

[Hogy mit kellene tenni], arra a szurkolók adják meg a választ. A Fradi esetében intenzív a kapcsolat a szurkolókkal, azokkal, akik regisztrált tagként vesznek részt az egyesület életében. Minapi felmérésünk például azt mutatja, hogy a drukkereink az MLSZ Fradival szembeni döntéseit több mint 80%-ban elutasítják és egyetértenek a fellépésünkkel. Jó, mondhatjuk, a drukkereink elfogultak az irányunkban, de nekünk a legfontosabb az ő véleményük. A Ferencvárosnál közel százezer szurkolói kártya tulajdonos van, és negyvenötezer olyan tag, akivel modern kommunikációs csatornákon keresztül heti szinten tartjuk a kapcsolatot.

Nem lehet sajnálni az időt, energiát arra sem, hogy hangüzenetet küldjünk, amelyben Böde Dani üzen, hogy “gyere ki a meccsünkre!” Lehet, beleöregszem, mire telt ház lesz minden meccsünkön, de az irány jó. Azért jó, mert következetes, amit az a rajongó értékel, aki korábban azt mondta, hogy azért nem jár ki, mert nincs biztonságérzete. A Fradi esetében széles körről beszélünk, 2015-ben 1.7 millió szimpatizánst talált kutatásunk és a meccseink látogatottsága is a legmagasabb itthon.

Ekkora nagyságrend mellett már minden részlet számít. A meccskezdés, a jegyár, a tisztaság, a biztonság, a kiszolgálás. Felméréseink alapján az átlagszurkolónk százhat kilométerre lakik a Groupama Arenától. Kétszáztizenkét kilométert kell megtennie azért, hogy láthassa a csapatott. Ezért nem mindegy az sem, hogy az MLSZ mikor és milyen meccsprogramot készít, azaz előre kalkulálhatót vagy foghíjasat.

Egy bérletest hogyan tudunk a foci mellé állítani, ha a tizenhét hazai meccsből jó esetben ötnek ismeri a pontos időpontját bérletváltáskor, de a további tizenkettőről fogalma sincs? Ha a bajnokink este fél kilenckor kezdődik, a szurkolónk mikor ér haza? Egyáltalán hazajut, ha vonattal kell utaznia? Hogyan tudjuk így a gyerekeket a pályák felé csábítani?

[Késő délutáni kezdéssel] ötszáz vagy akár ezer nézővel több lehetne a stadionban, de talán az összes magyar pályán, ha tervezhető lennének az időpontok és a meccsek nem a késő estébe nyúlóan érnek véget. Amúgy a kezdési időpontokkal kapcsolatos kérdés azért is fontos, mert az emberek ma már nem úgy járnak, mint régen, hogy felpattantak a 24-esre, mennek egy metrómegállót, majd vesznek egy jegyet a pénztárnál. Az interneten válogatnak a szórakozási lehetőségek közt. Jellemző, hogy meccsjegyeink felét online veszik meg. Tévhit az, hogy a mozi olcsóbb, hozzánk is eljuthatnak akár 1400Ft-ért is, ráadásul nincs olyan szektor, ahonnan ne lehetne látni.


Fradimob:

Százezer szurkolói kártya tulajdonos? Az százezer szkenneres vagy a régi szurkolói kártya adatok megvannak még? Nem kellünk a stadionba, de a listára még felférünk? Százezer kártya tulajdonos, de csak 3-4000 ember a mérkőzésen? Ki és mivel tartja őket távol? A biztonságérzet nagy, a csapat remekel, a stadionban tisztaság van, szuper a kiszolgálás, olcsó a belépő. Akkor? Hangulat nincs, a pár tucat vendégdrukker lesikítja a jelenlegi ferencvárosi publikumot. Hangulat meg kell, kéne. Egy fontos elem. Annak idején a koszos stadionban ahol lassú volt a kiszolgálás, viszonylag drága belépő mellett teltház volt a nagy rettegésben. Mert volt egy plusz, a hangulat. A feeling.

Ami most nincs.

A nemzet csapatából egy város,egy kerület, egy párt-funkcionárius kis csapata lett.

Ez olyan,mintha Vizoviczky döntene, és nem engedné be a nőket az egyik diszkójába. Sokkal kevesebb férfi látogatná a helyet, és azok is olyan mások lennének. Aztán lenyilatkozná, hogy minden remekül működik, jogosan kapja az állami pénzeket, a hely biztonságos, tiszta, a kiszolgálás szuper.

A szocializmusban magyarázták meg az embereknek,hogy mi a jó nekik.

Nem modern kommunikációs csatornákon kell tartani a kapcsolatot a szurkolókkal, hanem a lelátón kell meghallgatni és elfogadni a véleményüket.

Ha tetszik nekik valami,akkor tapsolnak, ha nem,akkor nem.

Nem megváltoztatni kell őket, hanem kiszolgálni.Utolsó módosítás 2017. február 17. péntek, 13:52

Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva