Négy siófoki gyanúsított a tavaszi FTC-meccs miatt

FradiMob - 2013. június 25. kedd, 14:13

A Nemzeti Sport értesülései szerint az ügyészség négy siófoki labdarúgót – T. Zoltánt, P. Szabolcsot, K. Zoltánt és G. Andrást – gyanúsít a tavaszi, Ferencváros–Siófok (4–2) mérkőzés befolyásolásával.

bunda

Korábban már beszámoltunk arról, hogy a fogadási csalásokkal kapcsolatban indult legújabb hazai nyomozásban az NB I-ben tavasszal, a Puskás Ferenc Stadionban lejátszott Ferencváros–Siófok (4–2) mérkőzést is vizsgálják a hatóságok – írja az NSO.

A Nemzeti Sport értesülései szerint több siófoki labdarúgót is meggyanúsított a Központi Nyomozó Főügyészség, ezt az ügyészség szóvivője is megerősítette.

Nagy Andrea szóvivő elmondta, T. Zoltánt, P. Szabolcsot, K. Zoltánt (aki nem azonos a fogadási csalásokkal kapcsolatos korábbi eljárás gyanúsítottjával) és G. Andrást gyanúsítják azzal, hogy gazdálkodó szervezettel szembeni kötelezettségszegést követtek el, amivel részt vettek a találkozó eredményének manipulálásában. A gyanúsítottak tagadták az ellenük felhozott vádakat, szabad lábon védekezhetnek. Úgy tudjuk, hogy T. Zoltánt már korábban, más fogadási ügyben is meghallgatták a hatóságok, de ezidáig nem gyanúsították meg.

Úgy tudjuk, a csalók célja az volt, hogy minél több gól szülessen a meccsen, amelyen a Ferencváros szerzett vezetést, majd a szünetig egyenlített a Siófok. A második félidőben már 3–1-re is vezetett a fővárosi csapat, amikor a Siófok szabadrúgásból szépített, majd a végén még Leonardo szerzett egy gólt a több kapufát és nagy kimaradt helyzeteket is hozó találkozón.

NB I, 23. FORDULÓ
FERENCVÁROS–SIÓFOK 4–2 (1–1)

Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 5500 néző. Vezette: Erdős
FTC: Jova – Jovanovic (Perics, 6.), Gyömbér, Besic, Sváb – Somália, Józsi, Leonardo (Birtalan J., 90.), Csukics, Aborah – Böde. Vezetőedző: Ricardo Moniz
Siófok: Kurucz – Fehér Zs., Tímár K., Takács Z., Fejes – Pál Sz., Windecker (Kiss Z., 81.), Kecskés (Gál A., 55.), Nagy T., Melczer (Menyhárt, 84.) – Dajic. Vezetőedző: Horváth Károly
Gólszerző: Böde (11., 54., 65.), Leonardo (89.), ill. Tímár K. (26.), Melczer (71.)


Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva