Hiba
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 64

Nagy Tamás: Kreatív támadófutballt fogunk játszani

- 2011. augusztus 18. csütörtök, 17:38

Nagy Tamás mindent megtesz a látványos győzelemért

 

- Nyílt edzésen „ismerkedhettek” meg a ferencvárosi drukkerek Nagy Tamással, aki megbízott vezetőedzőként dolgozhat az Üllői úton addig, amíg meg nem találják Prukner László végleges utódját. Az eddig pályaedzőként foglalkoztatott Nagy az edzést követően újságírók és drukkerek gyűrűjében beszélt arról, mit csinál majd másképpen.
- Az egyszerűségre törekszünk majd, ezt sulykolom a játékosok fejébe. Ez az alapja az egésznek, pláne ebben a helyzetben. Most nincs idő a kísérletezgetésre, teljesen új csapatot lehetetlenség építeni, másrészt eredménykényszerben is vagyunk, ezért célszerű ilyenkor az egyszerű, de legfőképpen szervezett futballra törekedni. A káosz, a fejetlenség az, aminek leginkább örülnének nálunk az ellenfeleink, hiszen így a legkönnyebb gólt lőni nekünk, ezt ki kell iktatnunk, a játékosaimnak pedig addig kell hajtaniuk az ellenfelet, amíg meg nem szerezzük a labdát.

Nagy beszélt arról is, hogy támadófutballban gondolkodik.
- A mi helyzetünkben a 4-3-3-as felállás lehet a célszerű. Szeretnénk kreatívabb, támadóbb jellegű futballt bemutatni, mint eddig, bár leszögezném azt, hogy a tévhittel ellentétben nem az határozza meg a támadójátékot, hány csatár van a pályán. Ott van például a Barcelona, amely igazi csatárok nélkül áll fel, a négy védő mellett van hat remekül támadó középpályás, akik a csatársorban is megállják a helyüket, az utolsó igazi csatár, Ibrahimovic ellenben csak szenvedett a Barcelonában.

Természetesen a hetek óta témát jelentő kapuskérdés is szóba került.
- Nem könnyű a döntés. Végh Zoliról például nem tudom pontosan, milyen állapotban van, Kakas Lászlóval is egyeztetek majd természetesen, de ez a helyzet Jova Leventével is. Ha lenne mögötte már idén 1-2 NB II-es tétmeccs, és ott jól teljesített volna, be merném állítani, de egyelőre lehetetlenség megmondani, milyen formában van.

(pepsifoci.hu)

Utolsó módosítás 2011. augusztus 18. csütörtök, 15:51

Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva