Hiba
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 64

Kökény Bea a győri vereségről

- 2011. szeptember 12. hétfő, 10:06

Kökény Bea is beszélt a győri szégyenteljes produkcióról

– Öt gólos különbséggel még elégedett lettem volna - mondta Kökény a DigiSport Reggeli Start című műsorában. - Az első húsz percig még úgy tűnt, hogy sikerül öt-hat gólos vereségen belül maradni. Nagyon görcsösen játszottunk, pedig elmondtuk a lányoknak, hogy itt nem a győzelem a cél, lehet felszabadultan játszani. Úgy mentünk oda, hogy féltünk, de nem tudom, hogy mitől. Féltünk Pálinger Katitól is, aki most védett először a bajnokságban. Van olyan, amikor semmi nem jön össze, ez egy ilyen meccs volt, sem támadásban, sem védekezésben nem tudtunk helyt állni.

 

Kökény Bea az okokra is igyekezett rávilágítani.

– Nincs megfelelő minőségű cserejátékos a Fradiban. A Győrnek még a második sorában is világsztárok kézilabdáznak, velük azért nagyon nehéz felvenni a versenyt. Ettől függetlenül azt gondolom, tegnap az első sorunkkal volt probléma. Zácsik Szandra nem tudott játszani, és kérdéses még az is, hogy mikor tud pályára lépni, de azt gondolom, hogy egy Tomori Zsuzsival, Szucsánszki Zitával és a szerb jobbátlövő lánnyal egy erős sort alkothattunk volna. Ez a meccs teljes kudarc volt, egyénileg is nagyon nehéz bárkit kiemelni, és a gyenge egyéni teljesítmények meghatározták a csapat játékát. Nincs sok időnk ezen a vereségen rágódni, hiszen szerdán már az Érd ellen játszunk és az is nagyon kemény mérkőzés lesz. Azt gondolom, hogy a többi csapat ellen nekünk illik győzni, de azt is tudom, hogy ilyen játékkal őket sem fogjuk megverni.

A női kézilabda-válogatott nemrég kinevezett, norvég szövetségi kapitányáról Kökény Bea a következőket mondta:

Először nagyon ódzkodtam még attól is, hogy akár egy klubedző külföldi legyen. Az új szövetségi kapitány legnagyobb értéke az, hogy norvég. Bízom benne, hogy a skandináv mentalitás a lányoknak is jót tesz. Karl Erik Böhn a jövő héten három és fél napot velünk tölt majd, megnézi az edzéseket, beszélget a játékosokkal, és összegzi majd, hogy szerinte mi az, amin változtatnunk kellene. Nagyon fontos, hogy most mindenki összefogjon, hiszen az a cél, hogy egy jó válogatott jöjjön létre. Remélem, a lányok is megértik ezt. Az kicsit biztos nehéz lesz, hogy a lányoknak a nap 24 órájában megmondják majd, hogy mit csináljanak. Egy norvég edző azt gondolja, hogy norvég játékosokkal áll szemben, akiknek ha délelőtt azt mondja, hogy menjenek futni és kondizni, akkor ők azt megcsinálják felügyelet nélkül is. Nálunk ez nem egészen így van, mert az edzőnek ott kell lennie minden edzésen. Azt kell megérteni, hogy a csapat jó teljesítményéhez fontosak az egyéni ambíciók. Fontos, hogy minden játékos a lehető legtöbbet hozza ki magából, az edzéseken és a meccseken is.

(samsungsport.hu)

Utolsó módosítás 2011. szeptember 12. hétfő, 10:11

Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva