“Most boldog vagyok, minden rendben van körülöttem”

m.k. - 2014. április 11. péntek, 20:06

Leonardo nyilatkozott az NBI.hu-nak.

- Először engedd meg, hogy visszakanyarodjak kicsit a derbihez. Gratulálok a sikerhez és a győztes gólodhoz! Mit éreztél, amikor a labda a hálóban kötött ki a lövésed után?
- Eufórikus boldogságot! Nagyon fontos volt a győzelem a klubnak, a csapatnak és a szurkolóknak is. Ha örömet tudok szerezni a teljesítményemmel, nekem az a legnagyobb boldogság.

- Azóta szinte napi téma volt – még mémek is készültek belőle -, hogy vajon az újpesti Nagy János elérte volna-e a labdát, ha nem csúszik el a döntő gólnál. Te hogy látod?
- Százszázalékosan biztos vagyok abban, hogy a védő nem tudta volna megszerezni a labdát. Ha mégis eléri, akkor átpasszolom Holman Dávidnak, de az biztos, hogy a védő nem szerezte volna meg.

- Hogy tetszett a hangulat a derbin?
- Oh, fantasztikus! Ez olyan meccs, amilyenen minden játékos játszani és gólt szerezni akar.

- Tudod, mivé válik az a ferencvárosi játékos, aki győztes gólt rúg az Újpest ellen?
- Igazából nem azzal foglalkoztam, hogy mivé váltam. Mindannyian tudtuk, így én is, hogy tizennégy év átkát törhetjük meg. Ezzel a tudattal kimenni a pályára és győztes gólt szerezni rengeteget jelent a drukkerek szemében. Ha a szurkolók mostantól úgy emlékeznek majd rám, hogy az én találatommal tudtuk megtörni az átkot, az határtalan büszkeséggel tölt el.

- Nemcsak emiatt, hanem összességében a tavaszi teljesítményed miatt is nagy közönség kedvenccé váltál a Fradinál. Mit jelent ez számodra?
- A futball csapatjáték. Nem egyedül játszom és nem magamért. A klubért, a szurkolókért, és elsősorban a csapatomért játszom jól.

- A szakértők is szuperlatívuszokban beszélnek a játékodról. Te mennyire vagy elégedett?
- Nyolc hónap kihagyás, egy nagyon komoly törés után nem könnyű visszatérni, és nem is rövid folyamat. Úgy érzem, egyre jobb formába lendülök. Most úgy látom, hetven-nyolcvan százalékot nyújtok ahhoz képest, amire képesnek érzem magamat. Azon vagyok, hogy minél hamarabb teljesen tökéletes formában legyek. Ezért minden segítséget megkapok a stábtól és a klubtól.

- A riválisok botlása miatt elérhető közelségbe került a dobogó. Miként látod az esélyeket a még hátralévő fordulókban?
- A Fradinál elvárás, hogy évről évre, szezonról szezonra minimum a dobogós helyezés meglegyen. Ez most sincs másként, de szerintem még akár a második helyet is megcsíphetjük, nem tartom kizártnak!

- A Harmadik Félidő című műsorban felvetődött, hogy esetleg a magyar válogatott segítségére is lehetnél. Azóta nagy a csend az ügyben, most hogy vélekedsz erről?
- Most elsősorban a Fradira koncentrálok, de természetesen továbbra is nyitott vagyok a válogatottságra is.

- Ha már válogatott: mit vársz hazád válogatottjától a brazíliai világbajnokságon?
- Ez lesz a második világbajnokság, amit Brazíliában rendezünk. Az elsőn sajnos nem tudtunk nyerni, kikaptunk a döntőben. Nagyon fontos lenne már csak ezért is nyerni. Én brazil vagyok, persze, hogy drukkolok, de azért nagyon nehéz dió lesz.

- A Fradi-szurkolókat talán az érdekli a legjobban, hogy jövőre is a Ferencvárosban futsz-e majd ki a pályára. Mit tudsz erről mondani nekik?
- Most boldog vagyok, minden rendben van körülöttem. Egyelőre érvényes szerződésem van, ráérek még azon gondolkodni, mit hoz a jövő.

- Addig is, itt a következő feladat a Puskás Akadémia ellen. Milyen találkozóra számítasz?
- Nagyon tiszteljük minden ellenfelünket, így a Puskás Akadémiát is. Emellett csakis a győzelem az elfogadható, ne számítsanak könnyű mérkőzésre, mert nem fogjuk hagyni, hogy elvigyék a három pontot!

Hegedűs Gábor / NBI.hu

Utolsó módosítás 2014. április 11. péntek, 20:08

Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva