Hiba

"A Fradi jobb, mint a Vidi"

- 2012. november 06. kedd, 09:55

Kanta József, az MTK középpályása és társai nyilatkoztak az Örökrangadó után.

Kanta József szerint ez volt az MTK-nak eddig a szezon meccse, és a két gólpasszt adó csapatkapitány a Fradit erősebbnek tartja a Videotonnál. A duplázó Csiki Norbertnek már nagy fájdalmai voltak a gólja előtt, de akkora eksztázisban volt, hogy elfelejtette azt, és csak a gólszerzésre koncentrált, pedig már korábban cserét kért Garamitól, aki mégis fenthagyta a pályán támadóját. Az MTK harmadik gólját szerző Hídvégi Sándor találatával kapcsolatban elmondta, amikor látta, hogy Kanta Józsefhez került a labda, egyből megindult a kapu felé.

A szombati örökrangadó egyik hőse az a Csiki Norbert volt, aki az MTK első két találatát szerezte a találkozón. A támadó elmondta, hogy ő már cserét kért, de amikor elé került a labda, nem törődött fájdalmával, és eksztázisban szerezte második gólját. A fradistáknak külön fájó lehet, hogy olyan játékos rúgott nekik kettőt, aki 14 éves korában a Fradiban játszott egy rövid időszakot, de mivel egy helyzetben nem álltak ki mellette, elkerült onnan. Csiki Garami József másik meglátásáról is szólt, amely bevált a találkozón.

– Az eddigi meccseinken mindig a bal oldalon kaptam szerepet, de most Garami József szándékosan tett pont ezért jobbra, mert Alempijevic gyakran jön fel, így akkor ott több keresnivalóm lehet. Ez, és egy másik húzása is bejött a Józsi bácsinak, a gólom előtt ugyanis cserét kértem. Kaptam egy rúgást a combomra, úgy éreztem, le kell jönnöm, de Garami József a pályán hagyott, és ez nyerő húzás volt. Alig bírtam futni, de a második gól előtt erre próbáltam nem gondolni, hiszen olyan eksztázisban voltam a meccsen, hogy ezzel nem törődtem, és bevetődve el tudtam rúgni a labdát.


"Ez a Fradi erősebb, mint a Vidi"

Kanta Józsefet is sokan faggatták a mérkőzés után, az MTK csapatkapitánya a tőle megszokott szerénységgel beszélt a csapat góljairól, mintha ő azokban nem is vett volna részt. Ezzel szemben komoly érdemeket szerzett a győzelemben, hiszen két gólpasszt is adott.

– A saját gólpasszaimat sosem szeretem előtérbe tolni, hiszen végtérre is ez a dolgom, ezt várják tőlem – mondta a pepsifoci.hu-nak Kanta József. – A kettő közül a Csiki Norbi második találatát megelőző passz volt számomra a nagyobb dolog, hiszen az egy nehéz megoldás volt. Hídvégi góljánál inkább érzésből adtam középre a labdát, örülök, hogy jó helyre ment. Számomra ez volt eddig a szezon legjobb meccse, óriási dolog, hogy megnyertük. Lehet, meglepő lesz, amit mondok, de a Fradi szerintem erősebb a Videotonnál, legalábbis én a két mérkőzés alapján erre a véleményre jutottam. Nem véletlen, hogy szerencsére is szükségünk volt a győzelemhez, igaz, a szerencse azt segíti, aki tesz érte. Mi tettünk, nagyot küzdöttünk, mindig volt egy ember, aki kisegítette a másikat. 2-2 után próbáltam csapatkapitányként is tenni a sikerért, mindenkinek azt mondtam, "nyugalom"! Nyugtatgattam a srácokat, próbáltam elhinteni azt, hogy a döntetlen sem rossz eredmény ez ellen a Ferencváros ellen. Hazudnék, ha azt mondanám, biztos voltam 2-2-nél a sikerben, de szerintem a harmadik gól előtti jelenet is jól mutatja, hogy a győzelmet sem adtuk fel. Az, hogy egy ilyen nagy csata után a balhátvédünk ér fel az ellenfél ötöséhez, és csatárokra jellemző megoldással dönti el az örökrangadót, az mindent elmond. A negyedik gól pedig a ráadás volt, mindenkinek kívánom azt az örömet, amit akkor éltünk át.

"Rákényszerített minket a Fradi a jó meccsre"

A találkozó a 91. percben szerezte meg harmadszor is a vezetést az MTK, ekkor a védő Hídvégi Sándor futott fel, és értékesítette lehetőségét. A lefújást követően arról érdeklődtünk a futballistától, hogy miként kerül egy balhátvéd a 91. percben az ellenfél támadása után egyből a kapu elé.

– Úgy, hogy megy, fut, hajt, mert győzni akar… Láttam, hogy üres előttem a terület, és amikor Kanta Józsihoz került a labda, akkor tudtam, hogy oda fogja lőni a védők mögé a labdát. Abban a pillanatban megindultam, jött is a labda, jól átvettem, és be is lőttem. Remélem életem gólja még előttem áll, de az biztos, hogy nagyon emlékezetes találat volt ez a számomra, hiszen egy ilyen rangadón, ilyen hangulatban, nem mindennap szerez gólt az ember. Látszik. hogy a Fradi egy nagyon szervezett, jól állapotban levő csapat, rákényszerítettek minket arra, hogy jó meccs legyen. Tiszta helyzetük kevesebb volt, de azért sokat veszélyeztettek fejesekből, beadásokból, lövésekből. Ügyesen váltogatták a széleket, de sikeresen felvettük az embereket, és zártunk előttük.


"Ilyen meccsen nem lehet elfáradni"

Az MTK kapujában Hegedűs Lajos állt, a hálóőr elmondása szerint az első félidőben foglalkoztatták őt többet.
– Az első félidő volt számomra mozgalmasabb, a másodikban főleg távoli lövésekkel tettek próbára, úgy érzem, nagyon nagy bravúrt kellett volna bemutatnom, de azért figyelnem kellett végig a meccsen, mert ott volt a veszély a levegőben. 2-2-nél kicsit megijedtem, hogy akár baj is lehet, de nagyon jól használtuk ki a helyzeteinket, és így mi nyertünk. A találkozón kemény iramot ment mindkét csapat, de ahogy mondani szokták, ilyen hangulatú meccsen nem lehet elfáradni.

Kapcsolódó cikkek (címkék szerint)

Vissza az oldal tetejére