Hiba
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 64

Orosz: Nincs még megállapodás a Zrt ügyében

- 2011. augusztus 31. szerda, 06:25

A Zrt. vezérigazgatója az Origónak nyilatkozott.

- Olyan helyzetben van a Ferencváros, mint amilyenben a kinevezésekor szerette volna?

- Nem arról álmodoztam a szezon elején, hogy így állunk majd, de ennek sok oka van. A játékosokban van egy görcs, gát, amelyet fel kell oldani, és én úgy gondolom, hogy Döme (Détári Lajos – a szerk.) személye garancia arra, hogy ezt megtörténik. Mindannyian tudjuk, hogy a csapat jobb kvalitású, mint amilyen helyet a tabellán most elfoglal. Mindenféleképpen azt szerettük volna, hogy az öltözőben – jó értelemben véve – tűz legyen, és ez szerintem a változások után meglesz. Az új szakmai igazgatót tisztelik a Ferencváros játékosai, nem véletlen, hogy ötször a világválogatottban is szerepelt. Hatalmas szakmai tapasztalata van, és olyan habitusú ember, aki adott esetben fel tudja rázni a játékosokat.

- Hogyan áll a futballcsapat tulajdonosváltása?

- Jelen pillanatban az FTC, az anyaegyesület folytat tárgyalásokat Kevin McCabe-ékkel, hogy ez pontosan milyen fázisban van, azt Kubatov Gábor elnök úr tudná megmondani. Az biztos, hogy a megállapodást a tulajdonossal még nem írta alá a Ferencváros, amely nagyon sokba kerülne egyébként. Mint labdarúgó zrt. mi a tárgya vagyunk a tárgyalásoknak, amelyek az FTC és McCabe cége között zajlanak.

- A játékosok rendben megkapják a fizetésüket? Miből fedezik?

- Megkapják, hiszen vannak szponzoraink, szerencsére többen is.

- Magyarországon több klubnál megbukott már az a modell, hogy a kispadon ülő vezetőedző helyett a szakmai igazgató irányítja a csapatot. Nem tart attól, hogy a Fradi is így jár?

- Nem, nálunk be fog jönni.

- Mire alapozza ezt?

- Azokra a személyekre, akik itt ültek mellettem.

- A szurkolók nyilvánvalóan támadó futballt és sikereket várnak a csapattól, és nem lesznek türelmesek. Meg lehet felelni ennek az elvárásnak?

- Én is a lelátóról jöttem, és jól tudom, hogy a Fradinál soha nem volt jellemző a türelem. De ilyen rosszul még soha nem kezdett egyetlen szezonban sem a csapat. Ám én úgy gondolom, hogy nem a játékosok képességeivel van a gond.

- A Ferencvárosnak mikor lesz saját stadionja?

- Úgy gondolom, hogy hamarosan ez ügyben is fogunk tudni beszélgetni.

- Ezt mire alapozza?

- Az eddigi tárgyalásokra.

- Détári Lajosnak hogyan tetszik a mostani keret? Lesz még lehetőség az erősítésre?

- Döme tudja, hogy milyen a csapat, de egyébként érkeznek még játékosok, tehát nem a mostani lesz a végleges keret.

- A csapatnak hét meccs után két pontja van, változott a célkitűzés?

- A Ferencvárosnak soha nem lehet más a célkitűzése, mint a tabella első három helyén végezni, ez most nehéz lesz, de nem adtuk fel a reményt. De ha az NB I révén nem sikerül kijutnunk a nemzetközi kupákba, akkor szeretnénk a Magyar Kupa-győzelemmel kivívni a részvételt.

- Prukner Lászlóval már biztosan nem tudott volna előbbre lépni a Fradi?

- A múltat lezártnak tekintem, előre nézünk, itt az új szakmai stáb, amely próbál megfelelni az új kihívásoknak.

(Origo)

Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva