Orosz: A BL távoli, az EL a cél.

FradiMob - 2018. január 25. csütörtök, 17:59

A Fradibusz hálózatot megszüntette a klub...
Orosz Pál a fradimédiának nyilatkozott. A csakfoci.hu írta le az elhangzottakat. Érdekesség, hogy Fradibusz megszűnt, az utaztatás visszakerült a szurkolókhoz. Az eredeti egyezségben is így szerepelt volna, de az utolsó percben a Zöld-fehér buszhálózat vezetője közölte, hogy nem kéri vissza a Fradibusz hálózatot, tulajdonképpen a nevet,  hanem csinálja tovább amellett a Zöld-fehéret. Így kettő volt párhuzamosan. De mára egy maradt.A Zöld-fehér. Ami akár a Fradibusz nevet is használhatja újra.

csakfoci.hu:

A Ferencváros vezérigazgatója szerint a Bajnokok Ligája távolinak tűnik, de az Európa Liga-csoportkör reális célkitűzés a csapatnál. Orosz Pál hozzátette, hogy a szurkolókkal jó viszonyt ápolnak azután is, hogy a Fradibusz hálózatot megszüntették, és a meccsekre való utazás szervezését a drukkerek kezébe adták.

Szurkolókról

– A Debrecen elleni mérkőzést azért emelném ki, mert akkor volt az első, amikor a szervezett szurkolói csoportok visszatértek a stadionba. Sikerült velük kiegyezni, és ez nagyon lépés volt. Aki ott volt, láthatta, hogy fantasztikus hangulatot teremtettek, és innen lehet tovább építkezni. A szurkolókkal jó kapcsolatot ápolunk, a Fradibusz hálózatot megszüntettük, visszaadtuk a mérkőzésekre való szervezést a szurkolóknak, hiszen nagyon jól csinálják. Jó együttműködés van köztünk, és ha ez így folytatódik tovább, illetve lejárnak azok a büntetések, amelyeket az MLSZ-től kaptunk, és újra ott lesznek a stadionokban, akkor nagy pluszt adhat a csapatnak is.

Nehézségek a tavaszi szezonban

– Ennek sok oka volt, menjünk vissza az edzőtáborra. Gyönyörű helyen voltunk Valenciában, nagyon jó körülmények között, nagyon jó csapatokkal tudtunk játszani. Nagyon jó lépés volt ez a felkészülésben, és ennek ellenére elrontottuk az elejét. Mindenki azt várta tőlünk, mi is magunktól, hogy az előző évi menetelést folytatva megyünk bele a következő bajnokságba és hasonló eredményeket fogunk produkálni. Sajnos ez nem így történt, megvannak a belső, szakmai okai. Ezeket elemeztük, tanultunk belőle és a folytatás már jobb lett, de nyilvánvalóan a bajnokságban nem azt az eredményt értük el, amit szerettünk volna.

A kupagyőzelem kárpótolt minket, ami fontos lépés volt a klub történelmében, mivel harmadszor nyertük el egymásután. Ilyen ritkán fordul elő és eléggé jól összeálltunk a végére.

Tanulságok

– Arra nagyon kell figyelni, hogy olyan óriási játékosmozgásokat nem feltétlenül kell eszközölni. Ha egy csapat összeérik, akkor azt meg kell próbálni egyben tartani és pontosan most ez a tervünk. Aki a mostani átigazolási időszakot figyeli, az láthatja, hogy nincs az a hatalmas mozgás. Miért is lenne? Három ponttal vezetjük a bajnokságot a Videoton előtt, és egy bajnokaspiráns csapatunk van. Ezt alapjaiban megbontani butaság lenne. Nyilvánvaló, hogy bizonyos erősítéseket szeretnénk még eszközölni, de ez a keret alkalmas arra, hogy megnyerje a bajnokságot, ahogy most láthatjuk is a tabellán.

Nemzetközi kupaszereplésről

– Mégiscsak egy keserűség volt, azt lássuk be. Minden évben úgy megyünk neki, hogy szeretnénk továbbjutni. Egy olyan ellenfél ellen, mint a Midtjylland nem olyan könnyű. Láthatjuk, hogy milyen eredményeket értek el akár a Manchester United, akár egyéb klubok ellen. Egy nagyon tudatosan felépített csapatról van szó. Jól ismerem a tulajdonosokat, és pontosan tudom azt, hogy mennyire számít náluk a statisztika a csapat összeállításánál, és ezt figyelembe veszik.

A budapesti mérkőzésen abszolút domináltunk az első félidőben, és ha valaki látta azt a mérkőzést, akkor láthatta, hogy tulajdonképpen nem arról volt szó, hogy felnőttünk a Midtjyllandhoz, hanem tényleg domináltuk a mérkőzést egészen az első félidő utolsó percéig, amikor egy nagy egyéni hibából egy kiállítás és tizenegyes született. A második félidő utána már nem úgy alakult, ahogy szerettük volna. A továbbjutás nagyjából az első mérkőzésen már eldőlt.

Más ez, mint az előző két évnek a búcsúzása, amikor nagyon keserű volt a szájízünk. Természetesen most is , de a Midtjylland ellen ilyen első meccs után kiesni más érzés.

Idény eleji nehézségek

– Fejben nem voltunk egyben. Igazából mindenki elhitte azt, hogy 24 pontos bajnokságot követően kimegyünk a pályára, és ez elég lesz. Nem volt elég. Nem is állt össze még a csapat, az új átigazolások sem értek be. Most azt mondom, hogy jól nézünk ki. Nagyon pozitív dolognak tartom, hogy Cukic beállít a szakmai stábba, és scoutként dolgozik, és olyan átigazolásokhoz tudott segíteni, mint a Blazic vagy Spirovski, akik úgy gondolom, hogy nagyon nagy segítség a csapatnak. Sok olyan játékos van, aki megjött és most épült be. Otigba, Gorriaran, Pedroso és még sorolhatnám a többieket.

Szépen összeállt a csapat, és biztos vagyok benne, hogy egy erős tavaszt fogunk produkálni ezzel a felkészüléssel, ami most van. Visszamegyünk Budapestre, egy héttel később Sevilla mellé, Cadízba megyünk, ott fogunk egy hetet eltölteni. Itt is, ott is komoly mérkőzéseket fogunk játszani. Úgy vélem, hogy minden feltétel adott ahhoz, hogy a hárompontos előnyünket legalább megőrizzük, de ha lehet, akkor növeljük is. A Videoton nagyon erős, úgy vélem, hogy Videoton és a Fradi között fog eldőlni a bajnoki cím.

Ha jelenleg ránézünk a tabellára, akkor nem kétség, hogy ki javára fog eldőlni. A többiek egy kicsit leszakadtak, de még ebből sem lehet messzemenő következtetéseket levonni. Ha azt nézzük, hogy a Vidi 7 ponttal vezetett előttünk, és most mi vezetünk 3 ponttal előttük, akkor azt jelenti, hogy 10 pontot hoztunk rajtuk. A magyar bajnokságban minden előfordulhat.

Célkitűzések tavaszra

– A célkitűzésre mindig a bajnoki címet és a Magyar Kupa-győzelmet szoktam mondani, utóbbit már nem tudom mondani, mert azt elrontottuk. Nagyon bánom, mert ha megnyertük volna a Magyar Kupát, akkor az negyedik alkalom lett volna sorban, és ilyen még nem volt a magyar labdarúgás történetében. Ez nem sikerült, de annál inkább minden erőnkkel a bajnoki cím megszerzésére törekszünk.

Természetesen mindenféleképpen szeretnénk továbblépni nemzetközi szinten is. Ez a háttér, ami a Ferencvárosnál van, az mindenféleképpen predesztinálja a csapatot arra, hogy egy Európa Liga-csoportkörbe odaérjen. A Bajnokok Ligája-csoportkör nekem kicsit távolinak tűnik, de az Európa-Liga csoportkörbe ezzel a háttérrel oda kell érni.

Idegenbeli rangadók tavasszal

– Mindenki mindenkivel játszik otthon is, idegenben is. Így alakult a sorsolás, nekünk nem ezzel kell foglalkozni, a saját játékunkat kell játszani, és ha hozzuk, amit tudunk, abból nem lehet probléma. A tavaszi szezonnak úgy megyünk neki, hogy minden mérkőzést szeretnénk megnyerni, ehhez az ellenfeleinknek lesz pár szavuk, de ez a keret és ez a háttér alkalmas arra, hogy a harmincadik bajnoki címet begyűjtsük, és végre a harmadik csillag felkerüljön a mezre.


Utolsó módosítás 2018. január 28. vasárnap, 21:35

Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva