Hiba

Kovács: Fradi drukker voltam

- 2011. november 22. kedd, 22:04

Göröcs után egy másik újpesti legenda is bevallotta, hogy valójában Fradista, csak rossz irányba fordult az élete…

Gyerekkorában a Ferencvárosnak szurkolt Kovács Zoltán, az Újpest elmúlt másfél évtizedének meghatározó játékosa – erről maga a lila ikon beszélt a DigiSport Reggeli Start c. műsorában.

Az egykori kiváló támadó azt is elárulta, kétszer is hívta az FTC, ami elég furcsán érintette, és arról is beszélt, szerinte miért nem lehet egy futballklubot száz százalékig úgy működtetni, mint egy vállalatot.

Vitán felül áll, hogy az Újpest elmúlt másfél évtizedének meghatározó alakja a 20-szoros válogatott csatár, későbbi klubvezető Kovács Zoltán. A lila-fehérek ikonja a DigiSport Rangadó c. műsorában beszélt pályafutásának legfontosabb állomásairól.

Nem köztudott, hogy az egykori támadó nem születési óta Újpest-drukker, sőt…

– 1996-ben kerültem Újpestre, azelőtt különösebb kapcsolatom nem volt a klubbal azon kívül, hogy apám nagy szurkolójuk volt. Sose mondtam, hogy gyerekkorom óta az Újpestnek szurkoltam, kisgyerekkoromban körülöttem mindenki fradista volt, így én is arra hajlottam. Amikor az MTK-ba igazoltam, akkor ez minden szinten megszűnt. Nem MTK-s lettem, “Kovács Zolis”, magammal voltam elfoglalva. Ezen nem kell semmit szégyellni, az embernek nem kell magát megtagadnia. A tettek bizonyítanak, és szerintem bebizonyítottam 1996 óta, hogy mi az én igazi helyem, a szívem miért ver –árulta el Kovács, aki azt is hozzátette, gyerekként Maradona mellett Nyilasi Tiborért, Détári Lajosért és Bácsi Sándorért rajongott.

És itt nem ért véget a legenda és az FTC párhuzama:

– 1999-ben és 2000 nyarán is hívott a Fradi, de természetesen elutasítottam a megkeresést. Furcsa volt, hiszen Újpesten addigra már letettem annyit az asztalra, hogy óriási botrányt keltett volna, ha váltok. Az udvariasság, jólneveltség azt kívánta, hogy ne telefonon mondjak nemet, de azért mentem oda személyesen, hogy elmondjam, köszönöm a megkeresést, de nemet mondok rá – mondta.

(Pepsifoci)

Kapcsolódó cikkek (címkék szerint)

Vissza az oldal tetejére