Hiba
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 64

Hemingway a Fradi-reakciókról

- 2011. december 06. kedd, 11:49

Méltatlan ez az alibizés, hangulatkeltés!

Mint ismert, a Ferencváros háza táján alaposan kiverte a biztosítékot a kiesésbe torkolló, Békéscsaba elleni kupameccset (2-2) vezető Álvaro García Miquel ténykedése. Détári Lajos szakmai igazgató a Sport TV kamerái előtt is keményen kritizálta a chileit, majd mindezt később is folytatta, Orosz Pál vezérigazgató pedig többek között nyílt levében fordult az MLSZ elnökéhez, Csányi Sándorhoz.

A ferencvárosi reakciókkal foglalkozik pepsifoci.hu-n vezetett blogjának legfrissebb bejegyzésében George F. Hemingway, a Honvéd tulajdonosa, aki alacsonyabb osztályban a mai napig vezet, és nem ért egyet a zöld-fehér oldaláról indult cselekedetekkel.

"A Ferencváros az egyik legkeményebb, legférfiasabb futballt játszó magyar csapat. Magyarországon a legnépszerűbb, a világban a magyar csapatok között a második legismertebb. Tehát nincs szüksége arra, hogy hamis érvekkel, sportszerűtlen magatartással segítsük. Vereség esetén alibire sincs szüksége, hiszen szurkolótábora nem vak, és látják, hogy a csapat mikor milyen teljesítményre képes.

A Békéscsaba elleni két Magyar Kupa-mérkőzés eredményeként a Ferencváros kiesett a Magyar Kupából. Hadd tegyem hozzá, előtte a Budapest Honvéd is kiesett. Szintén egy másodosztályú csapat, a Szigetszentmiklós vert ki minket úgy, hogy kb. 20 abszolút ziccert nem rúgtak be játékosaink. Szóval előfordul az ilyen. Aminek nem szabadna előfordulnia, az a minősíthetetlen, igazságtalan, és fölösleges támadás, melyet bizonyos személyek a játékvezető, a chilei Alvaro Garcia ellen indítottak. Megnéztem a mérkőzést, és nyugodtan állíthatom, hogy a játékvezető tisztességesen, legjobb tudása szerint cselekedett. Hogy hibátlanul, azt nem mondanám, de ez szamárság is lenne, hiszen hibátlan játékvezető nem létezik. A mérkőzést követő kiprovokált hisztéria, ami a játékvezető ellen irányult, és ami nem más, mint alibizés, és felelősség elhárítás, méltánytalan azokhoz a személyekhez, és ahhoz a klubhoz, akik, és amely ebben a hangulatkeltésben közreműködnek.

A magyar labdarúgás nem tud előrelépni, ha a xenofóbia, gyűlöletkeltés, alibizés, és a felelősségtől és a teljesítmény számonkérésétől való menekülés csatatere lesz. Nagyon remélem, hogy az MLSZ és a magyar játékvezetői testület nem hagyja, hogy az effajta kártékony hangulatkeltés befolyásolja ténykedését.

Megengedhetetlen, hogy akármelyik csapat privilégiumokat élvezhessen játékvezetőkkel szemben, vagy hogy a játékvezetőket megfélemlíthessék. Megengedhetetlen, hogy a legközelebbi mérkőzésen egy játékvezető kétszer meggondolja, hogy az egyik vagy a másik csapat ellen ítél, mert különben nemtelen támadások célpontja lehet. Megengedhetetlen, hogy a játékvezető képességeit egy-egy csapat vezetőjének észrevételei alapján állapítsuk meg. Szomorú, és sajnos jellemző a magyar labdarúgásra, hogy az elmúlt két nap elteltével senki sem szólalt meg, és mutatta be az evidenciát: a Ferencváros azért esett ki a Magyar Kupából, mert mint a Budapest Honvéd – azon a bizonyos napon az ellenfél eredményesebb volt.

Történeteket tudnék mesélni arról, hogy melyik NB I-es kerettag játékvezető mikor tévedett. A televízió segédletével ez könnyű feladat. Elmaradt, vagy helytelenül megadott büntetők, elmaradt, vagy helytelenül kiszabott piros- és sárga lapok, vagy csak egy egyszerű, rossz irányból történt bedobás. Ez is benne van a játékban. 15 éves korom óta vezetek labdarúgó mérkőzéseket. Volt olyan mérkőzés, mely során talán hibám sem volt, és volt bizony olyan is, ahol nem én voltam a mérkőzés legjobbja. Ezért létezik a játékvezető ellenőr, a Játékvezetői Bizottság, és a játékvezető-küldők. Ahogy ők nem alkalmasak az edzői, vagy klubvezetői feladatra, úgy alkalmatlanok a klub körül tevékenykedő személyek a játékvezető elbírálására. A szereptévesztés mindig rossz. Néha nagyon az" – írja blogjában George F. Hemingway.

(pepsifoci.hu)

Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva