A liláknak üzent pólóján a vébéelső Rédli András

FradiMob - 2013. augusztus 13. kedd, 06:42

Fradista pólóban nyert világbajnoki címet a párbajtőrvívó Rédli András (29) – írja a Blikk.


rédli


A sportoló a hazai vébén Imre Gézával (38), Boczkó Gáborral (36) és Szényi Péterrel (26) csapatban diadalmaskodott Budapesten, az ukránok elleni finálét követően pedig büszkén mutatta vívóruhája alatt viselt zöld-fehér felsőjét. A „Bajnoki címért játszik az Újpest!!!” – felirat alatt egy játékkonzol-vezérlő volt látható, utalva arra, a lila-fehéreknek legfeljebb virtuálisan lehetnek reményeik. Az FTC Baráti körének tagja nem tart a rivális haragjától.

– Ők is magyar emberek, nekik is nyertem az aranyat. Egy kis zrikálás szerintem még belefér – mondta boldogan a vívó, aki a 2009-es, szintén csapatban szerzett vébéezüstjét is zöld-fehér csíkos mezben ünnepelte.

– Nekem a Ferencváros tényleg az életemet jelenti, bérletem van a meccsekre, legutóbb a Videoton ellen is kint voltam. A szombati, győri idegenbeli győzelmünket sajnos nem tudtam a helyszínen megnézni, de a szállodából elmentem a barátnőmhöz, ahol televízió előtt ülve szorítottam a srácoknak. Büszke vagyok arra, hogy sok fradista szurkolt nekünk az arénában a vívóvébén, legfeljebb az bántott, hogy elmaradt a görögtűz. Pedig a szervezőbizottság és a szövetség vezetői is áldásukat adták a pirotechnikai bemutatóra.


vivásAz FTC focicsapatának vezetői azt tervezik, a hangosbemondón keresztül üdvözlik majd a szombati MTK elleni bajnokin az újdonsült világbajnokot. Az pedig biztosra vehető, a drukkerek is alaposan megünneplik majd, s valószínűleg görögtűzben sem lesz hiány.

– Az biztos, hogy ott leszek a mérkőzésen. Büszke vagyok rá, hogy már kezdőrúgást is végezhettem, mégpedig a hároméves másodosztályú tagságot követő legelső élvonalbeli meccsünkön, amikor a Zalaegerszeget verte a csapat 4-1-re még 2009-ben – mosolygott Rédli.


Imre Géza (balról), Szényi Péter, Rédli és Boczkó Gábor alkotta a világbajnok válogatottat

– A gárda több tagjával is jóban vagyok, Ricardo Moniz vezetőedzőt például e-mailen keresztül meghívtam a vasárnapi csapatdöntőnkre. Számomra a Fradi testesíti meg a harcot és a küzdést.

A mostani, budapesti elsősége után a legfőbb célja a sportolónak, hogy a 2016-os riói olimpián egyéniben és csapat tagjaként is a dobogó legmagasabb fokára állhasson.

Blikk-információ

Utolsó módosítás 2013. augusztus 13. kedd, 09:45

Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva