Kubatov: Szeretném, ha lenne megegyezés.

FradiMob - 2017. március 17. péntek, 15:15

Már nem a vénaszkenner a valódi ok, az egy jelkép lett, most már más a fő kérdés...
Az üllöi129.hu készített interjút Kubatov Gáborral. A két részes interjú második része jelent ma meg a honlapon. Ebből vettük át a szkennert/szurkolókat leginkább érintő részt. A teljes interjú ide kattintva olvasható.

Kubatov szavai szerint szó sem volt "tábor/szurkoló lecserélésről" és évekig mindent megtudott beszélni a tábor képviselőivel.


– Ha már az örömöt szóba hozta, lesz okunk örömre a bajnokság végén?

Remélem. Ahogy azt mindig elmondom, bajnokok akarunk lenni és kupagyőztesek. És mindkét célunk elérhető még.

– És ennek majd együtt tud örülni az egész Fradi-család? Van itt egy helyzet, amit részletezni sem kell, naponta szembejön velünk, mindannyiunkkal, ami nem oldódott meg és állandóan rossz hangulatot okoz: egy be nem hegedő seb a Fradi-családban.

Úgy látom, nem is fog megoldódni egykönnyen. Egyébként nekünk vannak a legbátrabb szurkolóink, aztán egy ártalmatlan masinától megijednek. Persze tudjuk, legyünk ismét nagyon őszinték, hogy most már nem a vénaszkenner a valódi ok, az egy jelkép lett, most már más a fő kérdés. Nagyon sajnálom, hogy így alakult.

– Ha visszacsinálhatná, most is bevezetné a vénaszkennert?

Igen, de nyilván nagyon máshogy csinálnám, több türelemmel, megértéssel, átbeszéléssel. Ugyanakkor az okokat is meg kell értenie mindenkinek, még egyszer nem fordulhat elő, hogy megtámadnak, hátba rúgnak egy edzőt a Fradi pályán, hogy Adolf Hitlert köszöntik a születésnapján, még egyszer nem lesz kifeszítve a lelátón horogkeresztes zászló, Csatáry molinó, ezek nem történhetnek meg, mert most biztosan tudható, hogy aki egyszer ilyet csinál, az többet nem tud bejönni. Számos más megoldást megnéztünk, nem találtunk még ennél jobbat, emberségesebbet. Szeretném, ha lenne megegyezés, ne zárjuk ki ennek a lehetőségét sem, én nyitott vagyok, velem sok mindent meg lehet beszélni. Három évig mást sem tettem, mint hogy ezekkel a srácokkal sok mindent átbeszéltem. Bíztam bennük, ők megbízhattak bennem. Remélem, hogy belátják, a vénaszkenner semmilyen veszélyt nem jelent és bejönnek és szurkolnak szenvedélyesen. De ehhez előbb szkennelniük kell.

– Csakhogy teljesen eltűnt a régi hangulat a pályáról és ezt nagyon sokan hiányoljuk.

Ez így van, én is hiányolom. Jöjjenek be, én sosem mondtam, hogy ne szurkoljanak. Sőt! Nagyon büszke is voltam rájuk, amikor Fehérváron abban a nagy viharban kitartottak, ezt elnökként megélni piszok jó dolog volt. A barátaimnak is megmutattam. Három éven át folyamatosan egyeztettem velük, Ricardo szakmai beszámolót tartott nekik. Nekem az a bajom, hogy nincs egyetlenegy pillanat, amikor azt lehetett volna mondani, hogy a tábor felelősséget vállal bármiért, hogy azt mondták volna, hogy oké, ezt elhibáztuk. Ez nem megy így tovább. Kitették a Csatáry-molinót, pedig külön beszéltünk minden táborvezetővel, hogy ne legyen semmi, ami antiszemitizmussal kapcsolatba hozható. Utána sem azt mondták: „látjuk, hogy mekkora nyomás van a klubon és ez a hét ember volt, találjunk ki valami elfogadható büntetést.” Mindezt akkor, amikor az összes liberális újságtól az izraeli nagykövetig mindenki tiltakozott, az UEFA is kapta a leveleket. És akkor még a szponzorokról nem is beszéltünk. Hogy nem gondolnak bele, hogy azok, akik egy Ákos félmondatért visszavonják a szponzorációjukat, azok mit lépnek egy ilyen esetben? És szinte minden szerződésünkben benne van most is, hogy ilyen esetben felbontható a szponzor részéről. Aztán ha ők elmennek, megint ott leszünk, ahol voltunk. Innen már elzavartak tulajdonost, szponzort, játékost, ezt tovább csinálni nem lehet, mert ha komoly klubot akarunk építeni, akkor ez nem megengedhető. Csomó tervünk volt a táborral kapcsolatban. Hogy az új stadionba behívjuk őket hangpróbára, hogy együtt avatjuk föl a sas szobrot és még sorolhatnám. Aztán amikor bejöttek a vénaszkennerről beszélni, megmondták, ha ez lesz, akkor nem jönnek be. Kértük, kértem, hogy alaposan gondolják át, tárgyaljunk róla pár hetet. De ők azt válaszolták, hogy ezt végiggondolták, így nem jönnek be. Márpedig valamilyen formában felelősséget kell vállalni azért, amit idebent tesz valaki.

– Van egy legendánk, akinek a neve sokszor fölmerül, és akiről sokan úgy gondolják, hogy Albert Flóri bácsi utóda lehetne lelki értelemben a klubnál, ő Nyilasi Tibor. Milyen a viszonya most vele a klubnak?

Látom, hogy némelyek megpróbálnak éket verni közénk, de hiába. Nyilasi Tibor családtagunk és legendánk. Számos eseményünkön részt vesz, a hazai mérkőzéseket szinte kivétel nélkül együtt szoktuk nézni, lefújás után egy kis elemzést is tart nekünk. Azt hiszem, hogy senkinek nem okozok meglepetést, ha elmondom, hogy nagyon jó meglátásai vannak. Nem merült fel, hogy más szerepre vágyna. Megbecsüljük őt is, ahogy a többi legendánkat is.


Utolsó módosítás 2017. március 17. péntek, 15:37

Kapcsolódó cikkek (címkék szerint)

Vissza az oldal tetejére